Bezárás
Uncategorized

Erős zsidózásba csaptak át a Római-parti gát mellett kampányolók

Eléggé aljas kampányt indítottak a Római-parti gátért lobbizó álcivilek. A Tarlós közeli milliárdos vezetésével működő egyesület nem válogat az eszközökben, ha gátat ellenző civilek lejáratásáról van szó.


Az Átlátszó cikkei a Római-part ügyében:

A Rómaira mobil gátat tervező cég három éve kudarcot vallott a hasonló visegrádi védmű tervezésével

Újabb alternatív javaslat a Római-part árvízvédelmére

A mobil gátnak nem a parton, hanem a jelenlegi védvonalon van a helye

Fordulat jöhet a Római-part ügyében – vízügyi szakértők nyílt levélben fordulnak a főpolgármesterhez

Vakon döntenek a fővárosi képviselők a Római-part sorsáról

A lakosság hangot ad – „társadalmi vita” a Rómaira tervezett mobilgátról

Tüntetés után, döntés előtt: mi várható a Rómain?

Nyilvános az összehasonlító elemzés, amely eldöntheti a Római-part sorsát

Tarlós megköszönheti a civileknek, hogy nem épített eddig gátat

A Római-parti árvízvédelem ügye azért került a viták fókuszába, mert a Fővárosi Közgyűlés szeptember végén dönt Tarlós főházmester kedvenc fakivágós projektjében. Az egyedi természeti értékkel bíró partot elvágnák egy mobilgáttal. Hiába álltak ki a projekt ellen a helyiek mellett, vízügyi szakemberek, civilek és politikusok, Tarlós ragaszkodik a mobilgáthoz, amivel az óbudai polgármestersége alatt szabálytalanul épült objektumokat is védenék. Tarlós a Róma-partért egyesülettől civil támogatást is kap a mobilgát mellett.

Egri Gábor a Római-partért egyesület elnöke, aki egy 2013-as napi.hu cikkben 6,7 milliárdos becsült vagyonnal szerepelt a száz leggazdagabb magyar listáján. Egrié a közvetlenül a partra épült négycsillagos, hatvanhárom szobás Holiday Beach Budapest Wellness and Conference Hotel. A szálloda közel 2,4 milliárdos beruházással épült fel.

A Tarlóshoz közel álló egyesület eddig sem nagyon válogatott az eszközökben, ha a mobilgát ellen érvelőket akarta lejáratni. A Facebook oldalukon kontextusából kiragadott Schiffer András idézettel savazzák a projekt ellen felszólaló civileket. Az ügyben aktív LMP erzsébetvárosi képviselője, Moldován László, pedig egy a bulinegyedben történt verekedés miatt kapta meg a magáét. Ilyen kampány szövegeket is kitettek a honlapukra:

Magukat demokratikusnak mondó elemek erőszakot követnek el a római parti lakossággal ! Hazugság áradat és áltanulmányok jelennek meg életünk ellehetetlenítésére!

A legújabb bejegyzésük pedig a nettó zsidózás kategóriába esik.

gatkampany

Mit várunk a 2018-as kampánytól, ha ilyen stílusú a mobilgát melletti kampány? A mocskolódó Tarlós párti civilek egy szeptember 21-ei fórumot reklámoznak, ott el lehet majd mondani mindenkinek az érveit.

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom