Inkább kidobják az ablakon az EU-s pénzt, csak nehogy kiderüljön, hogy ellopják

poltorban

Az Európai Ügyészségtől úgy fél a Fidesz, mint az ördög a szenteltvíztől. Nem véletlenül, mert sokkal biztonságosabb nekik amíg Polt Péter falaz. Ez lenne az első európai intézmény, amely komoly eszközökkel rendelkezne a visszaélések felderítésében. Inkább lemondana Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, csak nehogy kiderüljön, hogy a pénzek harmada korrupciós csatornákon folyik el?

 

 

Látva az egész európai piacot megfertőző hálózatos áfacsalások kiterjedtségét, és az EU-s pénz lenyúlásra szakosodott tagállami kormányokat, az európai országok végre eljutottak odáig, hogy létrehoznak egy komolyabb korrupcióellenes intézményt. Az Európai Ügyészi Hivatal (EPPO) az olasz maffiaellenes bűnüldöző szervekhez hasonlóan független testület lesz. Felhatalmazást kap arra is, hogy bonyolult ügyekben gyorsan tudjon nyomozást indítani. A már meglévő OLAF és Eurojust tevékenységét egészíti majd ki, mert azok nem tudnak önállóan nyomozni vagy vádat emelni. Hiába mondja az OLAF, hogy Orbán vejének a füle mögött vaj van, ha Polt Péter kimossa mindenből.

Pont ezért nem is csatlakozik Magyarország az EPPO-hoz. Mire hivatkoznak? A nemzeti szuverenitásra! Itt csak ők dönthetik el, hogy ki lopjon!

Európai szinten a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozás elindítására vagy vádemelésre vonatkozó ajánlásainak jelenleg csupán a negyven százalékát követik a tagállami hatóságok nyomozati cselekményei, azaz a gyanús ügyek több, mint fele folytatás és következmények nélkül marad. A magyar helyzet ennél is rosszabb. 2009 és 2016 között az OLAF-javaslatokból csak egyharmados arányban lett vádemelés. A harminc OLAF által tett ajánlásból, amely bűncselekményre utal, eddig csupán egyetlen eset jutott el bírósági ítéletig.

 

Legújabb ilyen fel nem tárt ügy a Rogán-féle Belváros szíve programhoz kapcsolódik. Hiába mondta az OLAF, hogy milliárdos visszaélések voltak a Rogán vezette kerület által levezényelt programban, Polt Péter szerint, nincs itt semmi látnivaló. Legabszurdabb érvelés szerint ezek a bűnöknek egy része mára elévült.

Ezért is van szükség az általam kezedményezett népszavazásra az elévülési idő 12 évre növeléséről, hogy ne tudja Rogán megúszni az ilyen ügyeket.

Ha lenne Európai Ügyészség, akkor nem Polt Péter leplezné a bűnöket, hanem lelepleznék azokat a független nyomozók. Magyarország a rossz példa lett az európai intézményekben. Nem sokáig tűrik már ezt, hogy Orbánék visszaélnek az európai adófizetők pénzeivel. Az Európai Parlamentben konkrét iratok mennek körbe arról, hogy a következő költségvetési ciklusban a kifizetéseket, az EPPO-ban való részvételhez kössék. Ám inkább kidobják Orbánék az EU-s pénzt az ablakon, csak tovább falazhasson nekik Polt.

Vágó Gábor

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Lajos Lakatos

  Nem ötév; kötél!

  • Nemes 49

   én úgy hívom a viktort, hogy a Kárpátok II. Géniusza és azután azt kívánom neki, hogy mihamarabb úgy végezze mint az első! (megvan a videofelvételem arról a tárgyalásról, majd a kivégzésről és szeretném a következőt is rögzíteni az utókor tanulására!)

 • wereko

  Na ez érdekes. 2010-ben amikor a Fidesz kormányra került lehetett olvasni róla hogy a ballib kormány nem hívta le az úniós pénzeket. Mivel olyan szigorúan ellenőrzik hogy nem tudtak lopni belőle. Inkább hagyták veszni.Akkor most nagyon tehetséges kormányunk van hogy sikerül nekik. Vagy a szokásos baller kamu. Jönnek a választások ugye elvtársak ? Mindenesetre megint szocialistát sitteltek le hogy hogy van ez ?

  • toportyán

   Hanyadik nicked ez illibsi?Mégis mi lehetsz,fizetett hazaáruló vagy hasznos kgb idióta?

  • Ferencné Dánffy

   A nagyon tehetséges kormányunk a nagyon tehetséges “tanácsadói” segítségével, ellenőrízhetőség nélkül, kamu igazolások bizonyítékaival fázisokkal előre intézkedve és a parlamenti bólogató jánosok szavazataival megerősítve nyilvánosan rakják zsebre az uniós magyar emberek részére utalt forrásokat. Nem kell itt ballibezni, meg visszautalgatni, akinek van szeme és aki tiszta, nem befolyásolt elmével rendelkezik látja, hogy mi folyik ebben az országban. Ha nem is tartanának tovább igényt az uniós forrásokra szereztek már olyan vagyont, hogy a tizedik leszármazottuk is dús gazdag lesz.

   • wereko

    Vecsési számlagyárra emlékszel még ?

    • gépágyú

     Miért, végül sikerült? Mármint kicsúszni az igazságszolgáltatás alól. Farkas Flóriánnak eddig igen. Mengyi Roland sem jogerős.

  • Nemes 49

   tévedés, éppen az volt, hogy akkor még létezett magyar ellenőrző szerv amelyik komolyan vizsgálta a kifizetéseket! Majd az orbán maffia a hatalomra kerülése után ezt a szervezetet felszámolta és inkább csak a lehívható pénzek töredékét hívta le! Majd amikor már biztonságban érezték magukat és saját embereikből álló szervezet írta ki a pályázatokat, no akkor már lényegesen több pénzt hívtak le, ami persze az orbán maffia zsebében kötött ki és csak a töredéke került valóban az ország polgárainak érdekében elvégzett befektetésekbe! Tehát egy picit fordítva ülsz te azon a dakota lovon!

   • wereko

    Mondta drágabolgárúr valahol.

    • Nemes 49

     nem tudom, hogy Bolgár úr mit mondott, vagy egyáltalán mondott-e ilyesmit, ugyanis ezt a tényt nem tőle tudom, de ha mégis tőle hallottam volna, akkor elmondhatom neked: ezerszer inkább hiszek Bolgár úrnak, mint bármelyik orbánista talpnyalónak, akik naponta ezerszer hazudnak. Persze tudom, neked a Bolgár úr az aki hazugságokat terjesztett. Legyél boldog ebben a tudatban, de egyszer még eljön az az idő amikor kiderül, hogy az a hülye (mármint én) tényleg igazat mondott, igazat írt le.

  • Flórián Szekeres

   Na megszólalt , a kivénhedt kádár proli, komcsi fideszes nyugger is!

   Cigányod nem azt mondta véletlenül 2010-ben ,hogy Magyarország jobban áll , mint a környező országok? Na és most mi is van? Ja igen mi lettünk az utolsók! na ,, akkor ezt most ,hogy van MSZMP-s, kádár proli?

 • toportyán

  Brüsszeli impotentók lassan feldolgozzák az élményt amit a határon belülre került félázsiai tolvajok jelentenek az életükben,persze nehéz ezek szellemi szintjére süllyedni…Elég elfelejteniük utalni oszt jónapot,gcsuti menjen a bíróságra perelni ott mög szimplán kiröhögni.

  • Merse Kovácsházi

   A fidesz mennyit fizet egy kommentért? És kmmentenként, fake accountonként, vagy órabérben fizet nektek?

 • csaba

  már megint egy alkesz írás.

  • Peter Götz

   még mindig bűnözők vezetik az országot,élükön a Don -nal,mint tudjuk a család előnyt élvez Magyarországon,pont úgy mint Szicíliában !!

 • agador

  Szép is lenne, ha a pénzeknek csak harmada folyna el korrupciós csatornán. Hogy elévül a tett, az nem új módszer, Schlett Csaba esetben is ez volt a módszer, addig addig húzták, míg azt mondá, akkor is Polt, hogy elévült.