Bezárás
Uncategorized

Építsünk kerítést a pofátlanság határain!

A sokmilliós havi fizetések mellé az átlagember számára elérhetetlenül alacsony kamatú személyi hitelt is osztogatnak a sajátjaiknak Matolcsyék. Jön majd valaha olyan mondat a szájukból, hogy eleget vettünk ki  a közösből, fogjuk vissza magunkat?


A jegybankban úgy osztogatják a közpénzt, mintha a lottón nyerték volna. Matolcsy mellett havi ötmilliót keresnek az alelnökök, az igazgatók, Polt Péter felesége munkaügyisként szintúgy. Sőt pályakezdőnek is jó lenni a jegybankban, már amennyiben apukád a legfőbb ügyész, mert havi félmillió jön az egyetemről frissen kikerült Polt Petrának.

A csillagászati fizetések mellé szuper kedvezményes hiteleket is kaphatnak a jegybanki dolgozók. 1,9%-os kamattal jutnak hozzá személyi hitel formájában a pénzünkhöz, miközben a piacon ugyanez a konstrukció 8-9% THM-mel elérhető csak. De kedvezményes kamatozású lakáscélú hitelből, és áthidaló hitelből is kaphatnak a túlfizetett jegybanki dolgozók a maximum ötmilliós kedvezményes személyi hitel mellé. Személyi hitelből csak egyet, de lakáscélúból többet is felvehet az “értünk” dolgozó Matolcsy beosztott.

Polt Péter persze nem árulja el, hogy kaptak-e a ilyen kedvezményes hitelt a családtagjai. Miért is tenné? Nem érinti a feladatkörét. Ha a gyakorlatot vesszük alapul, akkor az a feladatköre, hogy félrenézzen, ha a korrupcióról van szó. Ez esetben igenis a feladatkörébe tartozik, hogy nem érdekli a közpénzrablás.  

A jegybanki kedvezményes hitelek legrózsaszínebb szála Vajda Zitához, Matolcsy szeretőjéhez vezet. A történet a közpénzből létrehozott online bordélyháznak, a kitartottakat közvetítő puncs.hu-nak is lehetne a sikersztorija. Nemzetközi titkárként utazás szervezésért, érdekes könyvek kereséséért, és jógaoktatásért több mint egymilliós fizetést kapott a jegybankból Vajda, és még ugyanennyit a törvénysértően létrehozott alapítványoktól. Aztán kiderült, hogy az első kerületi Naphegyen vásárolt magának ingatlant 32 milliós MNB-s hitelből.

Tényleg nincs elég pénze Matolcsynak, hogy még a szeretőjét is közpénzből kell kitartanunk?  

Mindennek van határa. A pofátlanságnak is. Nem most lépték át, de már nagyon eltávolodtak a tisztességtől. Nem lesz olyan, hogy kimondják maguktól: Ennyi már elég volt. Nekünk kell felhúznunk a kerítést a pofátlanság határaira, különben a végtelenségig fogják tömni a saját zsebeiket, egyre mohóbban. Egyetlen eszközünk van most, amellyel a pofátlan jegybanki pénzkiáramlást meg tudjuk akadályozni. Ez a népszavazás. Éljünk vele! Ne élhessenek vissza ők a pozíciójukkal!

Vágó Gábor

Kép: index.hu

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom