Putyin nem szövetségeseket keres, hanem gyarmatokat

Putyin_ellenes_tuntetes_576_Budapest

Az önmagában is figyelemre méltó folyamat, hogy Putyin Oroszországa ismét megpróbálja kiterjeszteni hatalmát a volt szovjet érdekszféra területeire. De ennél veszélyesebb, hogy a magyar társadalom kezd olyan szélsőségessé válni, mint az orosz.

 

 


Emlékszünk Orbán tíz évvel ezelőtti beszédére, amikor ajtót mutatott ismét az oroszoknak? Utána rá két évvel Szentpéterváron véd és dacszövetséget kötött a véres kezű autokratával.

 


Máig nem tudjuk mi volt az az érv, információ, ami Nyugatról Keletre fordította Orbánt. Egyet biztosan tudunk, a magyar kommunista titkosszolgálat iratainak a másolata ott van Moszkvában. Az orosz befolyásszerzés java része pedig titkosszolgálati eszközökkel történik.

 

Putyin nem szövetségeseket keres, hanem gyarmatokat. Országokat, melyek gyarmatosíthatóak, mert a vezetőjük zsarolható. Gyarmati szerződéseket, pedig olyan titkos paktumokkal pecsételik meg, ahol teljesen egyértelmű, hogy ki az erősebb kutya. Ki fizet évtizedekig kinek. Ilyen a paksi hitelszerződés is. Orosz hitelből veszünk egy rossz technológiát. Ha Pakson üzemzavar lesz, azt nem lehet egyszerűen egy fakockára fogni, mint a nem működő orosz metrókocsiknál.

A medve nem játék, ahogyan az atomenergia sem játék.    

 

A gyarmati igazodásnál már csak egy dolog szörnyűbb, az hogy Magyarországot is putyini eszközökkel kezdi kormányozni Orbán. Hogy meglássuk milyen jövő vár ránk nézzünk szét a medve barlangjában! A politikai hatalomhoz szorosan kötődő állami vállalatok nélkül alig lehet nagy üzletet csinálni Oroszországban. Akinek mégis sikerül, annak a vállalkozására rátenyerel az állam. Az ellenzéki tüntetéseket betiltják, vagy szétverik. A hatalom mocskos ügyeit feltáró újságírókat elteszik láb alól. Ellenzéki politikusok az életükkel fizetnek, ha szembeszegülnek a hatalommal. Civil szervezeteket tiltanak be mondvacsinált indokokkal.   

 

Mindeközben az orosz nép radikálisan ketté szakadt. A hatalomhoz közeli szűk elit kaviárt reggelizik, körömcipőből issza a pezsgőt, magángépeket röpköd, és külföldi luxus nyaralóhelyeken tölti a fél életét. Az orosz nép java része pedig senyved. Alig élnek meg a tisztességes munkájukból, az alkoholizmusba menekülnek a reménytelenség elől. A rendszernek kevés a nyertese, de annál több az elszenvedője.

 

Ez lesz Magyarországon is, ha hagyjuk, hogy Orbán Putyin tempójában gyarmatosítsa magának az országunkat!   

 

A Putyin-franchise egyre több elemét veszi át az Orbán rendszer. Ma még nem mindegyik gazdasági szereplő eszik az uralkodó tenyeréből. Csak az oligarcháik tették rá a mocskos mancsukat pár szektorra. Most még hál’Istennek nincsenek szétvert és betiltott békés tüntetések. Csak elferdített beszámolók a propaganda-médiában.  Nem gyilkolnak meg újságírókat, csak kicsavarják a kezükből a mikrofont, max megveszik a kiadót szőröstől-bőröstül. Nem lőnek le ellenzéki politikusokat fényes nappal a főváros kellős-közepén, csak rágalom hadjáratot indítanak ellenünk. Nem tiltanak be civil szervezeteket, csak megbélyegzik őket.

 

Ha most nem cselekszünk, ki tudja, hogy húsz év múlva a gyerekeinek lesz-e még tere politikai cselekvésre? Vagy egyáltalán lesz-e még tisztességes iskolája, kórháza, nyugdíja, szociális ellátása, munkahelye?

 

Most van itt a lehetőség, hogy fellépjünk a magyar társadalom kettészakadása ellen. A népszavazási kezdeményezés túlmutat a kérdés szorosan vett szövegén. Nem csak a magyar Gazprom az MVM, és a magyar Roszatom, a Paks2 vezetőinek a sokmilliós fizetéséről van szó.  Hanem arról, hogy egy politikai közösség mekkora a társadalmi különbségeket bír elviselni. A kevés dúsgazdag magánhelikopteren röpködő politikus haver országa akarunk-e lenni, vagy a tisztességes munkából tisztességes életet élő tömegek országa?

Putyin útját járjuk-e, vagy visszatérünk az Európa felé vezető útra?

Vágó Gábor

Kép: Magyar Hírlap

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Csoszogi az öreg poszter

  te milyen hülye vagy…

  • zsíroskenyér

   Láthatóan nem értetted meg, miről írt, szóval a hülye itt csak te lehetsz.

 • zsíroskenyér

  Kicsit propagandisztikus írás, de kell ilyen is, hajrá Vágó!

 • jozsiba01

  A cionnáczik nem szövetségest keresnek hanem gyarmatot.
  Az uSSa nem szövetségest keres, hanem gyarmatot
  A NATO nem szövetségest keres hanem gyarmatot.

  Azok a fránya uSSa katonai támaszpontok köré, közelébe települtek országok (oroszország, kína, india, stb…) Rohadjanak meg. :-DDD

 • Mr. Bell

  Tul azon, hogy utalom Putlert mint a szart. azert annyit segitek nektek, hogy a gyarmatokat nem keresni szoktak, hanem siman leigazni. Tudjatok, ahogy a fejlett nyugat-europai demokraciak orszagai tettek nem is olyan regen.

  • Tamás Vári

   Úgy látom fogalmad sincs a történelemről :) Először a kereskedők mennek, majd a hittérítők (agyat mosni) majd a katonák. Egyébként meg az általad leszopkodott oroszok is annyit gyarmatosítottak mint a nyugat. Szerinted talán Szibéria magától lett oroszország része? 😀

   • Mr. Bell

    :DDDD
    De degeneralt fasz, te…

    • Tamás Vári

     Ennyit sikerült kipréselni magadból?! Szegénykém…

     • Mr. Bell

      Nem szisza, TE ennyit erdemelsz, az okor kommenteddel. Nagy kulonbseg.

     • Tamás Vári

      Te így szoktál érvelni?! 😄

     • Mr. Bell

      Ervelni? Kinek? Mi ellen? 😂😂😂😂😂😂

     • Tamás Vári

      Ha nem tudsz egy témához hozzászólni akkor minek írsz? Így a posztod olyan mint a fing. Jobb lett volna ha magadban tartod.

     • Mr. Bell

      Kozod? Kussolsz.

     • Tamás Vári

      Mulattat az erőlködésed ahogy próbálsz trollkodni a magad primitív módján, de még ehhez is szerencsétlen vagy 😄

     • Mr. Bell

      :DDD
      Pont mikor anyad akar szopni, de kicsuszik a protezise, mi?

     • Tamás Vári

      Fú de elmés válasz. Csak az a baj h semmilyen formában nem kapcsolódik az én kommentemhez kicsi lány 😉 Kérlek h ennél jobban erőltesd meg magad ha el akarsz kápráztani. Vagy keress valakit akinek van agya. 😁

   • http://youaredamned.com Lonewolf

    Még ezt sem tudod, hát Szibéria és az ázsiai köztársaságok (Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirigizisztán, Türkmenisztán. stb.) maguk kérték, hogy csatlakozhassanak a nagy Oroszországhoz. Mint a lengyelek 1939-ben. :) :) :)

    • Tamás Vári

     Kb annyira kérték, mint most a krími tatárok 😂😂😂

 • Ákos Weress

  Vágó Gábor , akkor legközelebb megírhatnád az USA demokrácia-exportjáról szóló tanmesédet is , majd végül az “egyik kutya , a másik eb” c. történetet , amely a a harci kutyák viadaláról szól és itt szó nincs arról , hogy az egyik jó kutya , a másik meg rossz kutya . Valamelyik biztosan nyerni fog valamikor …… addig meg irkálj csak bátran a megrendelőd szája íze szerint ..:)

  • József Sipos

   Igen, ezért állnak tömött sorokban amerikaiak és Nyugat-európaiak az orosz bevándorlási hivatalok előtt…

   • Ákos Weress

    Erről nem tudok , de a hollandok és a németek özönlenek hozzánk , mert elegük van a brüsszeli idiótizmusból …:)

    • Tamás Vári

     Haha ez jó nagy hazugság volt 😀

    • József Sipos

     Hááát, ha Te mondod eztet3 akkó bizta így van….csak hát ennek sincsen ám semmi tényszerű nyoma…és képzeld még az a kint dolgozó cca néhányszázezernyi magyar sem hallott róla. Meg az is csak bizta véletlen hogy 30 éve kint dolgozó, már egyetemi professzor barátom mostan mondott le a magyar állampolgárságáról….mert szégyellte azt.

     • Ákos Weress

      Mindenki oda megy , ahova akar és olyan állampolgárságot választ , amilyet szeret:) . Az idegenszívűeknek jobb idegenben …. Valszeg még a Himnuszt sem ismerik …:)

    • http://youaredamned.com Lonewolf

     A nyugdíjas hollandok és németek jönnek hozzánk, mert a kinti nyugdíjukból nálunk királyi módon megélnek. Te hova fogsz tudni elmenni ha nyugdíjas leszel?

     • Mészáros Jenő

      A temetőbe.

  • Tamás Vári

   Az US vélt vagy valós viselkedése nem teszi semmissé az oroszok erőszakos nyomulását.

 • Szalóczi Béla

  Mért Amerika mit keres te bérfirkász? Putyin legalább fehérember..

 • Péter István

  Hát, ez már orvosi eset. Szánalmas és nevetséges, amit egy hisztérikus idegbeteg fél analfabéta itt összehord.
  Ami a dolog lényegét illeti, a kommunisták utolsó nagy árulásának következtében, Magyarország már a “rendszerváltás” óta gyarmat.
  Másrészt, a hatalom fogalmát is érdemes volna helyesen használni. Ugyan is, a hatalom maga a nép, aki kizárólagosan birtokolja és tulajdonolja a hatalmat, s a hatalomgyakorlás a nép által közvetlenül választott képviselők, tisztségviselők útján történik.
  Azt, hogy Magyarországon teljes körű demokrácia, jogállam és szabadság van, már felesleges is ismételgetni.

  • Béla Somogyi

   Mars ki ruszkik!!!!

 • pumuklik

  Meg az apád faszát vágóka!

 • Bertalan Magyar

  Hát, értem én, hogy hörögtök, amiért a magyar miniszterelnök a világ első embereivel tárgyal, nem sorosgyurcikkal meg zaklatott gyermekkorú macronokkal… :-)

  • http://youaredamned.com Lonewolf

   Sorold már baszod. Trump le se szarja az idióta fejét. Az angol miniszterelnök nem fogadja, Merkel magasról leszarja. Putyinon és Erdoganon kívül sehol senki nem akar szóba állni vele. Kik is azok az első emberek?

  • Mészáros Jenő

   A nagykisember 27 évig nyalta Soros hátsó felét…
   A Moszkvában lévő előélet iratokat pedig nem tudta titkosíttatni a fideszes zombikkal.
   Komoly politikus nagy ívben leszarja, szóba se áll vele.
   A “zaklatott gyermekkorú” éppenséggel nagyon is ráillik kakadu (szar)külügyminiszterre.

   • Szalóczi Béla

    Te idióta Mészáros te kire szavaztál 2014 évben? Gyurcsány a lakására hívta a Putyint..

    • Mészáros Jenő

     Nem Putyinra,
     nem Gyurcsányra,
     nem g.Orbánra.

     De g.Orbánra te se szavaztál, mert a gyávája nem is indult a választáson.

  • Zoltan Bojas

   Russia GDP 1.283 trillion USD (2016)
   France GDP 2.465 trillion USD (2016)
   Germany GDP 3.467 trillion USD (2016)

   Marcon lehet ellenszenves neked, de azert nem neznem le ilyen siman. Ha mast nem, legalabb szovetsegeseket tud jol valasztani.

  • Tamás Vári

   A világ első emberi nem àllnak szóba a felcsúti fáraóval, csak Putyin cár. De ő is csak addig amíg haszna van belőle