Erős zsidózásba csaptak át a Római-parti gát mellett kampányolók

gatgetto

Eléggé aljas kampányt indítottak a Római-parti gátért lobbizó álcivilek. A Tarlós közeli milliárdos vezetésével működő egyesület nem válogat az eszközökben, ha gátat ellenző civilek lejáratásáról van szó.


 

 

Az Átlátszó cikkei a Római-part ügyében:

A Rómaira mobil gátat tervező cég három éve kudarcot vallott a hasonló visegrádi védmű tervezésével

Újabb alternatív javaslat a Római-part árvízvédelmére

A mobil gátnak nem a parton, hanem a jelenlegi védvonalon van a helye

Fordulat jöhet a Római-part ügyében – vízügyi szakértők nyílt levélben fordulnak a főpolgármesterhez

Vakon döntenek a fővárosi képviselők a Római-part sorsáról

A lakosság hangot ad – „társadalmi vita” a Rómaira tervezett mobilgátról

Tüntetés után, döntés előtt: mi várható a Rómain?

Nyilvános az összehasonlító elemzés, amely eldöntheti a Római-part sorsát

Tarlós megköszönheti a civileknek, hogy nem épített eddig gátat

A Római-parti árvízvédelem ügye azért került a viták fókuszába, mert a Fővárosi Közgyűlés szeptember végén dönt Tarlós főházmester kedvenc fakivágós projektjében. Az egyedi természeti értékkel bíró partot elvágnák egy mobilgáttal. Hiába álltak ki a projekt ellen a helyiek mellett, vízügyi szakemberek, civilek és politikusok, Tarlós ragaszkodik a mobilgáthoz, amivel az óbudai polgármestersége alatt szabálytalanul épült objektumokat is védenék. Tarlós a Róma-partért egyesülettől civil támogatást is kap a mobilgát mellett.

 

Egri Gábor a Római-partért egyesület elnöke, aki egy 2013-as napi.hu cikkben 6,7 milliárdos becsült vagyonnal szerepelt a száz leggazdagabb magyar listáján. Egrié a közvetlenül a partra épült négycsillagos, hatvanhárom szobás Holiday Beach Budapest Wellness and Conference Hotel. A szálloda közel 2,4 milliárdos beruházással épült fel.

 

A Tarlóshoz közel álló egyesület eddig sem nagyon válogatott az eszközökben, ha a mobilgát ellen érvelőket akarta lejáratni. A Facebook oldalukon kontextusából kiragadott Schiffer András idézettel savazzák a projekt ellen felszólaló civileket. Az ügyben aktív LMP erzsébetvárosi képviselője, Moldován László, pedig egy a bulinegyedben történt verekedés miatt kapta meg a magáét. Ilyen kampány szövegeket is kitettek a honlapukra:

Magukat demokratikusnak mondó elemek erőszakot követnek el a római parti lakossággal ! Hazugság áradat és áltanulmányok jelennek meg életünk ellehetetlenítésére!

 

A legújabb bejegyzésük pedig a nettó zsidózás kategóriába esik.

gatkampany

Mit várunk a 2018-as kampánytól, ha ilyen stílusú a mobilgát melletti kampány? A mocskolódó Tarlós párti civilek egy szeptember 21-ei fórumot reklámoznak, ott el lehet majd mondani mindenkinek az érveit.

Vágó Gábor

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Mariann Trombitás

  Aki megengedte az építkezést árterületre – az fizesse az árvízek okozta károkat – ennyi. az urizálók meg tanuljanak meg úszni – az árral…. https://uploads.disquscdn.com/images/653341b29fe6e3990e6fbed3b56a88dfb70f08f22aa12cc5c7ce8c1ec6d37a06.png

 • Péter István

  A nép annak idején választott egy fővárosi közgyűlést és főpolgármestert is. A Főpolgármester előterjeszt, a Közgyűlés pedig dönt. Mi itt a probléma?

  • Gergely Sándor

   A nép(?) által megválasztott Főpolgármester előterjesztette, hogy azokat a lakosokat, akiknek a P. I. a monogramja, ki kell tiltani a fővárosból – a nép(?) által megválasztott Közgyűlés pedig………..

 • János Virág

  Aki árterületre épít,árvízkor maga vállalja a felelősséget ha kár éri! Régi törvény,de így lenne igaz!

 • Andor Kovács

  Bizony ez árterület,oda nem építkezik értelmes ember.

 • Vidéki

  Seres (HVG) nagyon jól látja a charlottesville sajnálatos események kiváltó okait, nem úgy, mint Bőtös Botond, a megélhetési antifasiszta.

  “az erőszakos, szélbalos Antifa, a kirekesztő, esszencialista #BlackLivesMatter (BLM) mozgalom nagyon is hozzájárult a charlottesville-i eszkalációhoz.
  A BLM a feketékkel szembeni brutális rendőri erőszakkal szemben fellépő civil szervezetből lett percek alatt FEHÉRELLENES, KOMMUNISTA GAZDASÁGI ELKÉPZELÉSEKET HIRDETŐ MILITÁNS SZEKTA,
  amely egész komolyan azt hiszi, hogy az Egyesült Államokban “rendszerszintű” az afroamerikaiakkal szembeni fajgyűlölet, strukturális az erőszak, sőt, a “genocídium” – holott előbb a saját erőszakosságukkal kéne leszámolni, mielőtt ezt folytatnák.

  Seres László:
  “Charlottesville felszínre hozta, hogy a világ legfontosabb liberális demokráciáját időnként két szélsőséges, fanatikus erő ejti túszul. Az egyiknek különös ismertetőjele a hol ódivatú, hol modern, alt-right vagy “identitárius” mázba bújtatott rasszizmus, a másiknak a polkorrekt módon tálalt, a campusokról és a médiából ismert fehérférfi-ellenesség, valamint a rendőrség- és “szisztéma”-ellenesség, és persze mindkettőnek az antikapitalizmus, az Amerika- és Izrael-gyűlölet.

  Ne tévedjünk: a rasszizmus nem politikaioldal-függő. Széljobbos fehérek és szélbalos afroamerikaiak egyaránt művelik, mindkettő azt hiszi, csak neki van joga “büszkének” lenni a bőrszínére, úgyhogy őnekik hiába mondjuk, hogy “nem számít a bőrünk színe, mindenkire ugyanazok a törvények érvényesek”. Ha ezek összetalálkoznak, előbb Bejrútot csinálnak a helyi főtérből, majd, ha tehetik, Weimart az országból.”

 • Vidéki

  “a neonáci szubkultúrához tartozó, militarista helyi lakos, Jiří Fous megkéselte a barátait védő antifasiszta Jan Kučerát, aki a helyszínen elvérzett.”

  Ezzel szemben Charlottesvilleben nem ugyanaz történt.

  A tüntetésről és ellentüntetésről sok filmet lehetett látni.

  Az ellentüntetőkről készült felvételeken látható volt, hogy sok afroamerikai ellentüntető baseball ütőket vitt magával, amivel csontot lehet törni, az ellenfeleket halálra lehet verni. Ez nem utal békés szándékra.

  A die Welt foglalkozot a témával videofelvételt is közölve a terroriste merényletként feltüntetett gázolásról.

  Egyik hozzászóló véleménye:

  “Mindkét részről megtörtént az extrém erőszak.

  AZ AUTÓT, MELY TETTET ELKÖVETTE ELŐTTE MASSZÍVAN MEGTÁMADTÁK.
  Erre vonatkozólag vannak videófelvételek. Az úrnál (az autó vezetőjénél, az elkövetőnél) akkor nyilvánvalóan kiolvadtak a biztosítékok. (bepánikolt)
  Én elítélem ezt az emberölést, DE A TUDÓSÍTÁSOKAT ERRŐL A TÉNYEKHEZ IGAZODVA KELLETT VOLNA TARTANI.”

  Másik hozzászóló véleménye:

  “Számomra teljesen világosan látható, hogy közvetlenül azelőtt, hogy gyorsította volna autóját, egy ellentüntető
  EGY BASEBALL ÜTŐVEL MEGTÁMADTA.
  Valószínűleg ettől az autós bepánikolt és gázt adott (azért, hogy kimeneküljön az életveszélyes helyzetből)”