Inkább kidobják az ablakon az EU-s pénzt, csak nehogy kiderüljön, hogy ellopják

poltorban

Az Európai Ügyészségtől úgy fél a Fidesz, mint az ördög a szenteltvíztől. Nem véletlenül, mert sokkal biztonságosabb nekik amíg Polt Péter falaz. Ez lenne az első európai intézmény, amely komoly eszközökkel rendelkezne a visszaélések felderítésében. Inkább lemondana Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, csak nehogy kiderüljön, hogy a pénzek harmada korrupciós csatornákon folyik el?

 

 

Látva az egész európai piacot megfertőző hálózatos áfacsalások kiterjedtségét, és az EU-s pénz lenyúlásra szakosodott tagállami kormányokat, az európai országok végre eljutottak odáig, hogy létrehoznak egy komolyabb korrupcióellenes intézményt. Az Európai Ügyészi Hivatal (EPPO) az olasz maffiaellenes bűnüldöző szervekhez hasonlóan független testület lesz. Felhatalmazást kap arra is, hogy bonyolult ügyekben gyorsan tudjon nyomozást indítani. A már meglévő OLAF és Eurojust tevékenységét egészíti majd ki, mert azok nem tudnak önállóan nyomozni vagy vádat emelni. Hiába mondja az OLAF, hogy Orbán vejének a füle mögött vaj van, ha Polt Péter kimossa mindenből.

Pont ezért nem is csatlakozik Magyarország az EPPO-hoz. Mire hivatkoznak? A nemzeti szuverenitásra! Itt csak ők dönthetik el, hogy ki lopjon!

Európai szinten a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozás elindítására vagy vádemelésre vonatkozó ajánlásainak jelenleg csupán a negyven százalékát követik a tagállami hatóságok nyomozati cselekményei, azaz a gyanús ügyek több, mint fele folytatás és következmények nélkül marad. A magyar helyzet ennél is rosszabb. 2009 és 2016 között az OLAF-javaslatokból csak egyharmados arányban lett vádemelés. A harminc OLAF által tett ajánlásból, amely bűncselekményre utal, eddig csupán egyetlen eset jutott el bírósági ítéletig.

 

Legújabb ilyen fel nem tárt ügy a Rogán-féle Belváros szíve programhoz kapcsolódik. Hiába mondta az OLAF, hogy milliárdos visszaélések voltak a Rogán vezette kerület által levezényelt programban, Polt Péter szerint, nincs itt semmi látnivaló. Legabszurdabb érvelés szerint ezek a bűnöknek egy része mára elévült.

Ezért is van szükség az általam kezedményezett népszavazásra az elévülési idő 12 évre növeléséről, hogy ne tudja Rogán megúszni az ilyen ügyeket.

Ha lenne Európai Ügyészség, akkor nem Polt Péter leplezné a bűnöket, hanem lelepleznék azokat a független nyomozók. Magyarország a rossz példa lett az európai intézményekben. Nem sokáig tűrik már ezt, hogy Orbánék visszaélnek az európai adófizetők pénzeivel. Az Európai Parlamentben konkrét iratok mennek körbe arról, hogy a következő költségvetési ciklusban a kifizetéseket, az EPPO-ban való részvételhez kössék. Ám inkább kidobják Orbánék az EU-s pénzt az ablakon, csak tovább falazhasson nekik Polt.

Vágó Gábor

 

tetszett_a_cikk3

 

 • Lajos Lakatos

  Nem ötév; kötél!

  • Nemes 49

   én úgy hívom a viktort, hogy a Kárpátok II. Géniusza és azután azt kívánom neki, hogy mihamarabb úgy végezze mint az első! (megvan a videofelvételem arról a tárgyalásról, majd a kivégzésről és szeretném a következőt is rögzíteni az utókor tanulására!)

 • wereko

  Na ez érdekes. 2010-ben amikor a Fidesz kormányra került lehetett olvasni róla hogy a ballib kormány nem hívta le az úniós pénzeket. Mivel olyan szigorúan ellenőrzik hogy nem tudtak lopni belőle. Inkább hagyták veszni.Akkor most nagyon tehetséges kormányunk van hogy sikerül nekik. Vagy a szokásos baller kamu. Jönnek a választások ugye elvtársak ? Mindenesetre megint szocialistát sitteltek le hogy hogy van ez ?

  • toportyán

   Hanyadik nicked ez illibsi?Mégis mi lehetsz,fizetett hazaáruló vagy hasznos kgb idióta?

  • Ferencné Dánffy

   A nagyon tehetséges kormányunk a nagyon tehetséges “tanácsadói” segítségével, ellenőrízhetőség nélkül, kamu igazolások bizonyítékaival fázisokkal előre intézkedve és a parlamenti bólogató jánosok szavazataival megerősítve nyilvánosan rakják zsebre az uniós magyar emberek részére utalt forrásokat. Nem kell itt ballibezni, meg visszautalgatni, akinek van szeme és aki tiszta, nem befolyásolt elmével rendelkezik látja, hogy mi folyik ebben az országban. Ha nem is tartanának tovább igényt az uniós forrásokra szereztek már olyan vagyont, hogy a tizedik leszármazottuk is dús gazdag lesz.

   • wereko

    Vecsési számlagyárra emlékszel még ?

    • gépágyú

     Miért, végül sikerült? Mármint kicsúszni az igazságszolgáltatás alól. Farkas Flóriánnak eddig igen. Mengyi Roland sem jogerős.

  • Nemes 49

   tévedés, éppen az volt, hogy akkor még létezett magyar ellenőrző szerv amelyik komolyan vizsgálta a kifizetéseket! Majd az orbán maffia a hatalomra kerülése után ezt a szervezetet felszámolta és inkább csak a lehívható pénzek töredékét hívta le! Majd amikor már biztonságban érezték magukat és saját embereikből álló szervezet írta ki a pályázatokat, no akkor már lényegesen több pénzt hívtak le, ami persze az orbán maffia zsebében kötött ki és csak a töredéke került valóban az ország polgárainak érdekében elvégzett befektetésekbe! Tehát egy picit fordítva ülsz te azon a dakota lovon!

   • wereko

    Mondta drágabolgárúr valahol.

    • Nemes 49

     nem tudom, hogy Bolgár úr mit mondott, vagy egyáltalán mondott-e ilyesmit, ugyanis ezt a tényt nem tőle tudom, de ha mégis tőle hallottam volna, akkor elmondhatom neked: ezerszer inkább hiszek Bolgár úrnak, mint bármelyik orbánista talpnyalónak, akik naponta ezerszer hazudnak. Persze tudom, neked a Bolgár úr az aki hazugságokat terjesztett. Legyél boldog ebben a tudatban, de egyszer még eljön az az idő amikor kiderül, hogy az a hülye (mármint én) tényleg igazat mondott, igazat írt le.

  • Flórián Szekeres

   Na megszólalt , a kivénhedt kádár proli, komcsi fideszes nyugger is!

   Cigányod nem azt mondta véletlenül 2010-ben ,hogy Magyarország jobban áll , mint a környező országok? Na és most mi is van? Ja igen mi lettünk az utolsók! na ,, akkor ezt most ,hogy van MSZMP-s, kádár proli?

 • toportyán

  Brüsszeli impotentók lassan feldolgozzák az élményt amit a határon belülre került félázsiai tolvajok jelentenek az életükben,persze nehéz ezek szellemi szintjére süllyedni…Elég elfelejteniük utalni oszt jónapot,gcsuti menjen a bíróságra perelni ott mög szimplán kiröhögni.

  • Merse Kovácsházi

   A fidesz mennyit fizet egy kommentért? És kmmentenként, fake accountonként, vagy órabérben fizet nektek?

 • csaba

  már megint egy alkesz írás.

  • Peter Götz

   még mindig bűnözők vezetik az országot,élükön a Don -nal,mint tudjuk a család előnyt élvez Magyarországon,pont úgy mint Szicíliában !!

 • agador

  Szép is lenne, ha a pénzeknek csak harmada folyna el korrupciós csatornán. Hogy elévül a tett, az nem új módszer, Schlett Csaba esetben is ez volt a módszer, addig addig húzták, míg azt mondá, akkor is Polt, hogy elévült.

 • Szintagmaar

  Az erdélyiek maradjanak otthon. Mi itt gyűlöljük a migránsokat.

  • Sándor Németh

   Gyűlöld bazdmeg! Te! De nem mi!
   És ne nevezz magyarokat migrásnak!

   • Szintagmaar

    Az erdélyiek nem magyarok, hanem erdélyiek. Elszívják az erőforrásainkat, semmit nem adnak, de belepofáznak az életünkbe. Gazdasági migránsok.

    • Sándor Németh

     Ez nem az ő hibájuk!
     Ezt kérd számon a “g”-n és bandáján!
     És hogy nem magyarok??
     Meglátszik hogy sosem jártál Erdélyben!
     Nekik sokkal többet jelent a magyarságuk mint nekünk!
     Ezért megvezethetőek!
     És ezt a “‘g” és bandája ki is használja!

     • Szintagmaar

      Leszarom a magyarsagukat. Csak addig szamit nekik, amig itt elonyoket tudnak vele kicsikarni.

   • OKI

    Nem migransok, szar alakok!

  • Baksa Vera

   Igen, a migránsokat. Erdélyi honfitársainkat szeretjük és várjuk szeretettel !

   • Szintagmaar

    Nem, az erdélyiek nem honfitársaink. És kurvára nem várjuk őket szeretettel.

 • József Barna

  A fidesz már lassan úgy jár hogy minden szimpatizánsa csak külföldi lesz (Lengyel, romániai magyar, ukrán magyar nyugdíjjal) és ezeket hordják be békemenetelni a tetvek !

  • helena bu

   Nem a szimpatizánsok fognak szavazni.

  • Edit Feiszthamel

   Mindenki elfelejti a vajdasági magyarokat,pedig azok sem piskóták,hiszen az anyaországi magyart lezsidózzák,letótozzák…de ideje lenne már a köldökzsinórt elvágni és leszakadni az anyacsecsről…mert két állampolgárságú magyar nem magyar…

  • Gomez Helena

   Ez már ,így van most is kedves József,sajnos olyanok döntenek a sorsunkról,akik nem sorstársaink,nem viselik terheinket,de próbálnak dönteni a sorsunkról.

 • Magdolna Madách

  Migráncsok ne gyertek belepofázni az életünkbe csak akkor ha mi is oda megyünk !!!!!

  • Baksa Vera

   Igazabb magyarok ők, mint te !

   • Magdolna Madách

    Hát ismertem egypárat ..az idősebbek akik itt feketén dolgoztak mint kőművesek…aranyosak voltak nagyon szerettem az ízes beszédüket …de ez a fiatalabb már link hazudós sőt lenéz engem úgy beszél velem mintha a seggéből rántott volna ki..a kántor meg eltelefonálta anno az egyház pénzét Romániába ..naponta többször…becsületesek ?? Van élettapasztalatom a 74,5 évemmel

 • Pál Hegyi

  Ha lenne vér a “pucájukban” maradnának ott ahol laknak, nem avatkoznának bele a magyarországi ügyekbe! Demonstráljanak Bukarestben, ha nagyon békemenetelni akarnak!

  • Baksa Vera

   Na, a te lábad alól is ki kellene húzni a talajt, aztán majd meglátnánk, hogy esel hanyatt !

  • Gomez Helena

   Eljöhet még az idő erre is,ugyan is a románok figyelik a történéseket…

 • K REGŐS JUDIT

  Miféle magyar az ,aki támogat egy terrorista titkos betelepítős románolácigány eredetü orsósviktort,aki még csak nem is magyar cigány és sorogyurka telepítettte a nyakunkra az apját tervszerűen a mi anyaországi magyarok kivégzésére ,úgyhogy vissza a feladónak és mehet viktor vissza és tartsák ott a románterroristatámogató felforgató menetet ???
  Magyarorok nemkérnek a Trianoni végkifejletből ,kösz nem !!!
  Magyarok pártja a JOBBIK !!!!

  • helena bu

   Neked a jobbik vonával, nekünk a fidesz Orbánnal. Orbánt gyalázod származása miatt, a vona aki nem vona, az magyar származású?

  • Baksa Vera

   Szent ég, de sötét vagy ! Arcod van, vagy nem véletlenül nem mutogatod ? Tied lehet zázrivecz cukigabika turbánnal a fején, élvezd ! Mi, magyarok nem kérünk belőle. Alaposan megkapta a magáét Erdélyben, ahova volt képe bepofátlankodni. Pontosan azt kapta, amit megérdemelt.

   • Gomez Helena

    Jól is meg voltak érte fizetve,és ott is látszott némi sötétség a fejekben

   • Csaba Mészáros

    Lassan írom, hogy megértsd BOZGOR. Takarodj vissza Romániába és ne szólj bele más dolgába. Semmi keresnivalód nincs Magyarországon. Vonulgatni húzz Bukarestbe, az való neked.

  • Gomez Helena

   Isten áldja az igazságot!

 • Berkes Gyöngyi

  ha nem lenne békemenet megint konganának az utcák az ürességtől a beszéde alatt 😀

 • Gere Mária Kissné

  Rohadjatok meg a tetves qurva életbe! Kár, hogy Csaucseszku nem írtott ki benneteket, mert ti a mi rohadék csaucseszkunknak a picsáját nyaljátok.

  • Baksa Vera

   Undorító némber vagy. Lesülhetne a bőr a képedről.

 • Huszka Margit

  Miért akarnak ezek nekünk rosszat,szavazás után Orbán leszarja Őket! minket meg nyomorba dönt ez a sok agyalágyúlt Magarnak érzi magát Román!

  • Baksa Vera

   Orbán még téged sem sz r le, pedig megérdemelnéd. Szégyelld magad.

   • imi

    szarjon sünt a ducéd

   • Ágnes Sotus

    Baksa Vera! Honnan veszi hogy nem szarja le a Magyarokat? Mert magának ezt mondják ott!!! Mit gondol miért akarja 7millió Magyar leváltani? Annyira be vannak tojva hogy nem kerülnek hatalomra hogy minden mocskos dologra készen állnak! Itt még nyugdíj járulék, Tb.járulék sincs. Mind adóként szedi el Tőlünk. Mert az adót nem köteles visszafizetni! Ha maradnak senkinek nem lesz nyugdija. De maguknak se fog többet osztogatni jobb ha tudja! És nem szégyejük magunkat mert mi itt 12órában is csak a minimumot kapjuk míg önök munka nélkül is kapnak pénzt tőle. Úgy hogy beszélhetnénk róla hogy ki szégyelje magát!

    • Gomez Helena

     Sajnos az ilyenek,mint Baksa Vera ezt nem értik,és ezzel a mi vezérünk nagyon tisztában van,ezért történik mind-ez…de majd megérti,mert amint hallottam a románok is készülnek visszavágásra…

   • zounok

    Remélem, Románia szavazati jogot ad még több, Moldovában élő románnak. Jelenleg százezer ilyen kettős állampolgár van. Össze lehet ott még szedni – a mindenkori egyházak erre kapható képviselői segítségével – még vagy ötszázezer szavazatot. Szét kell szórni köztük némi készpénzt. Akkor majd megtudjátok, milyen az, ha hozzá nem értő ugat bele az életetekbe. A csalánt mindenki a magáéval, ha szabadna kérni.

   • Gomez Helena

    Szerintem is inkább neked kellene szégyenkezned,amiért elvakultságod,és tudatlanságod függvényében,próbálsz beavatkozni mások sorsába .

 • István Tamasi

  Tehát migráncsok adják a javát a birkamenetnek.

  • helena bu

   Ők miért migráncsok?

   • István Tamasi

    Nem itt élnek, nem fizetnek ide adót, nem viselik a következményeit a fideszmaffia rablásainak.

    • helena bu

     Azok a fiataljain akik külföldön élnek évek óta szerinted nekik sem jár az állampolgárságukkal semmi. mert nem itt élnek? Ők is, és a kinti testvéreink is, magyar állampolgárok szintén, és véssed az agyadba, nem az ő hibájukból lettek le csatolva. Szégyeld magadat.

     • imi

      azok a fiatalok orbánduce elöl menekülnek el.De érdekes módon a többi országban élő magyarok nem érdekli orbánducét (Ausztria,Szlovákia) mindig csak az erdélyi. nem az a kérdés , hogy kinek a hibájából lettek elcsatolva.Egyébként meg kinek a hibája? 2x-er is rossz oldalra állt a magyar.A vesztesnek meg kuss van.Ez a történelemben mindig is így volt.Nem a vesztes oldalra kellett volna állni 2x-er is pár évtizeden belül.

     • zounok

      Érdekes, hogy a burgenlandi magyaroknak nincs igénye a magyarországi belügyekbe való beavatkozásba. Ők jól élnek, nincsenek rászorulva, hogy eladják a szavazataikat.

     • helena bu

      Én vitába szállnék veled ugyanis nem csak Orbántól menekülnek, ez nem az ő ideje alatt kezdődött ha még vissza tudsz emlékezni. Gyurcsánynak tették fel a kérdést miért nincsen munka miért nincsen kenyér, ő erre mit mondott, el lehet menni, na akkor mentek 100 ezrével el a fiatalok és idősebbek is lehet utána nézni, ekkor mentek el a jó orvosaink mérnökeink. A történelmi hátrányunk a mindenkori politikusainknak köszönhető :((. Erre pedig a válaszom annyi, a politikát nem Isten ajándékozta a világnak. A politika a sátán műve, ezért nem kell rágódni ezen, amíg ő uralkodik a világban, addig mindig ezt fogjuk kapni, és nem kell ócsárolni, sem Gyurcsányt sem Orbánt és itt is lehetne még sorolni neveket, de nincsen értelme, mert mi meg esszük egymást ő pedig dörzsöli a tenyerét és a pokolig ér a vigyora, kacaja. Tehát lehet tanulni magyaroknak és az egész világnak.

     • imi

      Azért nézz utána pontosan hogy hol , kiknek és milyen szövegkörnyezetnem mondta ezt a Ferkó. Amiről te írsz az már egy mende-monda.

     • helena bu

      Nem mende- monda, mert az ő lapjuknak az újságírója készítette vele akkor az interjút, ha jól emlékszem az elnöki irodájába. De teljesen mindegy mit hiszel, mert akkoriban hagyták el legtöbben az országot a fiataljaink, mert csődbe vitte az országot és ezért mentek el annyian. Azt hiszem én is elmentem volna mindenestől, ha ő marad tovább. Az ő ideje alatt, ha a másik hazámból nem segítettek volna, akkor nekem is el kellett volna mennem. Nem kell mosdatni a szerecsent mert úgy is fekete marad, ezért a víz pazarlás lenne.

     • imi

      Nem egészen az volt az interjú, egyébként a csőd is odébb voltDe hát ez olyan orbány mese.És azt azért nem illik elfelejteni, hogy előtte orbány kúrmány volt amikor is elég szépen kifosztották a pénzeket, mint mindig azóta is. Arról nem is beszélve, hogy mindössze az orbány kúrmánynak volt/van abszolút többsége . 2010 előtt is ahol tudta akadályozott mindent mert nem ők voltak a hatalmon.nem azt nézték, hogy jó vagy nem jó hanem azt hogy ellentmondjanak. És mikor hatalomra kerültek akkor sok esetben rögtön mást mondtak mint előzőleg. A fidesz székház eladása óta lop és hazudik a helyi mini duce. Kezd is hasonlítani rá. Püffedt és kerekedik a feje meg ordibál egy fojtában.

     • Gomez Helena

      Még Amerika sem tart el ennyi gazdag politikust,a területéhez képest,mint Magyarország.

     • imi

      Amerika sem produkált még olyat de valószínűleg még sehol a világon, hogy a helyi Duce barátja pár év alatt majdnem az ország leggazdagabb embere lett. Csak a hülye nem látja , hogy mi folyik itt. Van itt bőven.Itt is mint a Baksa Vera pl.

     • Gomez Helena

      Akkor még más szelek fújtak,ugyan-is nem özönlött az uniós pénz az országba,amivel rendelkezni lehetett volna.

     • helena bu

      Dehogy nem özönlöttek az uniós pénzek, de a cégeiknek lett kiosztva, és a csókos polgármestereknek, ha valamit szerettek volna csinálni a településükön. De azt hiszem valamelyik kormány oldalon ,fent kell lennie, hogy minden évben mennyi pénz jött be, és mennyit fizettünk mi be az uniónak.

     • Gomez Helena

      Sajnos,itt nincs magyar kormányzat,és nem minden a politika műve,hanem az emberek rövid látása is bőven hozzájárul a kialakult helyzethez…

     • helena bu

      Az emberek nem hiszem hogy rövid látásúak voltak, a mi sorsunkat kint döntötték el, és ezt azonnal a módszer váltás után a rózsadombi paktummal meg is pecsételték. Az ellenállásra pedig rögtön ott volt a taxis blokád és jöttek a tüntetések, de nem történt semmi, úgy ahogyan a 2006-os ünnepi megemlékezés alatt történtek miatt sem. Igen, a haza áruló politikusok miatt szenvedünk.

     • Kiss József

      Jól tudsz hazudni,Gyurcsány adót akart emelni a gazdagoknak,Széles Gábor Fidesz pártoló,békemenetes, azt mondta,ha Gyurcsány meg adóztatja a gazdagokat kiviszik a vállalkozásukat Szlovákiába mert ott kevesebb az adó,semmi kenyérről nem volt szó hazug Fidesz birka,Gyurcsány alatt az élelmiszer 60% volt olcsóbb mint Orbán alatt,szeretsz hazudni?Szégyelld magad

     • helena bu

      Nem vagyok hazug, és főleg nem fidesz birka, azonban az igazsághoz ragaszkodom de nagyon. Gyurcsány idejét nehezen éltem át, ha a másik hazámból nem segítettek volna a család tagjaim éhen haltam volna, vagy mindenemet elveszítem . Gyurcsány alatt 60% olcsóbb volt az élelmiszer, és ezerszer drágább a közmű szolgáltatás, és menyi volt a bér, a fizetés ha úgy tetszik? Írhatnám én neked nem alaptanul, hogy szégyelld magad, de nem teszem, mert le pereg rólatok. Jobb lenne ha az igazságot keresnéd, és nem politikai harcot, mert bár ki lesz a vezérünk, nekünk soha nem lesz jobb, amíg ilyen hozzáállásúak lesznek a népek mint te is vagy.

     • OKI

      “…..bár ki lesz a vezérünk….”
      Hat ez az! Nektek VEZER KELL, mert olyan ostobak vagytok, hogy magatoktol keptelenek vagytok gondolkodni.
      Mint a debilek, csak szajkozzatok KRITIKA nelkul , amit a szatokba ragnak.

     • helena bu

      Csak egyetlen országot mutassál nekem ahol nincsen politikai vezér, ha úgy tetszik Miniszterelnök, de a világban nem mindenütt Miniszterelnök a vezető, tehát vezérünk, aki minden aljasságból ki vezeti hazánkat, de azt hiszem tőletek kell elsőnek megszabadítania, mert ennyi szemét embert már mi is nehezen tudunk tolerálni. Hogy neked mit rágtak a szádba, a reakciód mutatja, én viszont gondolkodom, és azt is írtam le.

     • OKI

      Pedig meg a valsag is akkor volt!

     • OKI

      “……Gyurcsánynak tették fel a kérdést miért nincsen munka miért nincsen
      kenyér, ő erre mit mondott, el lehet menni, na akkor mentek 100 ezrével
      el a fiatalok és idősebbek is lehet utána nézni, ekkor mentek el a jó
      orvosaink mérnökeink….”
      .
      Te tenykeg ENNYIRE OSTOBA vagy??????
      Vedd mar magadnak a faradsagot es tajekozodj a VALOSAGROL IS !!!!!

     • helena bu

      Te csak hiszel, és hidd még egy kis rövid ideig, hogy én ostoba vagyok, de hamarosan rá jössz, hogy te mekkora bunkó vagy, és azt s bánni fogod a világra jöttél, na meg azt is hogy ezt az oldalt látogatod. Találkozni fogsz a nevemmel Gyurcsány Feri.

     • Zoltán Böröcz

      Sajnos igaz,hogy fiataljaink és aki még teheti elmenekült ov. és bandájának elnyomása elől! És a felmérések szerint a végzős diákok 40%-a biztosra nyilatkozta,hogy elhagyja az országot! Ugyanennyi gondolkodik rajta! Érdekes módon ŐKET miért nem hívják haza a “bégető menetre”!? És a külhoni szavazásukat sem könnyítik meg!!! ŐK NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK???? Sokkal több joguk LENNE mint a keletről érkezetteknek!!!!

     • helena bu

      Teljesen egyet értek veled sok mindenben azt hiszem mondanom sem kellene, de akik szintén magyarok és azok is voltak és újra felvették a magyar állampolgárságot, ők miért nem lehetnek a meghívottak között? Azt hiszem valahol már leírtam, ezek a szerencsétlen emberek nem önszántukból lettek román kárpátaljai, szlovák, szerb és lehetne sorolni államokhoz csatolva. Ezt is a politika tette velünk, mint minden mást ami rossz. Az emberiség nem erre lett teremtve mégis ezt kell megélnie. Ne keverd össze kérlek azokkal akik külföldön vannak, mert ők ha okosak haza jönnek és itthon szavaznak, mert ott hiába adják le szavazataikat, az nem biztos hogy az érkezik ide hazánkba. Én erről azt gondolom, a magyar a magyart nem különböztetheti meg, már így is nagyon kevesen vagyunk.

     • István Tamasi

      Akik külföldön keresik a boldogulásukat gazdasági kényszerből teszik és annak a gazdasági kényszernek a fő okozója a fideszmaffia élén a sámlicézárral.

     • helena bu

      Ahogyan olvasom a hozzászólásodat nem is gondoltam volna mást rólad, csak annyit, hogy “fideszmaffia”, én pedig azt mondom neked, hogy a gazdasági válságot a te kormányod okozta az országnak, és még meg is mondta, ” ellehet menni”, emlékszel még erre, mert én igen, na akkor ment el rengeteg ember az országból és azért mert kenyér nem volt a családoknak. Akik a Fiszed kormányzása alatt mentek el, azok azért, mert gondolnak a jövőre, ha egyszer vissza tér ” remélem soha” a te jóságos kormányod, legyen kenyér és hús az asztalon. Most viszont a Fidesz alatt mindenkinek van munkája kenyere, és otthona.

     • István Tamasi

      Vagy a memóriád szelektív vagy a társadalmi-gazdasági informáltságod erősen hiányos: A 2008-as válság egy világválság volt ami az USA-ban kezdődött és elkerülhetetlenül begyűrűzött egy olyan pici országba mint a mienk függetlenül attól, hogy ki volt akkor kormányon.
      A memóriád azért szelektív, mert én soha nem mondtam a coclib kormányra, hogy jóságos valamint azért is, mert a fideszmaffia elqrmánya alatt egyre több az éhségtől az iskolapadból kiájuló magyar gyerek. A fideszmaffia különféle statisztikai és egyéb trükkel állítja elő azt, hogy “mindenkinek van munkája” ami egyébként egy ordas hazugság.

     • helena bu

      Na amiket most itt a fideszre írtál le, azt szépen levetted a Gyurcsány kormány terhéről. A világválságot csak itt lehetett mélyen érezni, a család tagjaim több országban élnek, sehol de sehol nem érezték. Munkát nem adott senkinek Gyurcsány kormány, a devizahitelekre meg rá beszélte az országot, miközben nem volt fedezet, azóta szinte mindenki el veszítette az otthonát. Akkor volt igazán éhség, senki nem tudta fizetni a rezsit. Millióknál volt kikötve a közmű, te hol éltél akkor? Még nincsen mindenkinek munkája, de a többségnek már van, ja és ha van szakmád ezer munkahelyből válogathatsz. Ma csak az a gyerek esik ki a padból, ahol a szülők nem törődnek a gyerekekkel, tőlük viszont már rég el kellett volna venni, nagyon sokan várnak gyerekre, ott biztosan gondjuk lenne viselve.

     • István Tamasi

      Nem tudom merre élnek a családtagjaid de nem is érdekel. Hogy világválság volt 2008-ban az tény.
      A devizaalapú /és nem deviza/ hitelt a csúti suttyó első elqrmánya találta ki és a hitelesek gondjait bajait a második elqrmánya okozta, addig a devizaalapú hitelesek vigyorogtak mint a tejbetök, azt hitték hogy fineszesebbek voltak a bankoknál és kisebb kamatot fizetnek mint a forinthitelesek. Bárki megnézheti az MNB oldalán, hogy mikortól – 2010 szeptember-október – szállt el a forint árfolyama miközben a sámlicézár maga ismerte el – persze külföldön, mert itthon össze-vissza hazudozott a keményen dolgozó kisembereknek – hogy a válságból kivezetett országot vett át.
      Nyilván elhiszed, hogy 49 ezerből is meg lehet élni.
      Ne olyan gyerekre ácsingózzál akinek van/nak/ szülei. Van elég tényleges árva a gyerekotthonokban azokból magadhoz vehetsz annyit amennyit csak akarsz.

     • helena bu

      A 49 ezer mikor is jött, ami akkor még nem annyi volt? Igen válságból vette át az országot, abból hozta helyre amennyire lehetett. És igen vettem magamhoz 2 fiút, és mára már mindenük meg van hála Istennek, és okosnak neveltem őket és remélem azok is maradnak, mert ha újra probléma lesz hazánkban, akkor nem lesz szükségük a család segítségére, mint nekem volt Gyurcsány idejében. Egy kicsit még odébb van, de az otthonuk már mindkettőnek meg van, és a számlájukat tölti havonta.

    • Walsz

     Teljesen igazad van.

  • Sándor Németh

   Elvette az eszét azorbánuszítás?
   Az erdélyi magyarok, elsősorban magyarok, akiket az aljas nemzetközi politikai nagyhatalmak, idegen ország kormányzása alá kényszerítették, a saját szülőföldjükkel együtt!
   Az már más kérdés, hogy egy aljas magyar kormány visszaél a nemzeti identitásukkal, próbálja rángatni békemenetre, és magára szavaztatja őket!
   Remélem több eszük van, mint itt némely hozzábüfögőnek!

   • imi

    Nincs annyi eszük.belerángatja őket a Duce mindenbe.Itt fognak a bayerzsótival bégetni.

   • István Tamasi

    Ugyan mit szóltak volna az erdélyi magyarok ha Magyarországról mentek volna emberek szervezetten /fizetett kirándulásra/ Ceausescut támogatni?

    • Gál György Ferenc

     De nagy marhaságot szóltál….

     • István Tamasi

      Ha már marhaságot emlegetsz: sajbnos még mindig van kb 1,5 millió agyatlan aki bedől a csúti suttó hazaáruló marhaság szintű hazugságainak.

  • Baksa Vera

   A birka ezek szerint te vagy, a migráncsok meg azok, akik nem fogják tönkretenni Magyarországot, mert nem tehetik be ide a mocskos lábukat, hála a Fidesz kormánynak és Orbán Viktornak. Nem tudom, hol élsz, de megérdemelnéd, hogy idegen hatalmak húzzanak egy határt köréd, és máris románnak kellene lenned. Te biztos élveznéd.

   • Sebaj, Tóbiás!

    Lehet, hogy olcsóbban megúsznánk a migráns inváziót, mint az orbánmaffia lenyúlásait-

   • Szücs Istvánné

    Jól átmosták az agyad! Azt picit is ami van. te nem látod mit művel szeretett vezéred, meg a bandája!

   • imi

    Pozsonyba miért nem mész Békemenetelni ? Esetleg Ukrajnába? Felesleges bohóckodás a nemzeti lóf..sz keresztes bayerzsótival az élen. Magyarok de nem itt adóznak akkor ne pofázzanak bele a dolgainkba. Elégedjenek meg azzal amit orbán odalök nekik

   • Rudolf

    Látod, Veronka darázsfészekbe nyúltál, örülj, hogy ennyivel itt megúszod de menetelni ne gyere szépen kérlek és ezt add át a többieknek is, akik lelkesen erre készülnek! Ha jót nem tudtok tenni azért a sok támogatásért amit mindig is megkaptatok, akkor kárt ne okozzatok ! Térjetek észhez és ne szóljatok bele a mi “családi ügyeinkbe” a mi belügyeinkbe, mert ti mégiscsak kívül vagytok sajnos. Ne szítsátok még jobban a parazsat !

   • István Tamasi

    Azok az agyatlan birkák akik hatalomban tartják a fideszmaffiát amelyik tönkre teszi Magyarországot. Már a gyerekeink és unokáink jövőjét rabolják. Igen, itt élek és én és az összes ismerősöm ezt látja ezt tapasztalja. Te biztosan élvezed hogy a csúti suttyó belesz.rik a szádba miközben meglop, kirabol.

    • Gomez Helena

     Ezt látjuk sajnos,és ezért kaptak szavazati jogot,a külhoni magyarok,mert vezérünk,jól tudta,hogy ők nem látnak bele,az itteni valóságba,és ezért a gesztusért,kap egy csomó elvakult szavazót..

   • István Tamasi

    Hála a csüngőhasú disznónak és fideszmaffiájának már többtízezer migráncsot engedett be. PLUSZ többezer orosz kémet és bűnözőt is beengedett /moszkvai vízumgyár/ és többezer ukrán bűnözőt könnyített-gyorsított eljárással honosított /adott nekik magyar állampolgárságot!

    • Gomez Helena

     Sajnos igazad van…

   • Gomez Helena

    Ez kissé elvont,és a racionalitást messzire kerülő felfogás,ráadásul nem tükrözi a valóságot….

   • kajla

    ön aztán igazi jómagyarembör, a vezére kedveli ezt.

 • zounok

  Mindenki ott meneteljen és szavazzon, ahol annak viseli a következményeit.

  • Gomez Helena

   Ez lenne a normális felfogás,de sajnos kevés ember rendelkezik vele…

 • Plotár Andor

  Én csak egyet nem értek, a Román miniszter elnök úr miért nem jön kampányolni Magyarországra??
  Hogy az itt élő román ajkú lakosságot elvigye szavazni, vagy különféle eseményekre Bukarestbe??
  Mindenki a saját szemétdombján legyen kakas!

  • Józsi

   Viszonylag kevés olyan van Mo.-n. Ellenben például a Moldovai köztársaságban már elég sokan vannak, és igen oda mennek is kampányolni. Hogy az egyéb “kedvezményekről” ne is beszéljek ….

  • Gomez Helena

   Megtudnák a kedves erdélyi testvéreink,ha innen az anyaországból döntenénk el,ki legyen a vezetőjük….

 • Ancsa Piros
 • csaba

  A békemenethez nem kell “verbuválni”.Mennek a MAGYAROK maguktól.Verbuválni az adócsaló melletti megmozdulásra kell.De az sem sikerült,kevesebben voltak mint egy érettségin.

  • Balázs István

   Csaba de buta vagy mint magad !! A fideszbe minden rendbe van te nagyökör !! Csak nögnöd kellene honnan tájékozódsz a WC- s nénitől

   • Kati Oláhné

    Mi van rendben a fideszbe !!!

   • Mongol Janos

    ….és te hogy lettél ott a pöcegödörben ilyen okos??

 • Gál György Ferenc

  Ennyi ostoba embert egyrakáson….

  • Mongol Janos

   .okoska…te…ott voltál korábban??…..nem haver…te azt a légkört még nem tapasztaltad…

   • kajla

    igen, a komcsk ha összehaolnak…

    • Mongol Janos

     ….azt nem ismerem hogy milyen…

 • Mongol Janos

  MINDEN MAGYAR ott lesz…és hozzák a gyerekeiket is…ti pedig libsik…írigykedjetek

  • kajla

   akkor csak a bolsik mehetnek?

   • Mongol Janos

    …nem…MINDEN TISZTESSÉGES ember…

    • kajla

     aha, olyanok mint a kedves vezetője

 • Szücs Istvánné

  És a te anyádat? És a kormány összes tagja Mszmp- tag, és vezető volt! Ezt nem tudod?te csak mocskos szóval tudsz kommentelni? Milyen jogon ribancozl le valakit?Vagy anyádra gondolsz ilyenkor?

 • Kelemen Levente

  Aki a saját nemzete egy részének kiírtást kíván….azt te minek neveznéd??

 • Kelemen Levente

  Nem.csakis te rád!