Bezárás
Uncategorized

A céltábla változik, csak a gyűlölet örök a Fidesznél

A politikai alapú gyűlölködés célja, hogy felforralja a vért az egyre lanyhadó Orbán-rajongótáborban. Csakhogy a gyűlölködés árát a közbizalomban, külkapcsolatainkban és a normalitás elvesztésével fizetjük meg mi magyarok. Nekik, a fideszes elitnek.


Aki nem volt még itt ellenség, az nem is számít a világpolitikában, vagy találkozott már Szíjjártó Péterrel valahol Putyin végbelének a mélyén. Olyan különböző intézmények ármányaitól védték meg az árnyékboxolás világbajnokai a hazát, mint az EU, IMF, melyeknek mi is tagjai és döntéshozói is vagyunk végső soron. A bankok és a multik is megkapták a magukét verbálisan és adóban is, hogy utána a stratégiai szerződéseknek köszönhetően a térség legmagasabb profitrátájával tudjanak Orbán országában dolgozni.

Ennyit a véres szabadságharc utáni béke valódi nyerteseiről.

Svédország, Hollandia, Luxemburg, Norvégia, USA, Horvátország, Ukrajna, Románia nagykövetei mind-mind álltak már a szőnyeg szélén a Futsal- és külügyminisztériumban . Örülhetnek, hogy nem üzentünk hadat mind a két működő tankunkkal. A kerítésen úgysem jutottak volna át. Oda állt volna Németh Szilárd vállát a kapunak vetve, és azt mormolgatta volna, hogy hodor-hodor.

Rettentő bölcs és körültekintő dolog volt a legfontosabb magyar partner Németország kancellárasszonyáról is lejáratókampányt indítani. Pláne ha ő politikai pártcsaládod legerősebb tagjának a megkérdőjelezhetetlen vezetője. Az álmoskönyv szerint az csak jót jelenthet, ha egy diplomáciai tárgyalás előtt az államilag kitüntetett bértrollnokod lehülyézi a tárgyalófelet.

Az is bizton keresztényi tett, és instant bűnbocsánatot jelent, ha gyűlölettől fröcsögve szenilis vénembernek hordjuk le a keresztény világ szellemi vezetőjét. Keresztény kormányzás az a libanoni freskó felújításról ismerszik meg, és nem az elesettek megsegítéséről.

A világ távoli pontján élő pénzügyi mágnás könnyű ellenfél. Az ilyen formátumot Felcsúton az akadémisták reggelire előételnek nyelnek le keresztbe. Az ország egyetlen nemzetközileg is magasan jegyzett egyetemét lássátok meg, nem is zárták be. Mire volt ez a hajcihő? A jószomszédi viszonyért dolgozó civilek, meg a faültető egyesületek, pláne a nem létező korrupció ellen küzdő gyanús elemek amúgy is alapból terroristák. A szomszédságban csak a tömbbizalminak van szava, minden fa egy élő veszélyforrás, a korrupcióról meg kérdezzék meg Medgyessy Pétert.

Aki újságot ír, az alapból gyanús, mert feltételezhető, hogy tud olvasni is. Tehát olvashatta a Koránt, így biztosan terrorista. Az RTL, Index, 444, HVG szerkesztősége nem sokban különbözik az ISIS szomáliai kiképzőtáboraitól. Mindegyik helyen van sok ember, akinek két füle van, és a lába a földig ér. A fideszes újságírók mások, mert ők nem olvasnak, csak írják, amit mondunk nekik.

A gyűlöletsugár fókuszában álltak már az oktatás rossz eredményei miatt a lusta tanárok. Az egészségügy idült panaszai miatt a nővérek és orvosok is. A földrajzinév bizottság fondorlatos ármánykodásai majdnem keresztülhúzták a számításokat, de szerencsére komplett megyéket még át lehet nevezni.

Szóval ilyen közegben lettem én is főellenség, két cimborámmal. Egyikőjükkel annyira konspirált a kapcsolatunk, hogy csak egyszer találkoztunk a buszon. Szemünk csillanásából mindketten éreztük, hogy a következő találkozó a lángoló barikádok tetején lesz.

De félre a pszichológiai páncélként hordott szarkazmussal!

A fideszes elit paranoiája az ötvenes évek kommunista vezetőinek bizalmi légkörét idézi vissza. Ebben a légkörben az országépítés elképzelhetetlen. A gyűlölködés egyetlen célja, hogy mobilizálja a fogyatkozó fanatikusok táborát, és mindenki mást elriasszon a politikától. Én nem félek, mert tudom, hogy nem én vagyok a célpont, hanem csak eszköz vagyok a gyűlölködésre.

yoda

Ha mindannyian felvesszük a gyűlölettempót, akkor nyertek. Adunk egy ellenséget, amire vártak. Ha van négymillió magyar, akinek elege van a gyűlölködésből, és békét szeretne, akkor nincs az a választási rendszer és töketlen ellenzék, ami a kétmillió fideszest hozná ki győztesen jövőre.

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom