Elég a harcból! Kiegyezést az EU-val!

Ő itt

Felejtsük már el az állandó háborúskodást! Csak a béke idején tud gyarapodni az ország. A kuruc hagyományok helyett ideje volna mindenkinek fellapozni Deák Ferencet.


 

 


Az igazi csata csak most kezdődik, harsogja a propaganda. Ismét az EU-val hadakozik a Fidesz. Ebben a pszeudo-háborúban, és háborús hangulatban viszont elveszíthetünk mindent, ami miatt prosperáló európai ország lehete Magyarország. A kuruc mentalitás ad némi önérzetet páraknak, Orbán politikai táborát is összetartja, de az ország mozgástere végletesen beszűkül.

Azok a nemzetek sikeresek, ahol a különböző elitek kiegyeztek egymással, és a néppel. Vannak olyan közös alapok, amikre lehet építkezni. A külkapcsolataikat nem a hepciáskodások, hanem stabil szövetségi rendszerben rejlő gyümölcsöző kapcsolatok jellemzik. A politikusok a konszenzust és az együttműködést keresik. Nem csak egy szűk elit fejlődik, hanem minden réteg érzi a gyarapodást.

A magyar politikai elit állandó háborúskodásra rendezkedett be. A kormány csatázik Brüsszellel, Sorossal, az IMF-fel, a menekültekkel, a civilekkel, az újságírókkal. Mindenkivel. Az ellenzék mikropártjai meg magukkal küzdenek szüntelen, az együttműködést csak hírből ismerve. Az állandó harc helyett a kiegyezés útja volna jobb a hazánknak.

2017 az elfelejtett emlékév.

Százötven éve kötöttük meg az országunk aranykorát megalapozó kiegyezést az osztrák császársággal. A bölcs politikusok a haza üdvét előrébb valónak tartották, mint a saját önérzetüket. Hazánk olyan gyarapodásnak indult, amit sem előtte sem utána nem láttunk. Gyárak, iskolák kórházak nőttek ki a földből. Budapest világvárossá avanzsált.

Deák ezt írta a a kiegyezést megalapozó húsvéti cikkében, amit Áder János is ajánl olvasásra:

“Egyik czél tehát a birodalom szilárd fennállása, melyet nem kívánunk semmi más tekinteteknek alárendelni. Másik czél pedig fentartása Magyarország alkotmányos fennállásának, jogainak, törvényeinek, melyeket a sanctio pragmatica is ünnepélyesen biztosít, s melyekből többet elvenni, mint a mit a birodalom szilárd fennállhatásának biztosítása múlhatatlanul megkíván, sem jogos nem volna, sem czélszerű.”

Nem véletlen nem volt állami emlékév a 150 éves évfordulóra. Orbántól minden távol áll, ami ami a megbékélést, együttműködést és kooperációt üzen. Állami milliárdok mennek el emlékévekre, de az ország aranykorára emlékezni nem állami feladat. Európából lassan kihátrálunk, ahogy a házelnök mondta. Állandó viaskodással a kiegyezés helyett.

A Fidesz hatalmához harc kell, a hazának pedig béke. Az EU-val való kiegyezés lehetősége talán örökre elveszhet 2018-ban, ha nem vigyázunk. Most volna igazán szüksége Magyarországnak egy új Deák Ferencre.

Vágó Gábor

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Urakura

  Jól látja…

 • Anna Kisfaludiné Baán

  Az EU megsértette a tagországok függetlenségét, Merkel a tagországok megkérdezése nélkül idecsődítette a migránsokat, most pedig erőszakkal akarja a nyakunkba sózni, és ennek soha nem lenne vége. Vágó Gábor vegyüljön közéjük, de ide nem kellenek, és ez nem nem létszám, hanem elvi kérdés.

  • Zoltan Hazafi

   Mert? Ez nekem új, hogy “idecsődítette a migránsokat…” – mert – egész véletlenül – itt csak áthaladni akartak, és nem idejönni. Tessék hallgatni-nézni még több agymosodát, és el tetszik hinni majd egészen a baromságokat.

   • Dagiiron

    Dublini rendelet rémlik? Ugyanis ez alapján akarnak az osztrákok, németek stb. egy csomó “átvonulót” visszabaszni..

  • raikoholista

   Neked nincs függetlenséged csak egy szolga vagy. Éppúgy mint a nagyszüleid voltak 45-ig. Utána kulákokká váltak, majd ha megérték, 89-ig elvtársakká. Azóta felszabadított rabszolga státuszban vagytok szavazógép beosztásban. Már 27 éve eljátszottátok a jogot, hogy függetlenséget követelhessetek.

 • VVSakjamuni

  Mi hajlandóak vagyunk kiegyezni az EU-val, ha az EU multijai a Magyarországról kivitt évi több mint 4000 milliárd forint tulajdonosi jövedelemből hajlandók felemelni a magyarországi dolgozóik fizetését a nyugati dolgozóik fizetése szintjére.

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hd5nNDkpOvsJ:www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/monsz/t130.xls
  http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/monsz/t130.xls
  Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) és bruttó nemzeti jövedelme (GNI), 1995–2013
  Év | Bruttó hazai termék | külföldnek fizetett |
  —————————————————————-
  2012 | 28,548,800 | 4,639,164 |
  2013 | 29,846,259 | 4,172,982 |

 • Szalóczi Béla

  Ne bolondozz Gábor! Európa a Kárpátoktól keletre is elég nagy..Ott még szép fehér nők vannak.Nem vörösek,szeplősek..feketék..No meg nyugi is..Ez fontosabb mint ti hülye idáitok.

 • Vilmos István Koszper

  Lehet, hogy Orbán Viktor elszámítja magát. Mert énszerintem se akar kilépni az Unióból. (“Kilépni”, már magam is ezt írom, mert a miniszterelnök úr is úgy beszél állami feladatokról, mintha egyedül maga végezné azokat… “Emelek…”. Szóval nem akarja, hogy Magyarország kikerüljön az Unióból.) Mert ha megtörténne mégis, sokkal kisebb terepe lenne krakélerkedni. Az orosz vagy a török állammal szemben ez meglehetősen veszélyes dolog, pedig ha kimaradunk az EU-ból, csak ezek a “barátok” maradnak.
  Sokkal érdekesebb és élvezetesebb az Unión belül rosszalkodni. Neki.
  Hallom, hogy Lázár miniszter úr felhozta, hogy attól a képviselő asszonytól nem lehet pártatlanságot elvárni, akit idegesít Orbán Viktor. Ez a kijelentés több szempontból is ellentmondásos. Ha valakit felidegesítünk, mi módon várhatjuk el tőle, hogy ne legyen részrehajló? A képviselő asszony a Néppárt képviselője, párttag, ezért a pártatlanságot már csak ezért sem lehet elvárni tőle.

 • István Hámori

  Ha egyáltalán “háborúról” beszélünk akkor ez arról szól, hogy ez az ostoba önpusztító EU bürokráciának kell eltakarodnia, nem pedig nekünk kilépni. Emiatt van most szembenállás a józan keleti és a rossz, önpusztító EU államok között, de ha nem lesz változás, akkor lehet akár szakadás is, de remélhetőleg inkább a nyugati világ népei elöbb-utóbb felébrednek-

 • https://youtu.be/H72yZgrWbxU Karikasostor

  Az 1867-es kiegyezés elfedte az eredeti problémákat és 1918-ban már senki sem akarta fenntartani a birodalmat, csak mi, magyarok….