Bezárás
Uncategorized

Nemzeti Paranoia Rendszere

A mai nemzetbiztonsági ülésen a Nemzet Kidobóembere, Németh Szilárd megnevezett, mint potenciális felforgatót. Először persze röhögtem, de a helyzet inkább szomorú.Tegnap felhívtam telefonon Kovács Gergelyt MKKP elnök urat, a forró őszre felkészülve egy nagyon fontos ribillió ügyében. Mégpedig abban kezdtem föld alatti szervezkedésbe, hogy játsszanak együtt a kutyáink, akik hetek óta nem látták egymást, dacára a szoros családi kapocsnak. Beszélgetésünk egy pontján felsóhajt az elnök úr:

Úristen, hogy lehet ilyen igénytelenül lehallgatni! Amikor veled beszélek, mindig besípol a telefon.  

Nekem már fel sem tűnik. Ahogyan a lakásom előtt parkoló, és a Magyar Idők első oldalát órákon át olvasó ismeretlen ismerős sem. Hozzászoktam. Megtanultam ezzel élni. De egy ország nem élhet így. Nem élhet mindenki megfigyelés alatt. Nem élhetnek a fideszes urak sem ilyen paranoiában. Ez már nem az ötvenes évek.

Mi volt nekem a bűnöm, hogy felforgató lettem? Népszavazást indítottam, és ennyire berosáltak a korrupciós bűnök elévülési idejének a megnövelésétől? Tüntetést szerveztem Felcsútra, és felborítottam a főfalu békéjét? Felszólaltam különböző demonstrációkon, és mindenhol azt hirdettem, hogy szervezetten kell leváltani a kormányt, de ne a düh és a harag vezényeljen?

Nem tudom mikor rúgtam el náluk a pöttyöst, de büszke vagyok rá.

A fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban. Az utcai zavargásokkal való fenyegetést utoljára Gyurcsány játszotta meg 2007 tavaszán. Akkor egy hónapig a Márciusban Újra Kezdjük graffititől volt hangos a sajtó. Ő sem érezte a hatalmát biztonságban. Tudta már, hogy hatalmának napjai meg vannak számlálva, de ő legalább egy valós fenyegetéssel riogatott, és nem egy fantazmagóriával. A fideszes riogatás délibábokra épít.

Ha valaki itt a nemzet biztonságára fenyegetést jelent, az Németh Szilárd az együgyűségével, Kövér László a paranoiájával, Szíjjártó Péter a kiskakas mentalitásával, Mészáros Lőrinc a harácsolásával, és Orbán Viktor a hatalommániájával.

Vágó Gábor

 

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom