Bezárás
Uncategorized

Ha a mobilgát ügye átszakad, Tarlóst is elsodorja az ár

A Római-parti mobilgát a főházmester kedvence. Rajta kívül csak a millárdos szállodások támogatják. Mindenki más ellene van, és ennek vasárnap hangot is adnak. Ha mégis megépül, a felháborodás elsodorja a Fidesz utolsó esélyét is Budapest megtartására.Az utolsó természetes Duna-part szakaszt venné el a városlakóktól Tarlós. A helyi szálloda és a beton-lobbi ereje túlmutat a mindennapi politikai csatározásokon. Az árvízvédelem kérdése is biztosított, mert mobilgátat ellenzők a természetes árvízvédelmi vonalon akarják gátat megerősíteni. A Tarlós óbudai polgármestersége alatt szabálytalanul építkezők pedig féltik a milliárdjaikat.

Az Átlátszó cikkei a Római-part ügyében:

A Rómaira mobil gátat tervező cég három éve kudarcot vallott a hasonló visegrádi védmű tervezésével

Újabb alternatív javaslat a Római-part árvízvédelmére

A mobil gátnak nem a parton, hanem a jelenlegi védvonalon van a helye

Fordulat jöhet a Római-part ügyében – vízügyi szakértők nyílt levélben fordulnak a főpolgármesterhez

Vakon döntenek a fővárosi képviselők a Római-part sorsáról

A lakosság hangot ad – „társadalmi vita” a Rómaira tervezett mobilgátról

Tüntetés után, döntés előtt: mi várható a Rómain?

Nyilvános az összehasonlító elemzés, amely eldöntheti a Római-part sorsát

Tarlós megköszönheti a civileknek, hogy nem épített eddig gátat

A Római-parti mobilgátat támogató álcivil szervezet aljas kampánya lehetett az utolsó csepp a pohárban Tarlósnál, amikor bejelentette a múlt héten, hogy lesz népszavazás a mobilgátról? Vagy csak megnézte a közvélemény kutatások számait, és rájött, hogy nemcsak ésszerűtlen, hanem népszerűtlen is az ötlet? Esetleg az általa felkért emberek szakmai jelentéseit olvasta? Mindegy is, de bejelentette a népszavazást, amitől nagy hirtelenjében visszakozott is. Ki tudja mitől fordult meg egy hét alatt kétszer Őfőházmestersége? Az óbudai ellenzék már próbálkozott népszavazás kiírásával az ügyben. Nem jutott ki a jogi labirintusból, mert a Kúrián elakadt. Legutóbb Tarlós lengette be a népszerűtlen beruházás kapcsán a népszavazás ötletét. Rögtön be is rezelt, és visszavonulót fújt.

Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz úgy fél a népszavazástól, mint az ördög a szenteltvíztől. Nem akar szembesülni a választók akaratával. 

IMG_20170826_190048

Partra magyar! rendezvényen készült gyermekrajz

Vasárnap az ügyben régóta aktív Greenpeace szervez egy demonstrációt a Városházához közeli Madách térre vasárnapra, ahol minden természetet szerető, és az eszetlen városvezetés ellen küzdő embernek ott van helye.

Most kell a legény/leány a gátra!

A mobilgát elleni aktivisták küzdelme jelzi, hogy kitartó és álhatatos szakmai munkával, hosszútávú közösségépítő tevékenységgel megálljt lehet parancsolni az eszetlen rombolásnak, mégha orbánista milliárdosok érdekei ellen is kell küzdeni. Tarlós most budapestiek százezreit haragítja magára, és ezzel megpecsételi a saját és a Fidesz politikai jövőjét is Budapesten.

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom