Bezárás
Uncategorized

Hiába próbálkoznak, eljön a bűnhődés ideje

Tényleg azt hiszik, hogy a fák az égig érnek? Hogy nem fog egyszer eltörni a korsó, amivel a közpénzkútból merik számolatlanul a pénzünket? Eljön a böjtje a korrupciós üzelmeknek, bárhogyan próbálkoznak is.

Mégis mire számít Rogán Antal, és a többi hosszú távon? Békés öregkorra? Tisztességben már biztosan nem fognak megőszülni. Oké, egy kis ideig még bevédi őket Polt Péter. Minden eljárást megszüntet, amit ellenük indítanak. Ideig-óráig az európai ellenőrzés alól is kivonhatják magukat azon az áron, hogy Magyarország elesik az uniós pénzektől. De mi lesz utána? Mi lesz, ha a kormányváltó hangulatú többség ellenük fordul? 

A jelenlegi szabályok alapján sajnos van rá esélye, hogy elévülnek a bűneik. Hiába küldjük el egyszer és mindenkorra a Fideszt Polt Péterestül a sunyiba, ha letelne az elévülési ideje az általuk elkövetett bűncselekménynek, akkor röhögve sétálnak ki a bíróságról. Amiként azt tette Meggyes Tamás, volt esztergomi polgármester, a magát teljhatalmúnak képzelő fideszes Döbrögi prototípusa. Az önkormányzati számla helyett a sajátjára ment a pénz. Nyilvánvaló volt a bűncselekmény, de a hosszadalmas procedúra alatt elévült az ügy. Meggyes meg röhög a pofánkba.  

Ma kiderült, hogy egy feltörekvő fideszes álcivil támadta meg a Kúrián a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kérdésemet. Amelyet még Patyi András szavazatával a Nemzeti Választási Bizottság is jóváhagyott. Melles Marcell, jegyezzük meg ezt a nevet, lehet hogy még zsíros megbízásokat fog kapni ezért a tettéért. Marcell a Fidesz által pénzelt Alapjogokért központ munkatársa ezzel a lépésével mellszélességgel kiállt a fideszes korrupció mellett.

Marcell! Eladtad a lelked kilóra. Amikor a korrupciós bűnöket véded a jogászkodásoddal, akkor ugyanolyan korrupt lettél, mint akiktől kapod a pénzed! Te nem a pénzt loptad el, hanem csak három hónapnyi időt loptál az elvtársaidnak.

Húzhatják a határidőket mindenféle jogi csűrcsavarral, de ebben a kérdésben a nép fog dönteni, nem a fideszes gombnyomogató droidok.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

Először a nép mond ítéletet, azután a bíróság! Menekülni nem tudnak a saját bűneik elől.

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom