Bezárás
Uncategorized

Egy nagyváros kisstílű házmestere, aki alatt lerohad a ház

Tarlós olyan, mint az a házmester, aki a lakókat folyamatosan kioktatja, a társasház szabályzatát saját magára szabja, csak épp a dolgát nem teszi. Ha már alig van hatalma a főpolgármesternek a fővárost illető ügyekben, legalább ne szólna bele a személyes ízlésének megfelelően a budapestiek életébe.


A felújított 3-as metró hibái normális gyerekbetegségek. Akkor van baj, ha ilyenek még egy hónap múlva is jelentkeznek. (Tarlós István, 2017. 03. 29.)

Azóta is hetente többször lerobban az oroszokkal temérdek pénzből felújíttatott metró. A lerobbant metró pótlására küldött busz is lerobban. Az utasok pánikolnak. Mindeközben Tarlós a kétéves szolgálati autóját vadiújra cseréli. A város közlekedését úgy alakítja át, hogy minél hamarabb beérjen a városházára. Ez a Tarlós-korridor. Az nem érdekli, hogy buszok állnak a dugóban, ha hosszabb lesz Európa legforgalmasabb villamosvonalának a menetideje.

Valami zsigeri ellenérzése van a fák és úgy en bloc a természettel szemben a főházmester úrnak. A Duna-partból fás sétány helyett, betonfolyosót csináltak. A Római parton mobilgáttal védené meg az ő kerületi polgármestersége alatt engedély nélkül építkezőket, és elvenné a természetes folyópartot a városlakóktól. Árnyas fák nélkül élhetetlen Budapest nyáron. A futóversenyeket korlátozza. Hiába nem jött neki össze elsőre a szavazás, de addig erősködött, amíg át nem nyomta a közgyűlésen. Nem is érti, hogy minek akarnak ezek a budapestiek fák alatt futkorászni, amikor autóba is ülhetnének!  

A fontos az az, hogy az ő zenéjét játssza a margitszigeti szökőkút, és ő gyorsan tudjon haladni a városban. Aki mást mond, az a Tütü-bár összeesküvés részese!

Amit Tarlós csinál az pótcselekvés. Nincs érdemi mozgástere, mert nincs önkormányzatiság, hanem tanácsrendszer van. Tarlós is Orbántól függ személyesen, hiába mímeli a cicaharcot Lázár Jánossal, Budapest sorsa Orbán kezében van. Alig vannak helyben források, a fejlesztések irányai nem a városházán dőlnek el.

Orbán az a társasház tulajdonos, aki emeli a közös költséget, nem ad pénzt a felújításra, pedig omladozik a tető, állandóan beragad a lift. Tarlós pedig az a házmester, aki ledorongoló táblákat tesz ki: Ne nyomkodják a liftgombot, nem látják, hogy rossz?! Kivágatja az udvaron lévő fát, mert alatta hangoskodnak a fiatalok nyáron. Mindenkinek beszól, aki egy kicsit is zavarja csendet. Közben meg lassan élhetetlen lesz a társasház a lakóknak.

Vágó Gábor

Kép: Ceglédi Zoltán Facebook

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom