Bezárás
Uncategorized

Ha már bezárják az ellenzékiek kocsmáját is, akkor nagyon berezelhettek a Fideszben

A Fidesz székházas akció után bezáratták a Sirályt, azóta is üresen kong. Lett helyette egy nagyobb, szervezettebb, nyitottabb hely, az Auróra. Most azt is bezáratták. Nagyon betojhattak az ott folyó aktivista munkától, mert érzik, hogy inog a hatalmuk.


Annyira zavarta a nagyokosokat az Aurórában szerveződő nyilvánvalóan ellenzéki tevékenység, hogy Kocsis “Pisiteszt” Máté hozott egy rendeletet, ami alapján az embere bezáratta a helyet. Nagyon hasonló módon bántak el ugyanezen kör előző helyével, a Sirállyal is. Tényleg azt hiszik, hogy majd ettől megszűnik az ellenállás a kormánnyal szemben?

A politikai célú bezáratás beszédes bizonyítéka, hogy a Fidesz által pénzelt Pesti Srácok hamarabb hozta le a bezáratás tényéről szóló hírt, mintsem az Aurórát üzemeltetők azt kézhez kapták volna. Persze az indok az a propaganda médiában, hogy Soros egy drogbarlangot üzemeltet. Egy random Fidelitas buliban arányában több füvest találnának a rendőrök, nem is beszélve az Orbán Ráchelhez köthető habonyporos belvárosi bulihelyekről. Ám oda véletlen sem mennek razziázni. Csak az ipari kendertermesztésről és -felhasználásról szóló konferenciára, amely célt egyébiránt a kormány is támogat.

Minden politikai célú hely bezárással, minden politikai célú letartóztatással, minden ilyen fenyegetéssel csak azt bizonyítja a rendszer, hogy Habonyéknál tele lett a gatya. Reszketnek, mint a nyárfalevél. Tudják, hogy inog alattuk a szék, és ezért minden potenciális veszélyforrást csírájában próbálnak meg eltaposni. Annyira paranoiásak, hogy pár picike civil szervezettől és egy kocsmától is berezeltek. Csakhogy most embereikre találtak.

Az ex-Sirályos, Aurórás srácokat és csajokat nem olyan fából faragták, hogy akkor majd orrukat lógatva elbandukolnak, hogy óh jaj, bezáratták a helyünket, hagyjuk inkább abba az aktivistáskodást. Ha tényleg véglegesen ellehetetlenítik a helyet, akkor sincs vége semminek. Ahogy megtették már egyszer, majd ismét szintet tudnak lépni, hogy egy nagyobb, szervezettebb és befogadóbb hely jöjjön létre. Ahol sokkal több szervezet, sokkal több embernek, sokkal jobb programokkal tudja színesíteni a demokratikusnak cseppet sem nevezhető sötétszürke közéletünket. 

Csokis Máté betojt az Aurórától. Mi nem fogunk, bárhogyan fenyegetnek is! Az ilyen lépésektől csak erősebb lesz az ellenállás.

A személyes üzenetem Felcsútra megfogalmazta képileg a Kutyapárt a land art akciójával:

Vágó Gábor

Kép eredetije: Pesti Srácok

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom