Mészáros Lőrinc nem létezik

kukucs

A felcsúti polgármester csak egy fantom, Orbán Viktor kicsi énje. Mindent Mészáros testesít meg a külvilág számára, ami a miniszterelnöknek kedves, de rangon aluli vele foglalkozni: Felcsút, a foci, a föld, és legfőképpen a pénz.

tamogatoi_rontgen_jav2

A miniszterelnök vidéki rezidenciájának székhelye, Felcsút ,kiemelt politikai súlyt és rengeteg pénzt kapott az utóbbi időben. Kellett a közvetlen irányítás helyben is, ezért az Orbánnal ellenkező polgármestert méltatlanságra hivatkozva lemondatták. Mészáros be is ülhetett a polgármesteri székbe. A következő választások előtt az egyetlen potens ellenzéki a környéken tisztázatlan körülmények között meghal. Felcsút Mészáros kezében marad.

felcsut

A foci mindenek előtt. Orbán a gyerekkori cimborájával, Vörös Jánossal és Mészáros Lőrinccel vette át furcsa módon a focicsapatot az alapítótól, amikor az üzleti kérdéseken összekülönbözött a Felcsút SE befolyásos játékosával. Fociakadémiát is hárman együtt alapították Mészáros Lőrinc lett az elnök. Ha van csapat, kell csili-vili stadion is a kertvégébe. Feljutott a csapat az NBI-be. Pénzköltésben dobogósok, csak éppen a kiesés ellen küzdenek. Ám a VIP páholy jobban teljesít. A magyar oligarchák díszszemléjének a helyszíne fordulóról-fordulóra a Pancho Aréna.

vip

A felcsúti kisgömböc csillapíthatatlan a közpénzétvágya nemzetgazdaságilag is számottevő méretűre hizlalta a Mészáros Lőrinc nevén futó vállalatbirodalmat. Közpénz milliárdokat nyel el minden héten, amiből újabb és újabb nagyvállalatot vásárol minden hónapban. Ott vannak minden stadionépítésénél, és nagyobb EU-s építkezéseknél, teljes termelési és értékesítési láncot üzemeltetnek az agráriumban. A földárveréseken eddig egy rekord lottónyeremény méretű vagyonért vásároltak annyi földet, mint tizenötször a Margit-sziget. Ők adják a mindennapi kenyeret a Felcsút körüli tájon. A szó szoros és átvitt értelmében is.


kenyer

De ezt a gazdasági erőt valójában nem a felcsúti polgármester irányítja. Ő csupán az uradalmi intéző. Képben van, a kisebb ügyeket menedzseli, de a fő döntéseket nem ő hozza. Ezt eddig mindenki sejtette. De a hatvanpusztai majorság ügye elég nyilvánvalóvá tette, hogy Mészáros Lőrinc csak egy név, ami Orbán Viktort takarja.

Nehezen lehet elképzelni egy önálló dinamikusan fejlődő gazdasági szereplőről azt, hogy olyan bérleti konstrukcióba száll bele, mint Mészáros Hatvanpusztán. Olyan birtokért fizet tíz évre 155 millió forint bérleti díjat, amelyet ugyan ilyen feltételekkel lízingel a tulajdonosa, Orbán apjának a cége.  Azt is nehezen magyarázná el egy egyszeri vállalkozó a NAV ellenőrnek, hogy a telephelyként megadott címen a cége traktorai helyett, miért a barátja felesége a leggyakoribb vendég, és miért a barátja fiának kutyája őrzi a kúriának felturbózott majorsági épületet. Szerencséjükre a NAV nem kérdez ilyet. Vagyonosodási vizsgálatról szó sem lehet. Amúgy sincsen semmi látnivaló.

A Hatvanpuszta körüli földekért licitáló ügyvéd dr. Vörös József ügyvéd az árverés után azt mondta a kamerák vallatófényeinél, hogy Mészáros a megbízója. Az ügyvédet Felcsúton, úgy ismerik, mint Orbán Viktor gyermekkori barátja. Ki küldhette oda, hogy a rezidenciája körüli földek ügyét rendezze, az uraság, vagy az uradalmi intéző?

orban_meszaros_lorinc-1024x576

„Ha miniszterelnök leszek, itt minden az enyém lesz. A földek, a falu, minden. Lesz egy saját csapatunk, rendes stadionunk, és gazdaggá teszlek titeket.„

Ez pár maszatos kamasz között elég vagányul hangzik egy faluszéli grundfoci utáni beszélgetésen. De a valóságban elég rémisztő, hogy valaki a gyermekkori álmaiért feláldozza az országát.

Vágó Gábor

Borítókép: droidok országa

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • István Tamasi

  A 150 ellentüntető együtt nem tudott felmutatni összesen 150 IQ-t.

  • Quaito

   Max csak 60-an voltak. :) Max 50 IQ-val :)

 • Zoltán Szűcs

  Nekem az egésszel kapcsolatban egy kérdésem van: Miért is vonulnak fel? Feltűnősködni? A szőkék, barnák, feketék, 43-as lábúak miért nem vonulnak évente az Andrássy úton?

  • flesheatingwombat

   Feketék vonultak elég sokat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Afroamerikai_polg%C3%A1rjogi_mozgalom
   A szőkéket, barnákat meg 43-as lábúakat nem rúgják ki a munkahelyükről, szólnak be nekik az utcán, stb. csak azért, mert szőkék, barnák meg 43-as a lábuk

   • Dave

    Tényleg? Mutass már nekem erről egy felmérést amiben hivatalosan állítják, hogy a melegeket többször utasítják el munkahelyről, szólnak be nekik vagy megverik őket mint egy hetero embert. Nagyon kíváncsi lennék mert mindenki dobálózik a szavakkal de senki nem mutat bizonyítékot, Szerinted hetero ember nem basztak még ki munkahelyről? Hetero embernek nem szóltak még vagy ütöttek agyon? Gondolkodj már el kicsit ember…

  • István Tamasi

   Tessék őket megkérdezni hogy miért nem vonulnak!
   Ja, hogy a Pride a másság elfogadásáról szól és a szőkéket, barnákat 43-as lábúakat elfogadjá?

  • Quaito

   Megtehetik. Csak tessék. Nekik is joguk van hozzá.

   És nem úgy ahogy az érpataki polgármester mondja.Mert az olyan mint amikor az éhes kannibál megy a nudistrastrandra, hogy Ő is csak napozni szeretne.

  • mooees

   szerintem voltak szőkék, barnák, feketék és 43-as lábúak is a vonulók közt.

  • Jim

   Vonulhatnának. Azzal sem lenne baj.

 • Guest

  Nekem csak ennyi lenne a megjegyzésem….
  Ez a kép az indexről van amit először kitettek a galériájukba majd valamiért 5 percre rá leszedték gyorsan… Jó érzésű embert ez zavarja a PRIDE on nem pedig az, hogy valaki meleg…
  http://i.imgur.com/DjPCnm9.jpg

  • István Tamasi

   Önt konkrétan mi zavarja ezen a képen?
   Ha tényleg zavarja ez a kép /illetve valami ezen a képen/, akkor miért menti le és örizgeti, nézegeti?

   • Guest

    Nem ez a kérdés, hanem az indexet mi zavarta ennyire a képen hogy ilyen gyorsan levette a nyilvános galériájából ? =)

    • István Tamasi

     Gondolom önmagára értette a “jóérzésű embert ez zavarja a PRIDEon” kifejezést és ezért kérdeztem.

     • Guest

      Nope… én leszarom ki mit hogy csinál tipikus telibeszarom ember vagyok. Nem izgat ez a kép sem csak érdekes, hogy megpofozzák ezzel a képpel a nacionalistákat majd mikor ugyanezek jönnek ellentüntetni “joggal” akkor meg jön hőbörgés.

     • István Tamasi

      Dehát ön jött elő, hogy valami zavarja önt a képen! Vagy már elmúlt a zavar?
      Lehet, hogy az a rajz zavarja/zavarta önt amit a kép közepén a csuhás tart a kezében? Dehát az ultranacionaliosták kezdték az ellentüntetéseket korábbi PRIDEok esetében és most önt zavarja ha egy karikatúrával visszavágnak?

     • Guest

      Hol írtam, hogy engem zavar valami is ? :)

     • István Tamasi

      OK! Megértettem, hogy saját magát kivonja a saját maga megfogalmazott “jóérzésű ember” kategóriából.

    • vecseisz

     😀 Tehát Ön vagy nem jóérzésű ember vagy nem vállalja nyíltan a véleményét. Ezért is hivatkozik a jóérzésűekre. Ön pont leszarja, csak mégis feltűnt Önnek ez a kép az index galériában, mégis érdemesnek találta lementeni és itt, egy másik oldalon (tehát nem az első cikket olvassa a témában, ahhoz képest, hogy leszarja) beírt és be is tette a képet. Tipikus leszarás, valóban. 😀
     Azt kell mondjam, ez már nem a Pride-osok és nem is az indexesek problémája. 😉 Csak egy praktikus tanács: ha vitázni szeretne egy adott témában, előtte célszerű eldöntenie, hogy pontosan mi mellett foglal állást. (De gondolom, attól tartott, hogy akkor lehomofóbozzák.) Különben így jár, mint most. Hülyén jön ki az egészből.

     • vecseisz

      Egyébként szerintem ha azt írta volna, hogy Önnek ez sok, mert tiszteletlennek tartja a jelmezt meg a képet, akkor az teljesen oké. Szíve joga, hogy ne tetsszen. Ha Önnek a reverenda közel áll a szívéhez meg a régen nem létező Nagy-Magyarország árpádsávos képe, akkor nem tetszik, ha ezt parodizálják, világos. De mint ahogy a tévében is át kell kapcsolni, ha egy műsor nem tetszik, úgy ezektől a képektől is megkímélheti magát elég könnyen, kivéve, ha azért nézegeti, hogy szörnyülködhessen. Az meg megint egy másik probléma.
      De minősíteni, hogy ki jóérzésű meg ki nem meg mitől lesz az és mitől nem, az olyan dolog, amire én is mondhatnám, hogy olyat jóérzésű ember nem csinál. 😉

  • Quaito

   Itt kezdődik a probléma. Ahhoz egy bizonyos értelmi szint kell, hogy értse valaki az iróniát/társadalomkritikát.

   • Guest

    Milyen társadalmi kritikát látsz egy “nemzeti érzelmű fasszopók” szövegben. ? =)

    • Quaito

     Hogy túlságosan komolyan veszik magukat. És, ha bárki, csak egy rossz szót is mer szólni Trianonról, a szittya ősökről Nagy-Magyarországról, vagy szimplán ezzel az egésszel nem ért egyet, az már rögtön “mocskosbuzizsidó!”

     • Rebel Son

      A zsidók is túl komolyan veszik magukat, ha a holokausztról van szó. Sajnos ilyen az élet.

   • Rebel Son

    büdös paraszt heterofasiszta magyarok nem értik az iróniát4444444
    (véletlenül sem egy keresztényellenes aberrált performanszról van szó.)

  • vecseisz

   Szerintem is gáz, ha valaki ennyi kilósan erőlteti a leggingst, de hát erről úgy látszik, nem lehet leszoktatni őket… Ja, ráadásul a melltartópántja is kilátszik! Pedig hány velvetes cikk született már ezekben a témákban, mindhiába! áhhh!

   • Gery Greyhound

    A Pride pont arról szól, hogy mindenkit úgy fogadunk el, ahogy van, és ahogy ő jól érzi magát. Nekem például semmi bajom a képen látható hölggyel, sőt, élőben kifejezetten szimpatikus volt. :) Neked jobb lenne, ha többi “sorstársához” hasonlóan inkább otthon sírdogálva, depressziósan zabálná az update kekszet meg a Rubint Réka DVD-ket?

    (Az meg pláne ki a francot érdekel, hogy egy Velvet-Blikk-Bors kategóriájú proli szennylap mit tart normálisnak. Mondhatnám, hogy ezt a fajta újságírást kéne inkább otthon, a négy fal között csinálni, de legyen meg nekik is a saját pride-juk…)

    • Rebel Son

     Esztétikai érzéked 0, kedves meleg harczostársam.
     Vicces, hogy szennylapnak titulálod a Velvet-Blikk-Bors típusú liberális orgánumokat, amik pont a hozzád hasonló beteg embereknek íródnak.

     • Gery Greyhound

      Nem, az ilyenek a buta proliknak íródnak, pártállástól függetlenül. Az olyan embereknek, akiknek egyetlen örömük az életben, hogy másokról pletykálhatnak, miközben a saját életük egy nagy rakás nulla.

     • Rebel Son

      Hát igen, szopás az élet heteroként…:)

     • unrebel son

      kérdezném, hogy mit tudsz te felmutatni az életben, de nem valószínű, hogy bármi nagy dolgot megtettél, mert akkor intelligensebb lennél, és tájékozódnál, mielőtt társadalmi csoportokat megbélyegzel. Mert azon kívül, hogy SZERINTED nem normális dolog, nem nagyon lehet más érv. Ja és az meg a kutyát nem érdekli, hogy szerinted mi a normális :)

     • Rebel Son

      No látod, pont ezért hülyeség vonulgatni.

     • Submachine

      Megtanult nagyon ügyesen zsidózni. Lehet, hogy a témához semmi köze a zsidóknak, de pompásan odacsempészi őket. Hát azért ez már valami!

     • Guest

      Azért is pletykálkodnak, mert ennyire beszűkült az érdeklődésük, csak unatkoznak, nincs számukra semmi más szellemi kihívás, megoldandó talány és / vagy probléma, felfedezendő újdonság. Ugyanígy hiányzik a kreativitásból, tehetségből fakadó késztetés is. Ők nem érzi úgy, hogy festeniük kellene egy szép képet vagy írniuk kellene egy jó regényt. Túl üres a fejük ahhoz, hogy bármi is érdemben lekösse őket. Az is relatív, hogy mit veszünk elcseszett életnek. Elvégre sokszor annyira nulla az életed, amennyire nullának érzed. Van sok olyan újgazdag proli, akiknek anyagilag jól megy, materiális értelemben nincs elcseszve az életük. Spirituálisan sem, mert lelkiismeret és gátlások nélkül igen nehezen lehetnek lelkiismereti gondjaid. Az újgazdag prolira párkapcsolati problémák sem jellemzőek, mert neki csak annyira kell a nő, hogy széttegye a lábát, ha meg nem hajlandó, akkor van az a pénz vagy megvesz magának egy fiatalabbat. Érzelmileg önmagán kívül nem tud kötődni senki máshoz. Én a saját fejemmel felkötném magam, ha a helyükbe kerülnék, de nekik ez az igényszintjük, őket ez boldogítja nekem meg más. A deklasszálódott prolinál szintén az igényszint a döntő.

    • Guest

     “Neked jobb lenne, ha többi “sorstársához” hasonlóan inkább otthon sírdogálva, depressziósan zabálná az update kekszet meg a Rubint Réka DVD-ket?”

     Gery, ez mind mind csak üzlet…hatalmas üzlet egyeseknek. Miből élne Norbi vagy a az irritáló divatdiktátor? Az antidepresszáns sem két fillérbe kerül. Demokratikus keretek közt pedig nem tudsz hatékonyan és gyorsan fellépni ellenük, mert a deformált prolik védik saját szellemi táplálékukat és direkt úgy van kalibrálva minden, hogy a deformált prolik legyenek többen. Az oktatás módszere valahogy úgy van kialakítva, hogy, a műveltséget, a tudás szeretetét, azt a számtalan titkot és csodát, ami világunkban előfordul, véletlenül se juttassa el a gyerekekhez, helyette inkább csak az üveges szemű magolást kapjanak. Szintén nincs más motiváció az iskolákban, minthogy tanulj, különben szegény leszel (skype-on nézed majd végig az anyád temetését külföldről), Magyarországon pedig nincs középút. A gyerek pedig aztán befordul és vagy elhanyagol mindent, majd emiatt egy prolivá válik (olyan sincs, hogy normális szakoktatás, ami proletár helyett öntudatos, önállóan dolgozni és vállalkozni képes szakit vagy munkást nevel belőlük). Netán egy introvert, mizantróp, egzisztenciális félelmekkel küzdő karrieristává (mint én), az sem sokkal jobb eredmény. Az igazi értelmiségiek és tanáregyéniségek (olyanokra gondolok, mint Karl Sagan) valamiért mégsem azzal ösztönöztek a tudomány és a tudás szeretetére, hogy tanuljál, különben még a. közüzemi számláidat sem tudod befizetni vagy még a bkv tömbjegy is luxus lesz. Az elprolisodást vagy ők állítják meg vagy a puskatus és minimum egy autoriter diktatúra (a drasztikus, gyors, de vállalhatatlan alternatíva), más megoldást én nem nagyon látok. Mivel demokrata vagyok, ezért muszáj úgy gondolkodnom, hogy egyszerűen fel kell emelni a népet arra az intellektuális színvonalra, hogy a nép maga kérje és legitimálja a bulvárlapok közigazgatási-hatósági eszközökkel való üldözését. Egy új Klebelsberg vagy a magyar Karl Sagan nélkül eléggé kezdeti stádiumban van még a “projekt”.

 • István Tamasi

  A cikkben van egy fénykép ahol egy nőstény – sajnos másként nem tudom nevezni azt, aki a porontyát arra illetve úgy neveli, hogy a középső ujját mutogatja – és engem az ilyenek zavarnak.

 • Botond

  SZÁNALMAS ENNEK A CIKKNEK A HAZUGSÁGAI!Mennyit fizettek ezért Orbánék, hogy így lejárassátok a Jobbikosokat?Ammi meg a Prideot illeti bombát kellet volna robbantani, hogy dögöljön a sok mocskos buzi!

  • István Tamasi

   Úgy érti, hogy orbánék fizettek a jobbikosoknak azért hogy menjenek oda balhézni?
   Mik is ennek a cikknek a hazugságai?
   Ön a buzikra szeretett volna bombát dobni, de mi lenne a véleménye, ha másvalaki pedig a neonáci jobbikosokra dobná a bombát? Önnek tetszene ha magyar ölne magyart?

   • Rebel Son

    Azok akik egy f*szt rajzolnak Nagy-Magyarországra és akik iróniával magyaráznak egy magyarellenes provokációt, azok semmilyen esetben nem tekinthetőek magyarnak. Hiszen magyarnak lenni nem származás, vagy nemi identitás kérdése, hanem viselkedés kérdése(természetesen a mocskos buzizó idióták sem különben).De hát ki vagyok én ahhoz, hogy megmondjam ki a magyar? Tudom, egy heterofasiszta náczi. De ki Ön, hogy megmondja, hogy jobbikosok, vagy esetleg nácik-e az ellentüntetők egésze?

    • Gery Greyhound

     Magyarnak lenni annyit jelent, hogy bizonyos földrajzi koordinátákon belül születtél. Ez nem érdem, nem erény, hanem egy veleszületett adottság, mely bármikor könnyen megváltoztatható.

     http://gerygreyhound.tumblr.com/image/90830243191

     • Rebel Son

      Nem, az azt jelenti, hogy valaki Magyarországon született, pont. Ha valaki Magyarországon született és nem képes magyar közösségben gondolkodni, akkor az illető nem magyar. Ha én Romániában születek, és mondjuk székely vagyok, mert azonosulni szeretnék származásommal és a székely közösséggel, akkor én székely vagyok, nem pedig román. Te lerománozod a székelyeket? Vagy tán még mindig Magyarországhoz veszed Erdélyt? Csak kérdem.

      “Ez nem érdem, nem erény, hanem egy veleszületett adottság”
      ezek szerint pl. melegnek lenni nem erény???44444nétty44 te imocskos nácci

     • unrebel son

      Nem, nem erény. erről szól az egész pride, hogy nem kiváltságok kellenek, hanem hogy ugyanaz járjon, mint mindenki másnak.
      És az magyar, aki annak érzi magát. Te nem vagy attól magyarabb nálam, mert azon sírsz, hogy rossz oldalra állt a világháborúban lassan 100 éve az ország, és elcsatoltak területeket. Szomorú, de így működik a világ. A vesztest megbüntetik. Furcsa lenne, ha nem így lenne :)

     • Rebel Son

      Először is megtiszteltetés, hogy a rólam nevezted el profilodat.
      Ugyanazon jogok járnak nekik, mint bárki másnak, nem tudom hol élsz.

      Fordítsuk meg a dolgot: A zsidók folyamatosan a holokauszt miatt “sírnak” ahelyett, hogy átgondolnák azt, hogy mi vezetett a holokauszthoz. Ezzel egyetértesz?
      És de, attól vagyok magyarabb, hogy én a pozitívumokból indulok ki, nem pedig abból, hogy mi magyarok, mekkora szarok vagyunk, ami nem zárja ki az objektivitást, de azért lássuk be, ez leginkább érzelmi kérdés. A politikai/történelmi viták relatív igazságok harca; és mi teljesen más oldalról látjuk a dolgokat.

     • Gery Greyhound

      Erdély Romániához tartozik, Románia pedig az Európai Unió része, ugyanúgy, mint Magyarország, vagy épp Hollandia, így a felvetésed manapság irreleváns, múlt évezredbeli szemléletet tükröz (mely felfogás amúgy az emberiség eddigi történelme során csak megosztottságot és ebből eredő konfliktusokat és fájdalmat okozott, úgyhogy nagyon nem tudok vele azonosulni)

      Minden országnak megvannak a maga erényei, amire büszke lehet: Szegeden főzik Európa legjobb halételeit, Amszterdamban vannak Európa legjobb bulijai, Ausztriában a legszebbek a hegyek, Horvátországban a legkékebb a tenger. Ezekre az adottságokra lehet és kell is büszkének lenni (amik amúgy országon belül is megvannak: a szabolcsi alma, a tokaji bor, a budapesti éjszaka) de önmagában arra, hogy X vagy Y helyen születtél, badarság. Pláne felsőbbrendűnek gondolni bizonyos nemzetet valami miatt, mert minden országnak van valami erőssége. A magyarok a vizilabdában jók, a hollandok meg a fociban, és ez így van jól, mindenki tartsa tiszteletben a másikat.

      Tőlem lehetsz székely, román, magyar, vagy épp belga, én nem teszek különbséget. Úgy veszem ki a szavaidból, hogy a román számodra egy pejoratív jelző, holott elsősorban ők is csak emberek (köztük jók vagy rosszak, mint bárhol máshol) és csak másodsorban románok.

      És igen, melegnek lenni sem erény, pusztán egy adottság. Büszke legfeljebb arra lehetsz melegként, hogy mered önmagad vállalni.

     • Rebel Son

      “Ezekre az adottságokra lehet és kell is büszkének lenni (amik amúgy országon belül is megvannak: a szabolcsi alma, a tokaji bor, a budapesti éjszaka) de önmagában arra, hogy X vagy Y helyen születtél, badarság.”
      Ezzel nem tudok egyetérteni. Az előbb azt mondtad, hogy földrajzi értelemben számít valaki magyarnak, nem érzelmi alapon. Szerintem büszke lehet valaki arra, ha magyarként gondolkodik, viselkedik.

      Felsőbbrendűség érzése nélkül kihal minden nemzet, ha jogos, ha nem. Én személy szerint nem érzem magamat felsőbbrendűnek egy horvátnál, olasznál, stb. stb., de tisztában vagyok vele, hogy a büszkeség, erőt, magabiztosságot ad minden nemzetnek. Elég nagy baj, hogy te mindenkit egy kalap alá veszel. Valószínűleg több alapja van büszkének lenni a magyarságra, mint mondjuk etióp mivoltára, de ez az én véleményem, én hiszem, hogy kulturális alapon van alá-fölérendeltség.

      Előítéleted miatt rosszul értelmezted; nem pejoratív jelzőként használtam a románságot, hanem arra akartam rámutatni, hogy egy székely kikéri magának hogy román, te pedig nagy demokrataként nem engeded meg neki, hogy székely legyen, mert hogy Romániában született. De persze az aberrált tehetségtelen az művész(ha annak vallja magát), a rablógyilkos pedig kirekesztett, a meleg pedofil pedig csak más.
      Feltűnt, hogy te semmibe veszed a nemzetiséged, így tehát ezt a témát le is zárhatjuk.

      Én nem lennék büszke rá, ha “önmagam” egy perverz állat lenne, de ez szintén értékrendbeli kérdés.

     • Guest

      A nemzetek csak névleg egyenlőek, az a semmit nem érő nemzetközi jog és az ENSZ eufemizmusa csupán, hogy egyenrangú a nemzetek közössége. Egy mese. A valóság mást mutat. Vannak nagyhatalmak. Övék a világ, a szuverének közt természeti állapot uralkodik, az erősebb kutya baszik. Még pontosabb úgy fogalmazni, hogy egyedül a szuperhatalmak a valódi szuverének. A többi csak színjáték. Ők teljesítik a legtöbb kontribúciót az ENSZ-be. Nekik van a legtöbb erőforrásuk. Nekik van a legtöbb katonájuk, legmodernebb, legfejlettebb hadseregük. A gazdasági és a katonai potenciál dönt a rangsorolásnál, nem a kultúra meg a puha hatalom. A többi népnek meg kuss a neve és maximum arról dönthet, hogy orosz, amerikai vagy kínai érdekszférába kíván-e tartozni. Etiópia sem azért tart ott ahol, mert az etióp költők rosszabb verseket írnak mint a mieink vagy mert bizonyos sportágakban rosszabbak a sportolóik. Hol nem szarták le az oroszok, hogy megvertük őket vízilabdában, mikor 56-ban gyilkoltak minket? Vagy mit érek én azzal, hogy szebb napjaimon jóval kulturáltabb vagyok, mint egy átlagos orosz vagy amerikai? Nagy jóindulattal bővíthetjük a kört esetleg az ENSZ BT állandó tagjaira vagy a nem állandó tagok közül kiemelhetjük a németeket, de nekik is kuss nevük mióta Dolfi bácsi túlbecsülte annak az országnak az erejét.

     • Guest

      A gloalizáció is ugyanolyan káros és ugyanannyi áldozatot, elcseszett életet, kizsákmányolást hagyott maga után, mint a soviniszták háborúi. Népekre és nemzetekre azért van szükség, mert ha nem lokalitásokban gondolkodunk és nem lokalitások kereteiben tervezzük a jövőt, akkor a globalista förtelemnek sosem lesz vége Nekik pont az az érdekük, hogy felejtsd el ki vagy, honnan jössz, válj gyökértelenné, 5-6 évente szakadjanak meg az emberi kapcsolataid, csak mert a kontinens másik végére kell futnod munkáért, tönkretegyék a kisközösségekre jellemző bizalmi tőkét, stb…

    • István Tamasi

     Az a f.sz pontosan a hozzád hasonló mélymagyaroknak szólt.

     • Rebel Son

      Szerintem a hozzád hasonló buzeránsoknak, ugyanis mi nem vagyunk rá kíváncsiak.

  • Kovács Dávid

   mi a cikkben a hazugság?

  • Quaito

   Szánalmas ostoba senki vagy. Csótányféle. Az ilyeneknek csak neten nagy a pofájuk meg falkában. Te szerencsétlen senki hulladék!

   • vendég

    Én kétségbeesést érzek rajta…
    Az okára nem jöttem rá.

    • Quaito

     lehet benne valami…

   • Schäfer-Koch Ferenc

    Te meg ki a faszom vagy, te rajzfilmfigura? Mondjuk megértem, hogy nem teszed ki a ronda buzi pofádat a netre, jobb is, még kiderülne, mekkora gecinagy kampós orrod van…Kibaszott modern, meg demokratikus ez a nagy össznépi buzuláspropaganda, meg polgárpukkasztósdi, azon véglények magamutogatása, akiknek ez az egy fórum jutott…De! Álljon meg a menet! Azért, mert a rendőrök védik a seggeteket, még nincs igazatok! Azok a büdös csótányok, akik a rendőrsorfal, meg a kordon mögül provokálják a nemzeti érzelmű, keresztény, heteroszexuális embertársaikat, nem pedig azok, akiknek ez nem tetszik, és ennek hangot is adnak! Jópofa dolog manapság, ahogy a mindenféle kisebbségek, meg szektások, meg egyéb/szexuális/ aberrációkban szenvedők oktatják az általuk/ meg a hatalom arroganciája által/ felhergelt embereket, mintha ők valamiféle erkölcsileg felsőbbrendűek lennének a “náci” “ősmagyarokhoz” képest…Pedig valójában csak meg nem értett művészek, buta értelmiségiek, töketlen forradalmárok, magyarellenes izgágák, divatmajmoló agyhalottak serege. Elbaszott percemberkék ők, akikkel máris túl sokat foglalkoztunk!

    • chillthefu*kdown

     Te mondod magad kereszténynek amikor fröcsög a gyűlölet a szádból…
     Ne fossál ezek az emberek nem bántanak téged, nem akarnak buzit csinálni a családodból, nem akarnak ártani….de TE igen!!! Akkor ki a rossz? Senki se felsőbbrendűbb a másiknál, ezt is csak TE gondolod, hogy az vagy…. El kellene fogadni egymást ez erről szólna de ezt úgyse érted mert túlságosan is fent van a fejed a seggedbe…. elmélkedj ezen kicsit két feles között.

     • Schäfer-Koch Ferenc

      Majd ha tényleg arról szól a történet, amit te, meg a meg nem értett mimózalelkű homoki viperák próbálnak sugallni/ miután jól kiprovokálták az ellenérzést/, akkor nem lesz háborgás! De itt évek óta politizálással, és magyargyalázással van ez az egész gyomorforgató parádé nyakon öntve! Ha a buzilobbi, meg a liberálcion népesség tényleg olyan jó emberekből állna, akkor nem a mások gyalázása lenne az egyik motívum a felvonuláson! A szakállas, papnak öltözött, magyargyalázó hulladékot szívesen tanítanám emberségre-két feles között!
      Aki nem fogadja el az efféle “másságot”, az szerinted rosszat akar? Nekünk nincs beleszólásunk ebbe a szánalmas rituáléba, csak, ha feltétlen elfogadunk mindent, ami ott történik? Ha nem, akkor meg náci gyilkosok vagyunk? Hol van a ti részetekről a mi elfogadásunk? De minimum elvárásunk lenne a szándékos provokáció, és a túlfűtött exchibionizmus kontrollja!

  • Jim

   Botond! Láttunk ott! Nem kellet volna annyit riszálnod. De a tangád tök izgi volt. Kár, h. üres. Ez persze csak magánvélemény.

  • Gery Greyhound

   Bizonyára az Átlátszó működését a Fidesz szponzorálja, hiszen az ő érdekük is, hogy a kormány mutyijai napvilágra kerüljenek.

   Ülj le fiam, elégtelen.

  • chillthefu*kdown

   A kertedben kellene robbantani te agyhalott….

 • Domonkos Czinke

  Tegnap olvastam egy nagyon jot. Morgan Freeman idezete a kep alapjan.

  “Nem szeretem a homofobia szot. Ez nem fobia. Te nem felsz. Siman csak seggfej vagy.”

 • http://bircahang.org/ maxval bircaman
 • Cole Cash

  Szóval egy újabb irányból sikerült bebizonyítani, hogy nagyon durván hanyatlik ez az ország minden szinten. Mondjuk ez legalább sokkal közelebb áll a lényeghez, mint a mindenféle gazdasági mutatók:
  az van, hogy nem csak lopnak, de közben kulturális nyomorba is taszítják ezt az országot, vissza a sötét középkorba. Az nagyobb aj, mint akárhány milliárd forint.

  Most már valaki azt is kikutathatná, hogy mikor és mitől fogunk kiszállni ebből az ostobaság spirálból, hiszen jelenleg éppen egy a mostaninál is ostobáb és gátlástalanabb generációt termelünk ki (ami nem kis dolog, látva most mi folyik az országban), akik majd egy még hülyébbet … és mondanám, hogy ‘és így tovább’, de addigra nem lesz itt semmi.

 • sehonnany-bitang

  Rákosi időket. Mert ő pontosan az ilyen söpredéket küldte el kapálni.

 • https://www.tumblr.com/blog/droidokorszaga Droidokorszaga

  Igen, éppen ezt próbáltam kifejezni én is a képpel, amit felhasználtatok a cikk illusztrálására. :)

 • immortalis blog

  Azt diszkréten elhallgatja a poszt, hogy GA foglalkozástól való eltiltás hatálya alatt “követett el műhibát”.

 • Szabi Doki

  A hollandoknak vannak a legrosszabb újszülött-halálozási statisztikáik, úgyhogy az otthonszülés nem feltétlenül a legjobb ötlet. Ha az amerikai “alternatív” szülésznő a válogatott, egészséges beteganyagon produkált ugyanolyan statisztikákat mint a kórházak, ahol ugye ellátták az összes elhanyagolt, alkoholista vagy simán csak cukorbeteg kismamát akkor az azt jelenti hogy ez az alternatív dolog nem működik valami jól… Amúgy meg mi köze a brazil szülési szokásoknak ahhoz hogy GA kitekerte egy újszülött nyakát? Akit aztán a kórházban egy sima gátmetszéssel kiemeltek?

  • transformer

   Amennyiben a Hollandiáról szóló információ valós, ez a neoliberális gazdasági logika egyik új húzása annak érdekében, hogy minél kevesebbet kelljen költeni az egészségügyre, mert az elvonja a forrásokat a (profit)termeléstől, és rontja a versenyképességet…
   Mindezt pedig a szokásos módon a kisebb pénzű rétegekre terhelik, akiknek az otthonában eleve kockázatosabb az otthoni szülés, viszont a kórházi szülés nem támogatott (a fejlett Nyugaton valószínűleg horribilis) díját sem biztos, hogy ki tudják gazdálkodni.

 • mária tót

  Pedig emlékezhetnének, konkrétan csak 1, tatabányai kórház 1984.

 • rizla

  de nem ezért ítélték el!! lehet gerébet rátarti idiótának tartani, akkor sem ezért kapott két évet, mert eltiltva praktizált (ami a saját szavai szerint így szintén nem teljesen pontos, ajánlom az index interjúját).

 • Edit Domján

  Orvosként tiltották, el de közben elvégezte a bábaképzőt is, és bábaként már végezhetett szüléslevezetést.

 • Edit Domján

  Ott mi volt? Orvost börtönre ítéltek, vagy pedig kártérítési perben kellett a kórháznak mint alperesnek felelnie? Más a büntetőügy és más a kártérítési (utóbbi sima polgári per).