Hiába próbálkoznak, eljön a bűnhődés ideje

rogiorban

 

Tényleg azt hiszik, hogy a fák az égig érnek? Hogy nem fog egyszer eltörni a korsó, amivel a közpénzkútból merik számolatlanul a pénzünket? Eljön a böjtje a korrupciós üzelmeknek, bárhogyan próbálkoznak is.

 

 

Mégis mire számít Rogán Antal, és a többi hosszú távon? Békés öregkorra? Tisztességben már biztosan nem fognak megőszülni. Oké, egy kis ideig még bevédi őket Polt Péter. Minden eljárást megszüntet, amit ellenük indítanak. Ideig-óráig az európai ellenőrzés alól is kivonhatják magukat azon az áron, hogy Magyarország elesik az uniós pénzektől. De mi lesz utána? Mi lesz, ha a kormányváltó hangulatú többség ellenük fordul? 

 

A jelenlegi szabályok alapján sajnos van rá esélye, hogy elévülnek a bűneik. Hiába küldjük el egyszer és mindenkorra a Fideszt Polt Péterestül a sunyiba, ha letelne az elévülési ideje az általuk elkövetett bűncselekménynek, akkor röhögve sétálnak ki a bíróságról. Amiként azt tette Meggyes Tamás, volt esztergomi polgármester, a magát teljhatalmúnak képzelő fideszes Döbrögi prototípusa. Az önkormányzati számla helyett a sajátjára ment a pénz. Nyilvánvaló volt a bűncselekmény, de a hosszadalmas procedúra alatt elévült az ügy. Meggyes meg röhög a pofánkba.  

 

Ma kiderült, hogy egy feltörekvő fideszes álcivil támadta meg a Kúrián a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kérdésemet. Amelyet még Patyi András szavazatával a Nemzeti Választási Bizottság is jóváhagyott. Melles Marcell, jegyezzük meg ezt a nevet, lehet hogy még zsíros megbízásokat fog kapni ezért a tettéért. Marcell a Fidesz által pénzelt Alapjogokért központ munkatársa ezzel a lépésével mellszélességgel kiállt a fideszes korrupció mellett.

 

Marcell! Eladtad a lelked kilóra. Amikor a korrupciós bűnöket véded a jogászkodásoddal, akkor ugyanolyan korrupt lettél, mint akiktől kapod a pénzed! Te nem a pénzt loptad el, hanem csak három hónapnyi időt loptál az elvtársaidnak.

 

Húzhatják a határidőket mindenféle jogi csűrcsavarral, de ebben a kérdésben a nép fog dönteni, nem a fideszes gombnyomogató droidok.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”

Először a nép mond ítéletet, azután a bíróság! Menekülni nem tudnak a saját bűneik elől.

Vágó Gábor

 

tetszett_a_cikk3

 

 • nonemart

  Én ezt nem támogatom, urak ! Van honi probléma elég, ha nincs, akkor meg nem kell az Átlátszó. Akkor lehet mást csinálni. Mérges lettem.

 • borzix1

  El lehet lehetetleníteni az igazságszolgáltatás működését. Ki lehet herélni a népszavazás intézményét. El lehet csalni a választásokat is a levélszavazatokkal, amelyeket ellenőrizhetetlen, hogy ki töltött ki. Persze. Csak egy idő után feladják a próbálkozást azok, akik tisztességes, európai megoldásokat akarnak, a jog keretein belül maradva. Ők félreállnak. És majd jönnek azok, akik viszont a körúti lámpaoszlopok kidekorálását ambicionálják.

 • Vidéki

  Vágó Gábor nagyon kemény: Elküldi el egyszer és mindenkorra a Fideszt Polt Péterestül a sunyiba.

  “ELŐSZÖR A NÉP MOND ÍTÉLETET, AZUTÁN A BÍRÓSÁG!” MONDJA VÁGÓ GÁBOR.

  Olyan “Népbíróságok”, mint amilyeneket Lenin elvtárs hozott létre 1917-ben.

  1917 novemberétől a politikai ügyek az ún. forradalmi törvényszékek elé kerültek. A „bírók” nem voltak jogvégzettek, ELÉG VOLT, HA TUDTAK ÍRNI.

  Számukra nem léteztek törvények, „szocialista igazságérzetükre” kellett támaszkodniuk.

  1922-ben végre mégis bevezettek egy törvénykönyvet. Lenin a törvényt kidolgozó Igazságügyi Népbiztosságnak írt utasításában leszögezte: „A bíróság nem azért van, hogy megszüntesse a terrort…, hanem hogy megalapozza és legitimálja.”

  A törvény szövege szerint a halálos ítélethez elég volt, ha valakinek csak szándékában állt elkövetni valamit.

  Kivégezhették továbbá akkor is, ha tette nem volt bűn, de a bírók a társadalomra károsnak ítélték.

  Évente sok ezer halálos ítéletet hoztak.

  Emellett 1917-ben Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij vezetésével létrejött az Összoroszországi Különleges Bizottság (a „Cseka”) amelyik nem bajlódott a jogászkodás látszatával sem, hanem évente sok ezer embert kínzott meg és gyilkolt meg.

  • Zsigri Györgyi

   E a folyamat már megindult akkor, amikor Handó Tünde kényke-kedve szerint jelöli ki, hogy melyik ügyet melyik bíróság tárgyalja. A “kényes” ügyeket előszeretettel küldik a Matolcsy-Szemery klán uralta városba Kecskemétre.
   Apropó: Mészáros Lőrinc jachját láttad már?

 • Péter István

  Nos,
  a korrupcióval történő vádaskodás immáron a destabilizáció és a lejáratás egyik legfontosabb
  stratégiai fegyverévé lépett elő, amit egyébként a titkos szolgálatok hoztak
  létre. A kidolgozók és az alkalmazók is úgy gondolják, hogy ez a módszer és
  eszköz kiválóan alkalmas arra, hogy a különböző országos, szervezetek és
  személyek iránti bizalmat végzetesen megingassa és akár meg is semmisítse.
  Egyébként, az esetek legnagyobb részében a vádaskodás semmiféle konkrét tényt,
  vagy hiteles adatot sem tartalmaz, hanem csaknem kizárólag feltételezéseken és
  rosszindulatú kitalációkon nyugszik, de mire kiderülne az igazság és a bíróság
  ténylegesen is megállapítja a valós helyzetet, a célszemély, vagy szervezet már
  régen a hitelét vesztette. Többek között, ettől szenved Magyarország is, mert a
  különböző ügynök és diverzáns szervezetek, valamint a
  hazaáruló politikai kalandorok és az internacionalista segítőik szinte
  megszakítás nélkül rágalmazzák és gyalázzák a magyar hazát és a magyar
  nemzetet. A korrupciós hisztériakeltőket és a politikai haszonlesőket még csak
  az sem zavarja, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség immáron tartósan a
  választópolgárok meghatározó többségének a bizalmából és mind a mai napig
  megnyilvánuló támogatásával van hatalomgyakorlási pozícióban. Különben, egyre
  inkább úgy néz ki a helyzet, hogy az emberek számottevő hányada már nem hisz a
  korrupcióval történő rágalmazásnak és vádaskodásnak, s inkább a gyalázkodók
  szavahihetőségét vonja kétségbe.

  • Aki

   Egyelőre az orbanistákról derül ki napi szinten hogy lopnak, meg a polt petiről hogy bűnsegéd, falaz nekik. Továbba az orbanista médiáról derül ki napi szinten hogy hazudnak orrba-szájba. Akkor most miről beszélünk??? Ha a polt nem tagadná meg a nyomozásokat, mondhatnád hogy vádaskodás, mert tisztázhatná az orbanistákat. Ha meg sem indulnak az eljárások, akkor honnan tudod hogy csak vádaskodások ezek???

   Tudom egyébként hogy bérkommentelő vagy, vagy nettó haszonélvezője a fidesz hazaárulásának azért véded őket, de akkor is! Válaszolj már kérlek!!! Ha el sem indítja a fideszbűnöző ügyész az eljárásokat, fullba tolja a kretént, úgy utasítja el ezeket, akkor mire alapozod hogy csak vádaskodnak a korrupcióval???

   Én ha látom hogy lopnak egy boltban, és ezért szólok, de nem történik semmi, mert a Pintér haverja, az M Ricsike rabolta ki a boltot, akkor csak vádaskodtam???

  • Zsigri Györgyi

   Ez Mészáros Lőrinc eltitkolt jachtja. Előbb-utóbb csak lebukott a fedélzetén a nagyon tehetséges mangalica-szerelő. Ha ez nem tömény korrupcióból van, akkor vajon miből?

   https://www.yachtcharterfleet.com/luxury-charter-yacht-48787/artemy-photos.htm

  • Tisztánlátó

   Ezek tények,nem vádaskodások! és nem hisztéria keltés,csak az agy mosottak,nem látják,nem akarják látni,a valóságot! gyalázatos az az Ország romboló politika amit,néhány Fideszt,és Orbánt Istenítő szaros seggnyaló,mindent szépnek jónak lát,a többség állampolgárral ellentétben,a Fidesz sikere az állandó riogatás félelem keltés,a politikai ellenfelek lejáratása,megvédjük az Országot mindig valakitől,leginkább saját maguktól kellene megvédeni,az Országot,ezt a párt szövetséget,jobbára a határon túliaknak adott,szavazati jog,amit én és nagyon sokan ebben az Országban soha nem adtam volna meg,a nekik folyamatosan,kitalicskázott,Magyar Emberek adóforintjaiból,meg vásárolt szavazatokkal,tartják,hatalomban,,remélem már nem sokáig! most is téma hogy 10-milliárdot toltak a határon túliaknak,milyen alapon,erről miért nem tartanak népszavazást,hogy dobjuk ki a közpénzt az ablakon,vagy itthon fordítsuk,fejlesztésekre,beruházásokra! nem hiszem hogy van ép eszű Állampolgár aki azt válaszolná hogy adjuk a határon túlra,itthon had rohadjon szét minden,ne támogassuk,a szegényeket,majd a civilek,meg a szeretet,szolgálat,el végzi az állam feladatait,felháborító volt,látni a héten a híradókban hogy telefonos adomány vonalon,kérik a segélyeket,a szegény családok,gyermekeinek,beiskolázásához,ez annyira nagyszerű kormány! aki mindent meg tesz az Emberekért,és annyira nagyszerűen végzi a munkáját,én nem így látom,lehet azért mert én a valóságban,élek,vagy még a kormány maga alá gyűrt hazugság propagandáját,szajkózó sajtója médiája,nem tudta át mosni az agyamat!