Ha már bezárják az ellenzékiek kocsmáját is, akkor nagyon berezelhettek a Fideszben

csokis betojt

 

A Fidesz székházas akció után bezáratták a Sirályt, azóta is üresen kong. Lett helyette egy nagyobb, szervezettebb, nyitottabb hely, az Auróra. Most azt is bezáratták. Nagyon betojhattak az ott folyó aktivista munkától, mert érzik, hogy inog a hatalmuk.


 

 

Annyira zavarta a nagyokosokat az Aurórában szerveződő nyilvánvalóan ellenzéki tevékenység, hogy Kocsis “Pisiteszt” Máté hozott egy rendeletet, ami alapján az embere bezáratta a helyet. Nagyon hasonló módon bántak el ugyanezen kör előző helyével, a Sirállyal is. Tényleg azt hiszik, hogy majd ettől megszűnik az ellenállás a kormánnyal szemben?

 

A politikai célú bezáratás beszédes bizonyítéka, hogy a Fidesz által pénzelt Pesti Srácok hamarabb hozta le a bezáratás tényéről szóló hírt, mintsem az Aurórát üzemeltetők azt kézhez kapták volna. Persze az indok az a propaganda médiában, hogy Soros egy drogbarlangot üzemeltet. Egy random Fidelitas buliban arányában több füvest találnának a rendőrök, nem is beszélve az Orbán Ráchelhez köthető habonyporos belvárosi bulihelyekről. Ám oda véletlen sem mennek razziázni. Csak az ipari kendertermesztésről és -felhasználásról szóló konferenciára, amely célt egyébiránt a kormány is támogat.

Minden politikai célú hely bezárással, minden politikai célú letartóztatással, minden ilyen fenyegetéssel csak azt bizonyítja a rendszer, hogy Habonyéknál tele lett a gatya. Reszketnek, mint a nyárfalevél. Tudják, hogy inog alattuk a szék, és ezért minden potenciális veszélyforrást csírájában próbálnak meg eltaposni. Annyira paranoiásak, hogy pár picike civil szervezettől és egy kocsmától is berezeltek. Csakhogy most embereikre találtak.

Az ex-Sirályos, Aurórás srácokat és csajokat nem olyan fából faragták, hogy akkor majd orrukat lógatva elbandukolnak, hogy óh jaj, bezáratták a helyünket, hagyjuk inkább abba az aktivistáskodást. Ha tényleg véglegesen ellehetetlenítik a helyet, akkor sincs vége semminek. Ahogy megtették már egyszer, majd ismét szintet tudnak lépni, hogy egy nagyobb, szervezettebb és befogadóbb hely jöjjön létre. Ahol sokkal több szervezet, sokkal több embernek, sokkal jobb programokkal tudja színesíteni a demokratikusnak cseppet sem nevezhető sötétszürke közéletünket. 

Csokis Máté betojt az Aurórától. Mi nem fogunk, bárhogyan fenyegetnek is! Az ilyen lépésektől csak erősebb lesz az ellenállás.

A személyes üzenetem Felcsútra megfogalmazta képileg a Kutyapárt a land art akciójával:

Vágó Gábor

Kép eredetije: Pesti Srácok

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Vidéki

  Nem arról van itt nagyba szó, amiről Vágó Gábor hablatyol, miszerint az ellenzékiek kocsmájától nagyon berezelhettek a Fideszben

  A Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület közleményt adott ki:

  „[…] az Auróra látogatói nagyban zavarják a lakosság nyugalmát. Az állandó, hajnalig tartó zajongás és mulatozás, a kábítószert és alkoholt fogyasztók randalírozása, az általuk hagyott kosz és szemét szinte élhetetlenné teszi a környezetet […], kérjük az önkormányzatot, azonnal zárja be a bűnbarlangot.”

  2017.06.13. Index:
  “Szombat este az Auróra Közösségi Házban razziát tartott a rendőrség. Az akcióról a nyilvánosságot és az Auróra munkatársait is úgy tájékoztatták, hogy az intézkedés spontán lakossági bejelentésre történt.
  A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy

  A KENDER IPARI HASZNOSÍTÁSÁT BEMUTATÓ RENDEZVÉNYENtörtént a razzia.”

  Nemcsak iparilag hasznosították a kendert, hanem fogyasztották is, tudatformáló szerként!

  120 EMBERBŐL ÖSSZESEN 15 EMBERT ÁLLÍTOTTAK ELŐ, (Akiknél drogot találtak!)

  • Wanderer Katalin

   Nem arról van szó? Hanem a fideSSes hazugságról. Te mindent elhiszel, amit ők mondanak? Mert az tuti, hogy igaz, ugye? Bezzeg, amit a másik fél állít, az nem igaz. Ne vicceljünk már!

   • BL

    Most, hogy mondja az őszödi beszéd az elég hihető volt! Ha már a másik oldalt nézzük!

    • Wanderer Katalin

     Az öszödi beszéden azok csámcsognak, akik nem olvasták, vagy nem tudták értelmezni.

     • BL

      Árulja már el nagyokos, akkor miről is szól az őszödi beszéd! Esetleg útánna pedig, hogy mirre költötte azt a sok hitelt az mszp, amivel megduplázta az államadósságot gdp arányosan 8 év alatt! Azt útánna csámcsogjon!!!

     • Wanderer Katalin

      El kellene olvasni. Bár lehet, hogy ha valaki írni nem tud, az talán olvasni sem. Mellesleg a fideSS-szekta tagjaival nem érdemes vitatkozni, azokat észérvekkel sem lehet meggyőzni.

     • BL

      Jó, hogy te tudsz olvasni! Bár, ha tudnál akkor a feltett kérdésre válaszoltál volna , te i.ióta vén p.csa! Gondolom az vagy! Észérveket meg hagyjad, olyat úgy se tudsz!

     • Wanderer Katalin

      Nagyon kedves vagy. Intelligens reagálás. Remélem, anyukádat is levénpicsázza valaki.

     • BL

      Még mindig nem a kérdésre válaszoltál, vén sz.r! Ne a mellé beszélést végezd, “te” gyurcsi seggnyaló, hanem válaszolj a kérdésre, te nagyokos! Esetleg érvekkel!

     • Wanderer Katalin

      Bocsi, de nem vagy partner egy beszélgetéshez, vitához.

     • BL

      Az ész érveket nem külön kell írni?

  • Ágnes Zentay

   Igen 120 ból 15-t állítottak elő, és abból kb. háromnál találtak egyszeri használatra alkalmas marihuánnát. Senkit nem találtak, aki be lett volna drogozva. Meséld már el, bármelyik bulihelyen mennyit találnának, ha keresnék. És ennél sokkal veszélyesebbeket. Ráadásul talán mégsem kell egy üzemeltetőnek minden vendéget megmotoznia, bár egy gramm marihuánnát akkor sem találna meg. És egy állítólagos lakossági bejelntésre kiment 30 rendőr és ott 14 órán át vizsgálódott, és ennyit talált. Meséld már el, hogy lenne ez ha nem netto politikai támadás volna? Javasolom, hogy mostantól minden bulihelyen legyen folyamatos lakossági bejelentés és hasonló ellenőrzés. Kiváncsi vagyok az eredményre.

   • Vidéki

    Ha háromnál találtak, akkor miért tizenötöt állítottak elő?

    Ismeretterjesztő csatornákon láthatók olyan dokumentumfilmek, ahol rendőrök drogosokat próbálnak lefülelni.
    Gyakori eset, hogy ez sikertelen, mivel a drogosok eldobálják a bűnjeleket!
    Ha az Aurórában 15 drogost sikerült lefülelni, akkor nagyon valószínű, hogy nem mindet sikerült lefülelni.

    • Ágnes Zentay

     Ezek fantazmagóriák. Nincs adat arról, hogy eldobott drogokat találtak, sem arról, hogy droghatás alatt álló embereket találtak. Egyszeri használatra alkalmas mennyiségű marihuanát találtak 120 emberből háromnál. Meséld már el, hogy ezért hol felelős a hely, ahová ugye lecsapott 30 rendőr, 14 órát vizsgálódtak, és ennyit találtak. Közben a pesti srácok hamarabb írt a hely bezárásáról, mint ahogy erről értesültek az érintettek. Továbbá a két összetartozó helyre két külön határozat született azonos időpontban, teljesen különböző indokolással. Mi lenne ha megpróbálnád belátni a nyilvánvalót. Nem, nem az a hely, ahová a fiatalok bódulni és kiörjöngeni magukat járnak, ott nincs ellenőrzés akárhány lakossági bejelentésre sem, és azok virulnak.

     • Vidéki

      A Józsefvárosi Magdolna Negyed Egyesület közleményt adott ki:

      „[…] az Auróra látogatói nagyban zavarják a lakosság nyugalmát. Az állandó, hajnalig tartó zajongás és mulatozás, a kábítószert és alkoholt fogyasztók randalírozása, az általuk hagyott kosz és szemét szinte élhetetlenné teszi a környezetet […], kérjük az önkormányzatot, azonnal zárja be a bűnbarlangot.”

      Normális életet élő embereknek is vannak jogaik!

     • László Szatmáry

      Ha ez lenne az első eset, akkor még talán el is hinném. De ez már a sokadik ilyen, Sirály, Népszabadság, CEU, Auróra és még hosszan lehetne sorolni. Mindig “találtak” valami indokot, amire rá lehet húzni a bezárást.
      Sajnálom, ha ebben nem látja meg az irányt. Szerencsére a Kádár-rendszerben elég keveset éltem, de ott lehetett ehhez hasonló utoljára.

     • Vidéki

      Népszabadság:

      2013-ban az MSZP pártalapítvány és a svájci Ringier kiadó eladta a lapot az osztrák Heinrich Pecina nevéhez köthető Vienna Capital Partners-nek,

      Miért adta el az MSZP? Miért nem ruházott inkább bele a lapba?
      Ha ilyen jó lehet a Népszabadságot tulajdonolni, ahogyan Ön festegeti a valóság égi mását, akkor érthetetlen, hogy 2013-ban az okos vezetésű MSZP pártalapítvány és a tapasztalt svájci Ringier kiadó mégis eladta a lapot, amelyik állítólag “sokat ér”? Miért nem próbálkoztak ezek a nagy tudású emberek ott az MSZP pártalapítványnál és a tapasztalt svájci Ringier kiadónál ” a hatékonyság javításával” .

      Szanyi Tibor a híres MSZP-s politikus írta:

      “Ugyanis egy tulajdonos morálisan sem kötelezhető milliárdos veszteségek végtelenségig tartó viselésére.
      Magyarországon még arra is törvény van, hogy ha az élelmiszer kiskereskedelemben valaki két éven át veszteséges, az be kell zárjon.
      Az MSZP pedig hosszú évek keserves finanszírozási vergődései után szállt ki a Népszabadságból.”

      Az író urak egy része heves tiltakozásba kezdett, és elkezdtek minden szépet és jót mondani a Népszabadságról, elfeledkezve arról, hogy a Népszabadság is egy olyan gazdasági vállalkozás, amelyet tőkés tulajdonosok működtettek.

      Egy gazdasági vállalkozás vezetésének el kell gondolkodni azon, hogy nem lehet minden olyan szép, minden olyan jó mint ahogyan azt író urak egy része képzeli, és egy felelős vezetés mondhatja azt, hogy mindennel meg vagyok elégedve, ha a gazdasági vállalkozás 9 év alatt 5 milliárd forint veszteséget tudott összehozni.

     • László Szatmáry

      Indokot mindig lehet találni, nem azt kell nézni, hanem az irányt.

      Most kicsit mást hozok fel, de kb. az is ugyanilyen, amikor egy közbeszerzésnél egész pontosan írják ki a feltételeket, aminek csak egyetlen termék felel meg (amivel pedig nem nehéz kitalálni, hogy kinek a kije indul). Lehet, hogy jogilag minden rendben van, de ettől ez még korrupció.

      A legtöbb embert pedig zavarja ez a kettős mérce. Az ellenzéki
      helyeknek/társaságokak a legutolsó pontot is be kell tartani különben bezárják és ellehetetlenítik, de a haveri körök minden felelősség nélkül garázdálkodhatnak itt.

      De ha Ön szerint minden rendben van ebben az országban, akkor nem szeretném megingatni ebben a hitében.

     • Vidéki

      Nincs minden rendben! Nem értünk még el a tökély csúcsára, ahonnan már csak lefelé lehet menni.

      De az sem helyénvaló, ha tudatformáló szereket terjesztenek és terjesztésüket propagálják. Nem kellene arra hivatkozva menlevelet adni az ilyen helyeken tevékenykedőknek, hogy ellenzéki helyek/társaságok. Akiket Ön szerint csak hódolat illet meg, nem bírálat

      Az Investigation Discovery csatornán az Egyesült Államokban megtörtént bűneseteket ismertetnek, elemeznek, mutatják be a bűnös bűnhődéséhez vezető utat.
      Gyakori eset, amikor tudatformáló szerek rabjai követnek nagyon súlyos bűncselekményeket, nem kímélve közvetlen hozzátartozók életét sem, azért, hogy hozzájussanak egyre növekvő adagjaikhoz.

      Tudatformáló szerek rabjai nemcsak saját életüket veszélyeztetik súlyosan, hanem környezetükben élő ártatlan emberek életét is.

     • László Szatmáry

      Azt hiszem teljesen elbeszélünk egymás mellett.
      Ha nem gond akkor most kiszállnék belőle, mert nem fogjuk megérteni egymást :)

   • csaba

    Hogy te mekkora ostoba egy földi lény vagy.

    • Ágnes Zentay

     Ez azután az intelligens hozzászólás. Ha nincs érvem, gyalázkodom.

 • wereko

  A narkós forradalmároktól ments meg Uram minket !

  • xXxjohannxXx

   késő

 • csaba

  Nem tudtam milyen kocsmát.Most esett le hogy olvastam.A drogtanya.Miért nem azt írták?

 • Shi Min Ho

  :))) Ez a mánia… “A fidesz fél, a zorbán reszket, a kormány retteg…” :)))) Tévedés, nagyon jól elszórakoznak. A ma közölt adatok szerint, a fidesz támogatottsága szépen nő a maszop és a kurcsánypárt folyamatos csökkenése mellett.
  Bezárták? Nagyon helyes, sokkal előbb kellett volna.

 • Egon Kántor

  Miez? Tokaj hímvesszeje?.

 • Jules Berstein

  Ezek a hülye ellenzékiek az álmaikat közlik a cikkeikben. Hála istennek egy szó sem igaz az egészből.
  A jobboldal és a Fidesz él és virul. Csak a hazaáruló bibsi söpredék álmaiban agonizál…..Szerintem fel kellene jelenteni őket a NAV -nál, engedély nélküli koldulásért, és illegális gazdagodásért…….Adót vajon mennyit fizetnek a sok hülye adományából?

 • Ferenc Karnóczi

  liberális szarszinüre festett világotokat megérdemlitek majd

  • Tankos

   Ha nem lenne liberalizmus, a baromságaidat se lenne hol felböfögni! 😀

 • http://bircahang.org maxval bircaman mélyelemző

  Nézz utána az ógörög fekete kerámia történetének. Meg fogsz lepődni…

 • Teofil Sörös

  A kedvenc részem: ” Az elterjedt afrikai emberábrázolás elterjedt megjelenése az ókori görög művészetben az afrikai lakosság nagyfokú integrációját is mutatja a görög társadalom minden szintjén.”
  Hatalmas! :-)
  Az ókori görög társadalomban az “afrikai lakosság nagyfokú integrációjának” történetéért szerintem járna a Nobel-díj! Nosza, Bőtös, ugorj neki!
  Szabadidődben pedig nézegesd a Hét mesterlövész legújabb, szégyenteljes feldolgozását. Abban van fekete, indián és ázsiai cowboy is. Sajnos, az inuitokat kifelejtették…

 • http://grungi.blog.hu Grungi

  Botond, valljuk be te el sem bírsz egy szívlapátot.

 • http://www.dotoho.blog.hu Csehszlovák Kém

  Kedves olvasoim!

  Abban a megtiszteltesben reszesultem, hogy a kormanypropagandista Pesti Sracok bloggere, Aristo, szeretett volna valaszolni a fenti cikkre. Maradjunk annyiban, ez a szandeka inkabb nem sikerult.

  http://aristo.pestisracok.hu/rumpelstiltskin-a-gonosz-kis-torpe/

  Kommentben reagaltam irasara, akik nem szeretnenek kattintani, azoknak bemasolom itt a valaszom:

  udv, CSK

  https://uploads.disquscdn.com/images/e740b7ae3d439b9d13e9840eeaf5b84d749d58428091795c5089b8ff5e70bd30.png

 • http://chienenchaine.wordpress.com Telepi Miki

  Bármilyen színész bármilyen szerepet el tud játszani, ugyebár (Andrea Ross Csocsoszánként nem zavart senkit?) De hogy istenek kinézetéről minek vitatkozni.

  Az ember úgy tartja, hogy az istenek születnek, ruhát viselnek; s hangjuk és külsejük: akár az embereké. Bizony, az etiópiaiak istenei feketék és széles orrúak, s a thrákokéinak haja veres, és szemük kék. Bizony, ha az ökröknek és lovaknak volna kezük, s az emberekhez hasonlóan szobrokat készítenének, a lovak ló alakú isteneket mintáznának, az ökrök pedig ökör alakúakat.

  • Tóth Bence Péter

   Igen, csakhogy a művésznő ehhez JAPÁNNAK lett álcázva, míg a fekete színészek nem lettek a szerepeikhez fehérre festve, s szép, lengő szakállakkal GÖRÖGNEK mutatva, ez a körülmény a sok hasonlóval érvelőnek MIKOR ESIK MÁR LE VÉGRE ???

   És ha már itt tartunk, akkor miért képzeltek volna a fehér, indo-európai görögök NÉGER isteneket maguknak? Mert FEKETEALAKOS vázáik voltak, a MÁRVÁNYFEHÉR szobraik mellett? S a bronzszobraik sem voltak fehérek, meg a többi, amiket más színű kövekből alkottak, na és? Attól még világos volt, hogy milyen színű, testalkatú és arcberendezésű alakokat kívánnak ábrázolni általuk …

   Érdekes azért ez a dotohó úr, akkor talán a korábbi, vörösalakos stílusból meg azt szűri le, hogy mielőtt a görögök megfeketedtek volna, rézbőrű indiánusok voltak ??? 😀

 • Zsolt Zelman

  Annak azért illene utánanézni, hogy az ókorban “milyen szinten” és “büntetve vagy büntetlenül” mozogtak az emberek. Szerintem közel sem voltak ilyen mesterségesen formált nemzetállamok, a mozgás pedig inkább nagyobb volt mint gondolnánk.

 • zsíroskenyér

  És akkor azokról a filmekről ne is beszéljünk, amit a cikk jól összeszed, amelyekben fehérek játsszák el a nem fehér szerepeket. Röhelyes ez a Stumpf, de inkább kilóg a lóláb, ő is csak egy szarházi szélsőjobboldali patkány!

 • Bishop of Bath and Wells

  A történelmi alakoknál egy teljesen jogos, viszont az isteneknél azon háborogni hogy fekete vagy fehér, röhejes.

  Morgan Freeman kurva szórakoztató Jahve volt a Minden6óban, a többi istenség is lehet részemről akármilyen színű. Le van szarva.

  Viszont tényleg legyenek hitelesek a történelmi személyek, az árja Jézus már kicsit fárasztó, és ritka furán nézne ki egy fekete Churchill.

 • Tankos

  Jézus történelmi figura? Valami mesekönyvben szerepel tudtommal, bár lehet, hogy a rómaiaknak van hiteles feljegyzése róla? :)

 • Tankos

  Én arra is kiverném.

 • Maki Hakapeszi

  Sajnos tényleg nincs benne semmi új.
  Hogy rohadna meg az összes libsi szemétláda.

 • Tóth Bence Péter

  A színesbőrű szerephez a színielőadásokhoz, kocsmai és vásári zenéléshez, és a filmforgatásokhoz a fehéret bekenték feketére, a kor kezdetleges maszkmesterei,

  (meglehetősen gyatra és sokszor inkább nevetséges végeredménnyel, lásd Otelló szerepét, mondjuk, vagy a régi tévés mesékből a Rémusz bácsit)

  ahogy 400 éve is pl. a férfi színészekből formáltak nőket, amíg a nők nem léphettek színpadokra. Ilyen egyszerű. Ennek analógiája ma az volna, ha a fekete színészeket fehérnek maszkíroznák, hogy a fehér karaktereket el tudják játszani …

  De természetesen erről szó sincs. Itt a “polkorrektség” játszik, szó szerint.

  ilyen alapon ha igazi, színvonalas és látványos történelmi filmeket forgatnának végre Magyarországon, akkor kiket javasolna nemzeti hőseink, s más történeti alakjaink közül dotohó “úr” a fekete, vagy egyéb nem-fehér színészek általi megszemélyesítésre.

  Mondjuk Toldi Miklóst, Hunyadi Jánost, Szent Lászlót, ésatöbbi, ésatöbbi, de akárcsak egy sima jobbágy, honfoglaló, vagy végvári vitéz, vagy huszár karaktert. Mondjuk a történelmi hitelességet is figyelembe véve.

  De én ezt a dotohót már régen kicseréltem volna egy színes bőrú egyénre, hogy játssza el inkább a szerepét a Fekete Pákó, mert még abban az ürgében is több empátia, meg jóérzés szorult a magyarok népe és országa iránt, mint közkedvelt kémünkben, úgy hiszem … :)

  S ezt a szerzőnek:

  Mondd csak, dotohó, a 18.-19. század divatos sziluett-képei, meg árnyjátékai alapján, melyeken, ugyebár, fekete fejek, meg alakok szerepelnek, te nyugodtan eljátszatnád bárki ezen korokban élt európai ember szerepét egy fekete színésszel?

 • Tóth Bence Péter

  Fehérnek lettek kitalálva, te meg Homéroszt próbálod vitatni? 😀 Mondjuk ha teszem azt, japán, vagy kínai, esetleg bennszülött amerikai mitológiák hőseit akarnád feketékkel eljátszatni, akkor is a művészi ábrázolási szabadság lenne az első, amit a nevezett nemzetek felzúduló úri közönsége előtt érvként lobogtatnál?

 • Tóth Bence Péter

  És ők vajon milyen színűre lettek maszkírozva? Csak nem olyan karakterekké, amelyeket alakítottak? Kleopátra (e néven a hetedik) meg GÖRÖG volt, csókolom, ahogy Ptolemaiosz tábornok dinasztiájának minden egyes tagja. Más gond nincs. Ilyen alapon a görög hősöket játszó afro fazonokat meg fehérre kéne festeni, hogy nyugodtan alakíthassanak, ugye.

 • Von O1G Siebenbuergen

  Ja hogy ez a bajotok, hogy be kell festeni fehérre? Vagy liberális szarszínűre?
  :DDDDDDDDDDDDDDD
  A Prolemaidák meg csak görögökkel keféltek Egyiptomban 250 éven keresztül, mire Kleopátra megszületett, ez is egészen biztos. Tejfehér bőrű volt, ahogy eddig elég sok göröggel találkozhattál. Szánalom völgye :DDDDDDDDDD

 • Von O1G Siebenbuergen

  Hogy nem értetted meg, azon hangyányit sem csodálkozok, feléd irreális elvárás lett volna.
  Na kik szerinted a kedvenceim, majomember? Meséld el, kérlek, hadd röhögjelek ki még egyszer :DDDDDDDDDDDDDDD
  Csak arra vigyázz közben, Adolf, hogy egy értelmes mondatot le ne írj, mert akkor kirúgnak a rasszista őstulkok homárklubjából, aztán mi lesz? Botorkálhatsz tovább egyedül, nyitott szájjal a faszerdőben.

 • Tóth Bence Péter

  Az egyiptomiak sem voltak se barnák, se feketék. Ábrázolásaik nem erről beszélnek. És ezek a népek ugyanúgy adtak a vezető rétegeik, “isteni rendelésből” lett, vagy épp istenné nyilvánított uralkodóik viszonylagos etnikai tisztaságára, mint bármely népek, bárhol máshol, a Földön. Alantasaik persze azzal álltak össze, akivel akartak. Egy bizonyos szint alatt.

  És igen, Nagy Sándor is összeházasodott, és összeházasította katonáit más népekkel, de nem azért, hogy a más népek terjedjenek, hanem hogy a görögség terjedjen. ÉS AZ AZTÁN TERJEDT IS, mint műveltség és mint művészet, gondolkodás, felfogás is. Róma megsüthette volna magát az ismert világban ezen előzetes ‘terepmunka’ nélkül. Érdekes, nem igaz?

  Nem szükséges csúfolódni, liberális. A klasszikus, antik görögök népe nem egyezik meg azzal, amit most látsz a helyükön. Ahogy Róma egykori latinjai sem azonosak a ma olaszaival. És mondanád-e a mai egyiptomiakra, hogy ezek ugyanazok, mint Hórusz fiai alatt voltak?

  A napbarnította bőr nemcsak a Mediterráneum európai eredetű lakóit, hanem pl. még a Vadnyugat revolverhőseit is jellemezte a bőséges napfény egyik áldása gyanánt. Ettől azonban az ún. “indo-európai” népesség nem vedlett át sötétebb bőrűvé.

  De hát mit csináljak, a stílus maga az ember. Ha nem tudsz higgadt, okos választ adni, ez marad, én végül is értem. Vagy betudom a késői, bulis estének, amúgy, nekem mindegy. Nekem (és NEM “nekünk”) nem bajunk van, hanem gondolatunk,

  míg neked e ponton csak ez a hiszti, a szupertájékozott, felsőbbrendű kioktatás, meg a röhögés jutott. Hidd el, elég sok ilyen libtardot olvastam már, mint te, és oda kívánom őket, ahová a gyűlölt Vikucijukat, meg Vonájukat is. Velük együtt, szerves egységben. Nekem ne papolj ezekről, véleményemet e kérdéskörről is külön fogalmazom, bármi érthetetlen ez.

  A “liberális szarszínű” nem az én szavam, én 2006-2007-ig valahol még tiszteltem a liberálisokat, amíg rá nem jöttem, micsodák.

 • Tóth Bence Péter

  S ha már itt tartunk, feltennék egy érdekes kérdést, akár rajtad keresztül még a bloggernek is, hogy például az 5500+ éves héber történelem és örök emlékezetű sorstragédia mely dicső hőseit, nagyságait, bölcseit, harcosait, királyait, prófétáit, pátriárkáit, tudósait, mártírjait, S-T-B játszatnád el, mondjuk egy filmben, vagy egy tévés sorozatban, bárki fekete, ázsiai, ausztrál, vagy egyéb nem-héber típusú, karakterű színésszel? Ad absurdum trükközés és maszkírozás nélkül? Hisz a héber nemzet gyermekei annyi más nép között éltek már, de még Kínában is, s őközöttük még ma is élnek fekete, és egyéb, elszóródott lelkek, nem igaz?