Nehogy már a jobbikos nyuszika vigye a gumilövedékes puskát!

Gumilövedék 2006-2015

2006 őszén a magyar rendőrök gumilövedékkel lőttek emberekre a budapesti utcákon. Ezek után a Fidesz az Európai Bizottság vezető tisztségviselőjére hivatkozva küzdött azért, hogy a legálisan alkalmazható rendőri eszközök közül töröljék a gumilövedéket. 2007 nyarán az akkori ellenzéki párt kitartó politikai munkával eléri, hogy törvényi szinten tiltva legyen a gumilövedékes fegyverek rendfenntartó erők általi alkalmazása. 2014 őszén a büntetésvégrehajtásban dolgozók fegyvertárába bekerülnek az ún. traumatikus lőfegyverek. A törvényszövegben kínosan ügyelnek, hogy ne kelljen nevén nevezni a gumilövedéket. 2015 nyarán szélsőjobboldali önkéntes határvadász csapatok alakulnak. Egy menekültkérdésben aktív „2006-os utcai veterán” gumilövedékes fegyvereket reklámoz. 2015 őszén a Fidesz által beadott törvényjavaslatban már nem minősül katonai lőszerhasználatnak a gumilövedék.

 

Továbbra sem tiszta ki adott tűzparancsot 2006 őszén
Továbbra sem tiszta ki adott tűzparancsot 2006 őszén Fotó: index.hu

Megállítja-e a gumilövedék a menekültáradatot? Nem. Amiként a kerítés sem. Az afrikai spanyol enklávéban már próbálkoztak gumilövedékkel visszarettenteni a menekülőket. Az eredmény tizenöt halott, és azóta is folyamatosan tömegek próbálnak átjutni azon a ponton Európába. Akkor mire jó a gumilövedék? Keménykedésre a Jobbikkal szemben.

A 2006-os események után lendületet vett Jobbik sem volt nagy barátja évekig a gumilövedéknek. Morvai Krisztina, a szemkilövetőközés nagyasszonya, ezt számos alkalommal kinyilvánította az Európai Parlamentben. A Toroczkai László Baráti Kör testközelből tapasztalta meg 2006-ban, hogy milyen is az, amikor gumilövedékek süvítenek el az ember mellett. Az nem játékfegyver, maradandó károsodást okoz, szerencsétlen esetben akár halált is. Mégis az ásotthalmi szélsőjobbos polgármester a facebookra kitett egy gumilövedékes puskáról készült videót, hogy ilyeneket lehet használni a menekültek ellen. Az azóta törölt poszt alatti hozzászólásokban arról kerekedett „emelkedett” vita, hogy nőket és gyerekeket is le lehet vele puffantani, vagy sem. A fegyvergyári eladások ebben a kategóriában elkezdtek nőni a „reklám hatására”. Vona Gábor a legutóbbi videós hétértékelőjében azt mondja, hogy a gumilövedék majd megállítja a menekülteket. A Jobbik középre húzódása jól sikerül, mert vannak olyan szélsőségesek, akik szerint a gumilövedék sem elég.

Révész Máriusz megszavazza-e a gumilövedék használatát?
Révész Máriusz megszavazza-e a gumilövedék használatát? fotó: Mark H. Milstein

 

A Fidesz folyamatosan a Jobbikot tromfolja, hogy ki tud keményebb lenni a menekültkérdésben. Ebben a licitálásban elfelejtik, hogy milyen volt a gumilövedékes puska csövének a másik oldalán lenni 2006-ban. Az ostromlott erőd képét igyekeznek kialakítani, mert a hatalmat a legkönnyebb a félelemre alapozni. Nem az Európa erőd vaktában puffogtató lőtornyának kellene lennie hazánknak. Nem szabad a kezüket feltevő, a kaput mindenki előtt tágra nyitó, ajtónállóknak sem lennünk. Legyünk szigorú, de emberséges ellenőrző pont. Segítsünk a földönfutóknak, és ne akadályozzuk őket abban, hogy a leghamarabb eljussanak oda, ahol befogadják őket. Ha már menedéket biztosítani nem tudunk, sem a határon kívül tartani az emberáradatot. Még gumilövedékkel se.

 

 • Tóth Árpád

  Tudom én csak egy tudatlan magyar (és ezzel együtt európai ) ember vagyok aki a szocializációjából fakadóan nem muszlim. És történetesen van bennem félelem. És nem a kormány vagy a jobbikos propaganda miatt. Hanem mert tanultam történelmet , olvastam könyveket (történetesen a Koránt is), valamint életem során jártam számos muszlimok által uralt országban, vagy olyan városokban ahol muszlim enklávék vannak. Hát én ezért félek. (meg azért mert a gyermekeim tömegközlekednek a városban mivel megkezdődött az iskola. Történetesen a Keltin keresztül) És nem értem az ún. demokratikus ellenzéket mi a fenét csinál? Mintha egy égő házban arról vitatkoznának, ki itta el a konyhapénzt. Talán észre kéne venni hogy ég a ház. Te is csak kritizálod a gumilövedékes javaslatot és bizonygatod hogy máshol sem működött. OK. Hát akkor tegyél egy működő javaslatot inkább. Mert hidd el hogy az ország lakossága (velem együtt) döbbenten nézi mi a frász történik. Engem átvertek. Azt hittem hogy a nagy és erős EU- nak vannak határai, amit meg tud védeni. Hát nem úgy néz ki. Áramlik ide ez a kontrollálatlan tömeg mindenféle azonosítás nélkül. Próbálnám én ezt megtenni dokumentumok nélkül akár csak az unión belül is. Vagy éppen csak itt Budapesten. Mindnyájan arra várunk ki a fene fog megvédeni ettől ami van. Pláne attól ami még jön. Tehát jó lenne már a kedves politikusainknak leszállni egymásról és a tényleges bajjal foglalkozni. Szóval szépen kérlek nyugtass meg jó demokrataként, van MŰKÖDŐ ötletetek arra hogyan állítsuk meg ezt az áradatot. Mert sajna én semmi jót nem várok azoktól akik tudatosan törvénytelenül jönnek. Hiszen az okostelefonnal nem csak a vasúti sínt lehet megtalálni hanem a határátkelőt is. Ahol aztán ha tényleg menekült jöhet legálisan . Mivel nem ezt teszik rohadtul nehezemre esik feltételezni róluk a jóhiszeműséget. Úgyhogy neked és a többi politikusnak inkább azt javaslom foglalkozzatok a torzsalkodás helyett a valódi problémával, hogyan lehet ezt megállítani. Mert tartok tőle hogy ellenkező esetben én és a a hozzám hasonló választópolgárok a következő választáson benyújtjuk a számlát. A demokratikus ellenzéknek a fidesznek a jobbiknak, mindegyiknek amelyik ezt a helyzetet nem tudja megoldani. Tehát hajrá ha nem akarjátok kiírni magatokat a politikából. Mert higyjétek el itt az fog nyerni legközelebb, aki meg tudja nyugtatni a “zembereket”. Mert ez a jelenlegi helyzet mindent felülír. És ha ezt nem látjátok hát régen rossz nektek.
  Szóval elfogadom “nyista gumilövedék”. OK. Hát akkor mi?

  • Vaszi

   Én még mindig a határőrségre, gumilövedékre és könnygáz gránátokra szavazok! Toborozzanak határőröket.Lenne munkahely amit ez a hazug kormány ígért. Ha oda csapnánk ezeknek a migránsnak nevezett söpredéknek, kikerülnék az országunkat, ebben biztos vagyok!

   • wereko

    Az azért nem jó mert akkor az lenne a baj hogy biztos az Orbán kollégiumi szobatársainak a cégei gyártják az aknát meg a gumilövedéket meg a könnygázgránátot…

    • Vaszi

     Az se érdekel ha Orbán Fiának van egy gumilövedék gyára és ő csinálja. De nem engedhetjük be ezeket a barbárokat az országba!

   • NágelFerenc

    1956-os menekülteket is söpredéknek neveznéd?

    Ezeket meg otthon ölik, a keresztény Hungary detto ölné a krisztusi szeretet jegyében.
    Pedig mindenki tudja, ide nem akarnának jönni. Mert olyan országba ki akar maradni, ahol már 6-800 ezren elmentek.

    • Vaszi

     Még mindig tartod az álláspontod? 😉 Akkor ki is volt az okos?

  • NágelFerenc

   Kurvára nagy a félelem.

   A rendőrség direkt gerjeszti, hogy nem engedi tovább őket.
   Minden épeszű tudja, hogy orbánnak ez kell, hogy elterelje a figyelmet a valódi lopásaikról.
   Ez nem valami duma, ez recept az összes köcsög diktátor jelöltnél. Rákosiék is állandóan félelmet gerjesztettek a nyugattal szemben. Meg is is védték ők a magyarokat, nehogy kint rájuk támadjanak.

   Orbán is állandóan megvéd minket. Először a saját nyugdíjunkat védte meg a gazember hazaáruló tolvaj.
   2006-ban volt igazán balhé, ami most van az semmi, hanem menekültek terrorizálása.

   • Tóth Árpád

    Kedves Ferenc!
    Jó lenne ha látnád hogy a dolgoknak már semmi köze a belpolitikához. Már a létünkről szól, vagy jön Mohács 2.0

 • Calysto
  • B +

   😀

 • Veronika Wágner

  ez a rezsibiztos egy degeneralisszimó!!!

 • Mongol Janos

  …igen…ez a patkány a hibás…mert olyan légkört teremtett amit ha a gondola.hu-ra klikkeltek,elolvashattok….az elévült bűntettéröl….javaslom

 • DarkStroke

  Köszi a videót, és majd mikor létrejön egy újabb szervezet, az megint kap majd 10%-t mint az együtt-pm, és megint összefogásra lesz szorulva. Vagy inkább Orbán 2018-2022-ben is? Ja, jó. Akkor legyen úgy. Gyurcsány megkerülhetetlen, az MSZPnek meg ha tetszik ha nem jelenleg is 11-12%a van.

  A videó egy része amúgy szimpla hazugság, kezdeném például azzal, hogy könnyű úgy bemutatni október 23-t, hogy csúnya rendőrök, de amikor azok a békés tüntetők bazdmeg tankot szereztek meg 30 kilós kockaköveket dobáltak a rendőrökre akkor az úgy gondolom oké.

  Szóval ezzel a videóval annyit értek el, hogy tovább osztjátok az embereket. Tessék eldönteni: a fasiszta Orbán, a hungarista Vona, vagy a demokrata Gyurcsány. Erről szól a mese. …és mivel az átlátszót javarészt demokraták olvassák, így az ő kedvüket veszitek el, nem a fideszbirkákét-> kevesebb aktivitás->még nagyobb letargia->apátia – ezt akarjátok? Akkor csináljatok még ilyen sok szép videót. Hajrá.

 • גוי

  Hozzászóláspróba.

  • גוי

   Cenzúrapróba.

 • גוי

  A cikkíró mennyit kapott az atlatszo.hu-nak a Sorostól utalt 203 120 dollárjából ezért a migránssímogható cikkért?

  • גוי

   Cenzúrapróba.

 • kgyula

  “A Korán és a Biblia semmiről nem tehet”
  Állj modellnek… ott nem kell megnyilatkozni sem szóban, sem írásban.

 • amok

  “Akik Európába jöttek és fognak jönni, azért érkeztek, mert ebben a kultúrában szeretnének jól és békében élni.” – ja, mint az elmúlt 5 év merénylői, mind, egytől egyig.

  • zsíroskenyér

   Az megvan, hogy a mostani tettes is brit állampolgár? Ahogy a korábbiak sem menekültek voltak, hanem saját országukban születettek vagy régóta bevándorolt vendégmunkások gyermekei?

   • amok

    Konkrétan a korábbi merényletekben voltak menekült elkövetők IS, többen, mint ahogy bevándorló gyerekek is. A bevándorló gyerekek/unokák/dédunokák terroristává válása is csak az integráció rendkívüli problematikusságát mutatja.

   • liberáliscenzor

    Több közülük menekült volt. Anis Amri pl nem is európában született. Olvass néha.
    A manchesteri hulladék szülei is menekültek voltak, ő pedig brit állampolgárságú ARAB volt, sosem lesz európai..

   • Jóvanna
    • zsíroskenyér

     Cáfoltad az állításom? Nem!

     • JohannGambolputtyFromUlm

      “1. Abedi nem volt ismeretlen a titkosszolgálatok előtt, nyomoztak is utána, főleg líbiai iszlamista szervezetekkel fenntartott kapcsolatai miatt”

      Pár hsz.-el feljebb azt írtad bebizonyították hogy bosszúból ölt.Szóval akkor gondolom véletlen egybeesés hogy terroristákkal ált kapcsolatban.Tipikus hazug liberális vagy

   • tiszenety

    Épp arról van szó, te fogyatékos geci, hogy még több generáció után sincs meg bennük sem a képesség, sem az akarat az integrációra. Egyébként is, attól, hogy valaki brit állampolgár, még nem lesz brit. De tudjuk, nálatok liberálisoknál csak állampolgárság létezik, nemzetiség, anyanyelv, kultúra, vallás – egyszóval identitás – pedig nem.

    • zsíroskenyér

     Az megvan, hogy egy emberről beszélünk és nem minden arabról? A brit állampolgárság arra volt érv, hogy ez az ember nem migráns volt, ahogx azt a fideszes propaganda állítja.

   • JohannGambolputtyFromUlm

    Igen.Fantasztikusan integrálódott valamennyi ! De megsúgom neked : Az összes merénylő retkes , büdös , buta , haszontalan , arab volt.Még ha a holdon is született volna akkor is arab marad.Gondolom szerinted akinek van angol állapolgársága az automatikusan angol igaz ? Te még annál is hülyébb vagy mint gondoltam.
    Ha egy egér egy istállóban születik akkor az nem egér többé hanem ló.Liberális logika…

 • amok

  “Lehet álmodozni fehér és keresztény Európáról, a boldog 80-as évekről és a Fekete erdei klinika békebeli hangulatáról, de annak a világnak egyszer és mindenkorra és örökre vége.” – ja, valóban vége van, nagyrész tköszönhetően nektek, kedves liberálisok.

  • https://lumixchallenge.jux.com/ kesztió

   Aha. És az ugye még megoldható, sőt, támogatott irány, hogy a ciprusi fiatal Stockholmban tanuljon egyetemen és esetleg ott is essen teherbe (kurvára egybevág amúgy a mediterrán kultúra a skandinávval, nemde?), muszlimmal és négerrel viszont ne szennyezzük az európai vért.

   • amok

    Igen. Ugyanis a politika lényege a különbségtétel. Különbséget teszünk a saját és az idegen között. Amire a sajátnak joga van, arra az idegennek nincs. És a történelem/alapító atyák úgy hozták, hogy Ciprus a határon belül van, a Maghreb meg nincs.

  • zsíroskenyér

   😀 😀 😀 Azt hittem Soros miatt! Az nem fordult meg a fejedben, hogy azért van vége, mert nem szaporodunk? Neked hány gyereked van?

   • JohannGambolputtyFromUlm

    Azért nem szaporodunk mert létezik liberális oktatás.MINDENÉRT ez a felelős.Igazából halállal kellene büntetni ennek a terjesztését.Ha konzervatív keresztény oktatás/nevelés lenne Európában a társadalom sem fogyatkozna.Ilyen egyszerű.
    Amint nincs feminizmus , ostoba liberális nyafogás , elitista világnézet , abortuszpártiság , uzipártolás ,értéktelen művészet , mindjárt megugrana népszaporulat.

  • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

   Nincs vége, sohasem létezett… az egyszerűen társadalmi operett mesevilága volt…

   • bispora

    Svédország 1970-ig?

    • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

     Hmm… lehetséges, hogy mostanában éppen bűnbánatot gyakorolnak ? :)

 • amok

  “Másképpen fogalmazva: ez az olaj és a földgáz ára, illetve e nyersanyagok lelőlhelyeihez való hozzáférésnek az ára” – mindehez a piacon hozzá lehet férni, mint ahogy hozzá lehett férni a felsorolt háborúk előtt is. Ez egy kib… csúsztatás. Amúgy a földgáz csak nagyon kis részben jön a Közel-Keletről.

  • zsíroskenyér

   Miért csúsztatás? A nyugati hatalmak zsákmányolják ki az arab országokat, jól látja a szerző.

   • amok

    Jah, kiszákmányolják. Konkrétabban?

    • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

     pl. egy nyugati befolyás alá kerülő arab országban azonnal világpiaci szintre kerül a sokkal alacsonyabb belső olajár…
     A felhalmozott tőkéjükkel azonban szinte minden nyugati cégben benne vannak és ezt a neten is jól látni. Közvetlenül is, de a nyugati munkavállalóikon keresztül is képesek zsarolni a nyugati kormányokat. Angela Merkel nem véletlenül olyan engedékeny…

   • Asidotus

    a fehér ember nélkül ezek az arabok sivatagi csórók lennének.
    A fehér ember vitte el hozzájuk az olajkutakat, a modern orvostudományt.
    Mindezt annak ellenére, hogy 1000 éve még ők voltak a fejlettebbek. Aztán valahogy az arab vilg nem csak nem fejlődött, hanem még butult is, ellentétben Európával

    • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

     Bocs, nem voltak fejlettebbek… csak, amikor a lómaiak legyőzték a görögöket, ezek tudományos írásait fordítani kezdték arab nyelvre, az meg , hogy némi saját eredmény is született menet közben, szinte természetes.

     • Asidotus

      még az is több, mint ami itt volt, Európában a 11. században

 • Guillaume de Saint Preux

  Ez egy migrisimi oldal ?

  • kajla

   vannak olyanok akik csak fehérnek és feketének látják a világot. Ön vajon milyen vallású?

 • pukika1988

  “Akik Európába jöttek és fognak jönni, azért érkeztek, mert EBBEN A KULTÚRÁBAN szeretnének jól és békében élni.” nagyon sokan pont a kultúra ELLENÉRE jönnek, a jó megélhetés miatt. amúgy ha rajtuk múlna, saria lenne europában.
  az angol muszlimok fele illegálissá tenné a homoszexualitást. akkor ők most komolyan a kultúra miatt vannak itt? ilyen szintű naivitást nem vártam volna az átlátszótól…

 • jóaszamáris

  Kevés rosszabb dolog létezik annál, hogy Bőtös Botondal vitatkozon az ember, talán a bubópestis, de mivel a sors, és az átlátszó kegyelméből olyasfajta nyilvánossághoz jutott, amihez ilyen érthetetlenül manapság kizárólag gátlástalan seggnyalással lehet jutni, néhány dolgot tisztába kell tenni.

  Nem a muszlim barátaidról beszélünk, és nem is az enyéimről. Nem Mohamedről a nagyszerű orvosról, vagy a laza szoftverfejlesztő haverról. Nem az egyénekről. Róluk ismeretlenül sem én sem más nem tud mondani semmit, bármilyen emberek lehetnek és bármi lehet belőlük, nobel díjas Albert Schweitzertől tömeggyilkos terroristáig. Az egyént származása alapján megítélni abszurd és lehetetlen,pontosan ezért ocsmány dolog a rasszizmus.

  Amiről beszélünk, az a kultúra és a civilizáció, ami az egyént (származásával ellentétben) nem köti és nem zárja elkerülhetetlen gúzsba, de a tömegben meglehetősen pontos mintákat rajzol. Még a muzulmán világban sem rajzolja ugyanazokat a mintákat, a síta/szunnita különbségen túl számtalan más helyi, kulturális faktorok befolyásolják ezeket.

  Másként: a tapasztalatok alapján annak a valószínűségét tudjuk megmondani, hogy 100 ezer muszlim bevándorló (az egyéb származási, kulturális tényezőkkel korrigálva) milyen arányban lesz egyetemi végzettségű, lumpen és ne adj isten terrorista. A beilleszkedésük üteme és valószínűsége természetesen erősen függ a bevándorlók számától, és részben a befogadó országok képességétől az integrációra is, de sokkal inkább az előbbitől.

  A NoGo zóna nem háborús övezet. Sem mollenbekben, sem saint-denisben (mondjuk itt évente egyszer két napig igen), de este senki, sem a helyiek, sem a brüsszeli hivatalnokok, sem a turisták nem mennek be. Mert kijöhetsz baj nélkül, de túl a magas a kockázata annak, hogy nem.

  A kérdés az, hogy ha egy másik civilizáció (ill. annak a meglehetősen eltorzult verziójának) tagjai nagy számban érkeznek, annak nagy része nagy valószínűséggel nem lesz integrálható, a civilizációs minták és a befogadó ország képességeinek korlátai miatt. Amiből gyújtogatások, szegregáció, súlyos társadalmi feszültségek, a helyi szélsőségesek megerősödése lesz és persze óriási költségei annak, hogy ez ne legyen súlyosabb.

  Egészen addig, amíg a muszlim kisebbség nem ér el döntő arányokat, mert onnan természetesen más kérdések is felvetődnek. Pl az egész posztmodern demokrácia léte, amely a többség kontrolljára és önkontrolljára, valamint a kisebbségek védelmére épül. Mert arra ugye semmi garancia, hogy egy muszlim többség ezt az elvet majd ugyanúgy magáénak érzi. Ami azt illeti, gyerekesen ostoba naivitás abban hinni, hogy így tesznek majd.

  Ami a nyugati országok háborús beavatkozásának ostorozását illeti, az roppant plasztikusan mutatja szerző eminensen büszke ostobaságát ill. teljes tudatlanságát a történelem és a diplomácia területén.
  A Közel-Kelet, egy-két kivétellel a nyugati országok beavatkozásától függetlenül, véres, bizonytalan elnyomó világ, amit kizárólag a masszív olajbevételekre építő diktátorok tudnak kontrollálni, és még az sem garancia (lásd: Egyiptom, Líbia etc.). Ez a realitás. Az a realitás, hogyha a nyugati titkosszolgálatok nem nyúlnak az egyiptomi puccsisták alá, akkor most valószínűleg egy 80 milliós országban tombol a káosz és az iszlám dzsihád, mind a 300 Mirage vadászrepülőjével, meg tankjával és ezeknek minden következményével. Az a realitás, hogy a térség egyetlen független nagy iszlám állama Irán, terroristákat és háborúkat támogat a határain kívül, a saját céljainak megfelelően, mert hát a történelmet nem álmodozó bölcsészek írják, és nem is macbook air-el.

  A terrortámadásokért a terroristák a felelősek. Azt állítani, hogy a terrorért más lenne felelős, nem egyszerűen vérlázítóan debil, de ironikus módon még a muszlimokkal szemben is végtelenül lekezelő, hiszen a felelősséggel együtt az emberi mivoltuktól is megfosztja őket. Igazi, virtigli gyarmatosító attitüd, a hörcsögtartó gazda nagyvonalúsága az összeszart szőnyegért. Hiszen Bőtös Botond szemében ezek nem emberek, csak szívének kedves kiskedvencek, akiket a társasház többi lakója ostoba elmaradottságból nem hajlandó tolerálni.

  A szerzőnek egy dologban kétségtelenül igaza van: Magyarországon a külpolitikai gondolkodás nívótlan. Neki gond nélkül sikerül lejjebb taszítani, viszont ebben semmi meglepő nincs.

  Az egyetlen meglepő, hogy itt az átlátszón találkozom vele. Semmilyen formában nem érzem idevalónak, nem hogy helyesnek. Az eddigi támogatásomat ezzel felfüggesztettem,

  • Disztri Bútor

   Úgy van. 😉

  • zsíroskenyér

   Ez érdekes, nekem meg pont tetszett a cikk és küldök is nekik támogatást, ha már így alakult, helyetted is :)

   Ott alapvetően vitatkoznék veled, hogy itt szerinted nem egyénekről van szó. Dehogynem! Pont a szélsőséges és uszító politikusok szokták az egyének felelősségét elkenni és tömegek felelősségéről beszélni, ahogy itt most te teszed és korábban tették Adolfék is. Amit itt leírsz az egy klasszikus uszító szöveg, amit Hitler papa is elmondhatott volna. Egyébként hol írják a cikkben, hogy más lenne a felelős a terrorért? 😀 Na, mindegy, sokat írtál és hülyeséget, nincs iőm az összeset megcáfolni, de ezt el kellett mondanom. Hajrá Bőtös, hajrá Átlátszó!

   • https://zaizenjotaro.wordpress.com/ Zaizen Jotaro

    Az iszlám ideológia az első számú felelős ami még 1400 év után is úgy gyilkol, mint az első évszázadában.

    • zsíroskenyér

     Csakhogy kiderült hogy a támadó személyes bosszú miatt gyilkolt és nem az iszlám ideológia miatt. Ezt is benéztétek. 😀

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Igen.Valaki csúnyát mondott allahra és megbosszulta.Ha egyszerű bosszú volna szerinted 200%-os volna a terrorfenyegetettség ? Annyira buta vagy hogy szánalom olvasni amiket írsz.

     • zsíroskenyér

      “Valaki csúnyát mondott allahra és megbosszulta” Hát ezt talán bizonyítanod kellene, mert ez így csak légből kapott dolog. Sima késelősről olvastam.

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Hogyan bizonyítsam szerinted ha a te mikroszkópikus szarrá mosott liberális agyad úgysem fogad el semmilyen érvet/véleméynt ami szemben áll a bukott közveszélyes ideológiáddal ? Egy retkes vallásos büdös arab volt aki megölt egy rakás gyereket.

     • zsíroskenyér

      Milyen alapon állítod, hogy vallásos volt? Döbbenet.

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Onnan hogy a retkes muszlim templom vezetője és a szomszédai is elmondták.Olvass utánna mielőtt katasztrofális , liberálishoz méltó , naív butaságot kérdezel.

     • https://zaizenjotaro.wordpress.com/ Zaizen Jotaro

      Személyes bosszú miatt bombás, öngyilkos merénylet? És ezt a féknyúzt te be is szoptad?

     • zsíroskenyér

      TElejsen életszerű, hogy halálával akart még egy nagyot mutatni. A rendőrség által kiadott infókat nem tartom fake newsnak.

     • https://zaizenjotaro.wordpress.com/ Zaizen Jotaro

      De te nem a rendőrség által kiadott nyilatkozatból dolgozol, haver.
      Akkor elfogadnád, hogy iszlamista terrorista volt.

   • JohannGambolputtyFromUlm

    Te szánalmasan ostoba vagy.Tanulatlan , tájékozatlan és semmi más sem irányítja a pici agyad csak a bugott deviáns ideológia amit liberalizmusnak hívnak.Ha normális világban élnénk az ilyen közveszélyesen ostoba idiótákat már vagy elaltatták volna vagy legalább egy zárosztály legmélyére lácolták volna hogy ne okozzon több kárt a társadalom normális részének.

    • zsíroskenyér

     Köszi haver, na ezért, az ilyen kirekesztő és gyilkos vélemények miatt soha nem fogok a Fideszre szavazni! Most megerősítettél benne. Inkább a szocik!

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Persze hogy kirekesztően viselkedek veled amikor az amit te ideböfögtél az nem vélemény hanem egy beteges idelógia paracsa a követőinek.Ti nem tudtok gondokodni és abszolút képtelenek vagytok más véleményt is meghallani csak a liberális elveket vagytok követni a szivacsossá mosot agyatokkal még akkor is ha gyerekek halnak meg vagy éppen gazdaságilag teszitek tönkre európát.Ezt felénk elmebetegségnek hívják és nem vélemények.

     • zsíroskenyér

      Megint csak vagdalkozol, nincs egy értelmes érved se :( Amíg nem tudod elfogadni, hogy az én véleményme lehet más mint a tied, addig nincs mirpl beszélni.

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Milyen érvet akarsz te szerencsétlen ? 654465456654465 ember halt meg eddig a retkes mocskos fostos muszlimok miatt.100%-ban MIND EGYTŐL EGYIG VALLÁSOS MUSLIM MIGRÁNSOK követték el a terrorcselekméyneket.Erre jössz te és már megint a 60-as IQ-s agyad fingik egy liberális marhaságot.Érvek…nabazdmeg… Nem kellenek ide érvek te buta liberális. Ezek tények ! Amikről te beszélsz azok a beszűkült egydimenziós agyad fingásai.Semmi több.Közverszélyesen lebutított a bukott ideológia.
      Tények:
      – Az ÖSSZES terrorcselekményt MUSLIM BEVÁNDORLÓK követték el Európában.
      – 654132354. alkalommal lett bebizonyítva hogy a migráció ÖSSZESFÜGG a bevándorlással.
      – A mostani terrorista is egy retkes, büdös, fostos, alsóbbrendű arab volt.A libsi idióták ezt is gyönyörűen integrálták.
      – Amióta van bevándorlás azóta 90 – 100%-os terrorgfenyegetettség van európában.Ott a legmagasabb ahol a legtöbb tetves nigger meg arab él.

      Milyen érveket akarsz még de félneuronos buta liberális ?

    • jóaszamáris

     “semmi más sem irányítja a pici agyad csak a bukott deviáns ideológia amit liberalizmusnak hívnak.”

     Ez nem igaz. A liberalizmus, – a klasszikus liberalizmus -, toleranciája nem tagadja az önvédelmet, nem tagadja a józan gondolkodást, és nem dédelget nárcisztikus petprojecteket. A klasszikus liberalizmusba bőven belefér a kirekesztő a liberalizmust elfogadni nem tudó gondolatok, – mint a keményvonalas iszlám elutasítása.

     Bőtös Botond, és a kommentelő sem liberális. Mondanám, hogy baloldaliak, mert ennek a marhasághalmaznak a francia posztmodern baloldal a szülőatyja, de Bőtös Botond egy közismert gyakorló hülye, kemény identitásproblémákkal, masszív öngyűlölettel, és a kommentelő sem tűnik tisztában lenni a világgal, szóval ezeknek a gondolatoknak a vélt erkölcsi felsőbbrendűségük bizonygatásán túl valójában semmi tartalma nincs.

     • JohannGambolputtyFromUlm

      A baj csak az hogy az a szar ami jelenleg liberalizmus néven fut az még csak megközelítőleg sem az amit leírtál.Egy bukott eltorzult ideológia ami mára már egyenlő lett az elmebetegséggel.Aki nekrofília és a hasonló torzságok legalizálásáért harcol az az én szememben egy elmebeteg.Semmi több.

   • jóaszamáris

    Te most meg akarod mondani, hogy mit gondolok, azzal szemben amit gondolok, esetleg összekevered a szöveget mások véleményével, vagy csak nem tudsz olvasni, vagy sem a cikket, sem a hszt nem olvastad, de kényszeresen okoskodnod kell?

    Minden opció felsorolva.

   • Merry_KissMyAss

    Te egy igazi tahó mutáns vagy pajti. Orbitálisan egyszerű, bűzös szardarab. Egy senki….egy csúszómászó ….de legalább az internet világában erősnek érezheted magad a monitor mögött.

    Nőket, a való életet, a család melegét, a szórakozást és egyáltalán a való életet nem ismered, mert 2 db agysejttel éppen hogy a billentyűt le tudod ütni és (talán) nem szarsz a szoba közepére.
    Nagyjából ennyit értesz a körülvevő világról a cikk írójával együtt….bár lehet, hogy te vagy épp a cíkk “írója”.

 • TZ

  Együttérzésem a manchesteri bestiális gaztettnek az áldozatai, sérültjei és hozzátartozói felé! Ilyet ép eszű ember nem képes elkövetni, ilyen cselekményt származástól és kortól, nemtől, vallástól függetlenül csakis őrültek hajthatnak végre.

  Sajnálatosnak tartom, hogy rég lejáratódott, hiteltelen politikusok egy ilyen tragédiát is arra használnak fel, hogy a maguk visszatetsző propagandáját terjesszék.

  A terrorizmus – miként azt Nagy-Britanniában már megismerhették, legutóbb egészen a közelmúltig: az IRA véres akciói nyomán – sajnos a koncentrálódó és egyben folyamatosan átalakuló, átformálódó társadalmi rendszerek kórtünetei, minél hamarabb tovább kell lépni a fejlődésben, ez az egyedüli és előremutató megoldás! Minél tovább késlekedünk, annál több lehetőséget biztosítunk a megosztó szándékú, aljas kísérleteknek.

  Nem engedhetünk az emberiséget megosztani kívánó, a fejlődésünket visszatartani törekvő erőknek, önző szándékoknak, nekünk az egységesülő emberiség elkötelezett építésével kell válaszolnunk a kihívásokra. Hiszem, hogy miként szerte a Földünkön, úgy a briteknél, németeknél, franciáknál vagy épp felénk ennek végül sikerülnie kell. Különben mind elbukunk. https://www.youtube.com/watch?v=Wzub52_Y-8k

  • TZ

   Ui.: Engedjék meg, hogy a magyar kormány visszatetszően erőltetett vallási dogmatizmusa ellenében némi hasznos segédletre hívjam fel a figyelmet – melytől a “hősnemzethy-körösztyének” talán ledobják majd a láncot! Két könyvre szeretném felhívni a figyelmet, melyek ráadásul a hazai aluljáró-irodalom felkent magiszterei és közönségük körében is elismertek. Egyikőjük hazai kiadásához egyébként Papp Gábor művészettörténész fűzött méltatást.

   Heribert Illig: Kitalált középkor
   https://www.libri.hu/konyv/heribert_illig.kitalalt-kozepkor.html

   Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás
   https://bookline.hu/product/home.action?_v=Uwe_Topper_A_nagy_naptarhamisitas_Kitalalt_evszazadaink_rejtelye&id=2102128754&type=10

   Mindkét könyv online és ingyen letölthető, elolvasható. Különösen Topper könyvét ajánlom a figyelmükbe, azon belül is az ariánus kereszténység emlegetését, mint az iszlám gyökerét, eredetét. Megdöbbentő, elgondolkodtató, és alapjaiban kérdőjelezi meg a jelenlegi vircsaft jogosságát is! Ugyanis én is elfogadhatónak tartom Topper felismerését, állítását: a mohamedánok valójában keresztények! Vagy épp: a keresztények mohamedánok…

   Uwe Topper teljesen racionális érveket és bizonyítékokat sorakoztatnak fel amellett, hogy a muzulmán vallás valójában az üldözött ariánus kereszténység napjainkig fennmaradt utódja – s a “Mohamed futása” néven ismert esemény jóval korábbra tehető, egészen pontosan az ariánus keresztényeknek a 325-ben lezajlott “Niceai Zsinat” döntését követő üldöztetéséhez köthető.

   A puritánság (itt most kivételesen ne a helikopterezést értsék rajta), a bálványimádás tiltása, ami például jelenleg az iszlám egyik jellemzője, valaha a kereszténység tulajdonsága is volt. A Biblia pedig, tudtommal részben szerepel a Koránban is – de a vallásfilozófiai elemzések is óriási, meghatározó egyezéseket tártak fel az ariánus kereszténység és az iszlám között. Valójában az ariánusok és katolikusok hite azonos – hiszen mindannyian keresztények – a leglényegesebb különbség köztük Jézus isteni mivoltának a tagadása (ariánus) vagy hirdetése (katolikus).

   A “reconquista” megtörténte és jelenleg hirdetett menete sem igazolható, így például a sokat méltatott “poitiers-i döntő ütközet” sem bizonyított esemény. (Még egy érdekesség: http://index.hu/tudomany/tortenelem/2015/07/30/anglia_attert_volna_az_iszlamra/)

   Ezek mellé szeretném kiegészítésül ajánlani a következő cikket is: http://444.hu/2015/02/27/lehet-hogy-teljesen-felreertettuk-eddig-a-magyarok-ostortenetet/ (Sudár Balázs, az MTA Magyar Őstörténeti Témacsoport kutatója)

   Ugyanebben a témában amúgy a pápa kézfogását szakadtan ziháló mellel, oly borús tekintettel, de kegyesen fogadó “Végvári Kapitányunk” is értekezett – szintén ajánlom elolvasásra: http://www.origo.hu/nagyvilag/20151201-orban-a-magyar-nep-joveveny-europaban.html

   Zárásul egy lényeges szempontra szeretném felhívni a figyelmet. Az a szimbólum, melyet a hazaffy rajongók az ősi “napkereszténységgel” azonosítanak – tévesen – valójában sokkal régebbi eredetű (egészen az ókori Mezopotámiai civilizációkig nyúlik vissza), s nem a Napot jelképezi, hanem egy bolygót. A tizenkettediket. Tehát egészen eltérő eredetű és célú, szemben a “szittyatudatúak” önámításával.

   Ennek kapcsán pedig megemlíthetőek akár a “tatárlaki-leletek” néven elhíresült ékírásos, több ezer éves textúrák is, melyek épp a Kárpát-medence szoros kapcsolatát bizonyítják a Közel-Kelet meghatározó kultúráival. Ezek ugyanis NEM “ősmagyar” eredetűek, nem “székely kriksz-kraksz”, hanem több ezer évvel korábbi írások. Azok írhatták (nyomhatták agyagba) akiknek leszármazottai jelenleg a határainkon a kerítés tövében várakoznak.
   Mert épp a “tatárlaki-lelet” lehet az ékes bizonyítéka: akár még több közük is lehet a származásuk révén a Kárpát-medencéhez, mint napjaink díszes fajmagyarjainak.

   • László Balogh

    Pontosabban honnan letölthető?

    • TZ

     Google a barátod!

     • László Balogh

      Nyilván megpróbáltam,de nem jártam sikerrel.

     • TZ

      Beütöttem a Google-keresőbe a kulcsszavakat (szerző+cím+pdf) és az elsők között dobta ki a következőt: http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/downloads.php?download_id=91 Az aljához tekerve már csak a letöltésre kell kattintani. [Amúgy online meg is rendelhetőek a könyvek (olvasottan is), ha a hagyományos módot preferálnád, szerintem nem drága úgy sem. Előbb olvass bele a pdf-be, aztán döntsd el, megveszed, vagy nem. Kellemes olvasást, megdöbbentő élményben lesz részed!]

     • László Balogh

      Kösz. Én a Topper-könyvet kerestem,azt nem találtam.

   • Innovált kutyák

    te most komolyan ezt a Kitalált középkor című, még tudományos blöffnek is alávaló ökörséget reklámozod?

    • Ferenc Kemény

     Mi alapján mondod, hogy blöff? Olvastad a könyvet? Utánajártál a benne leírtaknak? Vagy TE a fotelből eldöntötted, hogy hülyeség. Én elolvstam végi a könyvet. A szerző maga sem állítja, hogy minden úgy van, ahogy ő elképzeli, de azt is hogy nagyon sok minden nem stimmel a történelem írásban. .

   • József Kiss
   • Macs

    Jó. Magyarázd el egy muszlimnak hogy ő is keresztény, szerintem előbb lenne a fej elválasztva a nyakadtól, mielőtt még a mondókádat befejeznéd.

 • Kelemen Győző

  A magyar gyűlölködő fajta, mert 1000 éves történelmünk tele volt, van olyan hitvány vezető emberekkel, mint Orbán. Ami a jelent besározza. A magyar kormány !!!!! Kérdezem, hallott már valaki olyan kormányintézkedést, melynek célja a magyar , határon túlról hozzánk emigrált magyar terrorista gyilkosokkal szemben fellépett volna ?????? Számoljunk ! Hetente legalább 10 gyilkosságot követnek el magyar terroristák, hetente legalább 10 ember hal meg a magyar közlekedési terroristák miatt. Ez szolidan számolva is 1000 azaz ezer ember értelmetlen halála évente. Geci cigánygyerek ez nem számít ?? Ezek ugyanolyan bestiális gaztettek, mintha robbantanának. Ne hőzöngj, hanem takarodj el nagyon gyorsan az alvégen.

 • András József Fazekas

  http://mandiner.hu/cikk/20170524_botos_botond_allitsuk_meg_a_muszlim_ellenes_oruletet

  Olvass véleményeket, meg nézegesd a tetszési indexedet, te hazug, sunyi balf@sz !

  (!)

  • https://lumixchallenge.jux.com/ kesztió

   Mandiner, mint tetszésiindex-mérő. 😀

 • Nováki Tamás

  Számomra a legviccesebb a cikkben a Benes-dekrétumra hivatkozás volt. Kicsit más a felállás, ugyanis itt két szomszédos európai országról van szó, és nyilvánvaló, hogy a trianoni ‘béke’ nélkül Szlovákia nem is létezne. Ráadásul EU tagállamról van szó, vagyis az erre vonatkozó (ha jól tudom a mai napig hatályos) törvényeiknek kizáró tényezőknek kellene lenniük a tagságukkal kapcsolatban.
  A muszlimokról olvasgatom a ‘ne általánosíts’, ‘nem minden muszlim terrorista’, ‘a muszlim ismerőseim jó emberek’ szlogeneket.

  Ezeket egyesével:

  ‘ne általánosíts': a londoni multikulturális környezetben élve a világ minden tájáról érkező emberekkel kerültem kapcsolatba, tapasztalaim alapján csak azt tudom mondani (sajnos), hogy az abból a régióból érkező embereket tartom fajunk legeslegaljának. A magyar ‘cigánykodás’ szó egy kivétellel minden egyénre, akikkel üzleti kapcsolatba kerültem, tökéletesen ráillik. Ott fognak meglopni, ahol nem figyelsz eléggé. A többiek elérték, hogy az egy kivételben sem tudnék teljesen megbízni.

  ‘nem minden muszlim terrorista': való igaz, de sajnos lehetetlen megállapítani, melyikük az, vagy válhat később azzá.

  ‘a muszlim ismerőseim jó emberek': pontosan ezt nyilatkozták a manchesteri robbantó ismerősei is róla, és ez egy korábbi terrortámadás elkövetőjére is igaz. Régóta itt élő, beilleszkedettnek vélt emberek voltak. A párizsi robbantás után egy volt muszlim kollegámat kérdeztem, hogy jogosnak érzi-e az emberölést egy karikatúra miatt, és egyértelmű igen választ kaptam. Attól a perctől kezdve nem tudtam rá úgy tekinteni, mint korábban.

  Amikor én ide kerültem, nem szemléltem őket más szemmel, eszembe sem általánosítani, de idővel ők maguk elérték ezeket.

  Az a nézet, hogy ‘ha ott is ártatlanok halnak meg, akkor a másik térfélen is elfogadható civilek terrorizálása’ azért nem állja meg a helyét, mert háborúban a támadásokat hadüzenet, felhívás előzi meg, a terroristák pedig sunyi módon, általában embertömeg közé beszivárogva robbantanak úgy, hogy civilekeken kívül más áldozat nem is lehet (a másik oldalon, ha lehet, próbálják kerülni a civilek irtását). A másik fontos momentum, hogy amíg a terrortámadások után a fanatikusok nyílt internetes fórumokon ünneplik a gyerekmészárlást, a közel-keleti támodások idején a nyugati világból leginkább háborúellenes tüntetésekről lehet hallani.

  Végül a véleményem arról, miért kellene őket kijjebbrugdalni Európából és többet nem beengedni: más lehetőség nincs, hogy véget vessünk ennek a folyamatnak. Amíg semmilyen hátrány nem éri az idevándoroltakat, nincs megfékező erő, a terrorszervezetek joggal gondolhatják, hogy azt csinálhatnak velünk, amit csak akarnak.

  Megjegyezném, hogy ezek a nézetek nem kifejezetten az iszlám ellen irányulnak, hanem inkább az Ázsiában élő muszlimokra vonatkoznak. Ők napjainkban jutottak el arra a szintre, ahol Európa járt a sötét középkor idején (a vallásuk kora is nagyjából ott van, ahol a kereszténységé volt akkoriban).

  A legjobb az lenne, ha a világ ráébredne, hogy minél előbb térünk át a kizárólag elektronikus hajtású gépekre, annál hamarabb fog az egész arab világ eltűnni a süllyesztőben.

 • Karl Lampert

  Bötös Botond ! – az irasodnak, csak egyetlen egy tanulsaga van ; – az utolso idiota meg nem szuletett meg…

 • József Kiss

  Gyere koma beviszlek Rotterdamba !Nappal és kiteszlek a no go zóna előtt.Miután göndör hajad van és gondolom nagy orrod ,óvatosan üdvözöld a tesóidat .Szalem alejkumra nehogy SHALOM-t mondj, mert ugy jársz mint az amerikai újságíró két hónapja.Két perc után több füle volt mint foga !Nagybecsű írásod jutalma kapsz egy repülőjegyet tőlem …nem Dubaiba, https://uploads.disquscdn.com/images/e0beb2aeef075d3d0679061ec04bfc4a763a2868f5732276bb89bafd6ec79394.jpg hanem Kabulba .Kérésem van hogy Talmud legyen nálad ,amikor kimégy az épületből.

  • zsíroskenyér

   Nincsenek NO GO zónák, csak a te agyadban. Ébresztő!

   • https://zaizenjotaro.wordpress.com/ Zaizen Jotaro

    Francokat nincsenek, csak az a kollokviális kifejezés ezekre a problémás gettókra. Hivatalosan mindenütt más-más nevük van, de a jelenségek amik miatt problémásaként vannak nyilvántartva, azok mindenütt ugyanazok.

    • zsíroskenyér

     Hol vannak? mutasd! Nem elég rámondani, kéne tudni bizonyítani.

     • JohannGambolputtyFromUlm
     • JohannGambolputtyFromUlm

      + Jártam Londonban és igen ,nagy része egy mcsokos nigger telep.Ha akarod még 896416455646545 ilyen videót töltök fel neked de gondolom a te saját gondolatokra képtelen , korlátolt , félneuronos agyad úgyis csak a fingana egy liberális ellenérvet és letagadná az egészet.Minden libsit elmegyógyintézetbe !

     • zsíroskenyér

      Propaganda!

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Igen.Azok a videókban szereplők mind iszlamofób fehérek akik beöltöztek muszlimnak csak hogy lejárassák szegény arabokat… Koma tényleg keress fel egy orvost .Lehet hogy még nem késő.

     • zsíroskenyér

      Mikor és hol készültek a felvételek?

     • JohannGambolputtyFromUlm

      Ha esetleg vennéd a fáradságot hogy a vidókban a description részt elolvasd esetleg rápillantanál a feltöltés dátumára akkor nem kérdeznél hülyeségeket.

     • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

      Beilleszkedési nehézségek… de jobb saját szemmel is megtapasztalni… :)

     • https://zaizenjotaro.wordpress.com/ Zaizen Jotaro
   • Ferenc Kemény

    Itthon sem cigánybűnözés van, hanem megélhetési bűnözés…. Persze ha két különböző kifejezést használunk ugyanarra a jelenségre, attó la jelenség maga még nem változik meg.

    • zsíroskenyér

     Aki a bűnözést faji alapon vezeti le az egy ostoba náci.

     • Merry_KissMyAss

      Tényleg te kis agysejtű?? :))
      Olyan buta vagy, hogy anyád sem szeret…..

    • Macs

     Sajnos etnikai alapon kell venni mert a tények ezt mutatják, a kurva nagy a beltenyészet. Ezek a rasszok 3 ezer évvel ezelőtt maguktól kihaltak volna, csak most mi nem hagyjuk magukra. “parancsra”

 • József Kiss
 • Katona Gyuri

  Az iràs döbbenetesen primitiv, mèg alapvetö dolgokat sem ismer az iró. Sem a tapasztalat, sem pedig tanulmànyok nincsenek mögötte. Marokkó egy kiràlysàg nem pedig támogatott rezsim. Az USA egyedül szervezte Clinton asszony irànyitàsàval a Libyai és Sziriai hàborút, Soros György baràtja eggyetèrtèsèvel. Ugyanúgy mint Görögorszàg tèrdrekènyszeritèsèt, majd pedig a migrànsok iparszerü tranzitolàsàt az orszàgban. A gàz-olaj àrakat az OPEC azaz Szaudi Aràbia àllapitja meg. A mostani nagyon alacson àrakkal az Orosz ès Iràni gazdasàgot próbàljàk tönkre tenni. Magam Francia àllampolgàr vagyok ès Èszak Afrikàban dolgozom, tehàt az iró àltal felidézett klisè a baràtsàgos muzulmàn szomszèdairól èpp olyan hamis mint ahogy visszacseng a fülembe a 90′-es évek hasonszörü Francia Liberàlis iròk propaganda munkài, a Nyugati kizsàkmányolók, rabszolgatartók, “sivatagi kunyhók” stb. Igen 10% muzulmàn kèpes beilleszkedni de amint picit is többen vannak azonnal pokollà teszik a környezetüket. Nem “egy kiló liszt” csendes kiöntèsèvel a sajàt nagyszobàjukban. Hazug propaganda iromàny, egy debil Trockista tollàból!

  • zsíroskenyér

   Aki az ékezeteket fordítva gépeli, annak a szavát sem lehet elhinni.

   • NoNameMatters

    “Magam Francia àllampolgàr vagyok ès Èszak Afrikàban dolgozom”

    Ha ez sem magyarázta még meg, hogy miért, szívesen állok rendelkezésedre abban, hogy kifejtsem az ékezetmizériát neked, de talán nem szükséges.

    Persze ha szarkazmus volt, az más, csak már nehéz megállapítani, mi mikor az, annyi a “furcsa” kommentelő…

    • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

     Privát csatorna… valami megbolondított kis tini…

 • liberáliscenzor

  Sosem hallottam a szerzőről…A cikket a fantázia és humor kategóriájába sorolom. Elég szar, semmitmondó, és ostoba…

 • Zsolt

  Eddig komolyabb cikkeket közölt az átlátszó. Ebben annyi a csúsztatás és ostobaság, hogy foglalkozni sem érdemes vele.

 • Szabina a bankár lány.

  Ekkora agyament baromságot is rég olvastam, a szerző menjen orvoshoz talán még lehet rajta segíteni.

 • http://endedworld.xyz endedworld (szkeptikus)

  Nem érdekel az európába települő migránsok bőrszíne, vagy származása. Nem zavarna, ha több lenne a buddhista, a hindu, a párszi a szikh, és a rasztafarizmus terjedésétől sem tartok.
  Kizárólag az iszlám terjedését ellenzem Európában. Mert lealacsonyítja a nőket, és magasztalja a bosszúállást. Mert ellene van mindannak, ami Európa jövőjét boldoggá, és szellemileg termékennyé teheti.
  Ezen pedig nem változtat egy ilyen közepes színvonalú marketinganyag.
  Azért köszönjük.

 • R3D

  Az átlátszó.hu-t ha jól tudom a soros-féle Open Society Alapítvány támogatja, igaz? (Legalábbis a Twitteren már a sokadik ilyen hirdetésbe futok bele.) Ez sok mindent megmagyaráz, legfőképp az ilyen propaganda-anyagok “cikkek” születését.

 • g!orgio

  Nem emberi rasszról van szó Botond, hanem az elv amihez ragaszkodnak….
  Senki nem utál nálunk senki, indiai,vietnami, kínai, ukrán…van itt mindenféle, csak nem tünnek fel mert dolgoznak. Orbán egy szóval sem mondta hogy nem jöhet ide senki, ő csak azt mondja kontroll nélkül nem lehet jönni.

 • Horváth László

  A muszlim hit egy archaikus pszichózis, semmi több. Ezen semmiféle polkorrekt ajvékolás nem fog változtatni,- jött egy analfabéta pedofil agresszív tevehajcsártól, aki amerre járt, mindenhonnan összekukázott valamit, amit megértett, – majd ennek lett az igehirdetése.

 • Magorissimo

  Minden tiszteletem az iszlám vallásé, azon kultúráké, amelyek ezen vallás mentén alakultak ki akár Törökországban, akár az Arab-félszigeten, akár Afrikában vagy Ázsiában.
  Minden tiszteletem az ő életformájukkal, szokásaikkal kapcsolatban az adott iszlám közösségek EREDETI élőhelyén.
  Akit valóban üldöznek, valóban menedék illeti meg ld. genfi menekültügyi konvenció.
  Akiket háborúk és fegyveres konfliktusok súlytottak, megilleti a védelem, hogy életüket biztonságos helyre menekíthessék a lakóhelyükhöz minél közelebb. Ebben segítsen az EU.
  Ebből azonban nem következik, hogy az EU-be évente százezrével, vagy akár milliószámra kötelezően befogadnunk embereket, akik több ezer km-en át életveszélyek, embercsempészek és NGO-k közepette egy szervezett rendszerben vándorolnak Európa felé.
  Ebből nem következik, hogy akiket az EU-be befogadnak ne lenne kötelező számukra a befogadó európai országok kultúráiba, szokásaiba való beilleszkedés.
  Ebből nem következik, hogy a saját otthonunkban nekünk legyen szükséges alkalmazkodni. Ebből nem következik, hogy az EU országaiban a demográfiai kihívásokat irányított és nagyméretű Európán kívüli országokból szükséges megoldani a saját lakosság születésszámának serkentése helyett és megfelelő családpolitika helyett.
  A nagy probléma, hogy az iszlâm országokból az EU-be befogadottak nem képesek és nem akarnak beilleszkedni a befogadó társadalmakba. Tisztelet a piciny promille csoportnak, akik európai módon beilleszkedve élnek itt.
  Aki valaha is közelről huzamosabb időt töltött el iszlám bevándorló csoportok között az EU nagy befogadó országaiban, saját maga átélhette azt a mélyszegregációt, amelyben ezek a csoportok élnek. A befogadó országok pedig szemmel láthatóan képtelenek kezelni a migráció nyomán már kialakult társadalmi-szociális problémákat.
  Nem ezeket a problémákat kellene a befogadó országoknak előbb megoldani, mielőtt bármi további migrációt szorgalmaz az EU vezető elitje?

 • trollz

  Nem picit erőltetett ez a bűntudat keltés. Már vagy ezer éve irtják egymást muszlim felebarátaink, közben hatalmas birodalmat építettek ami még Európába is betette a lábát, majd összeomlott. Nagy szerencsénkre, tegyük hozzá – nem szívesen élnénk szerintem most is oszmán fennhatóság alatt.
  Az hogy a fejlett világ ilyen sikeresen aknázza ki az ottani lehetőségeket nem kis mértékben múlik a helyi kulturális/vallási tényezőkön – értsd az iszlámba oly könnyen belemagyarázható agresszió, vallás kötelező terjesztése és a jogrendszer ami amúgy teljesen inkompatibilissé teszi a híveket az európai létezéssel.
  Másfelől miért kéne nekünk áldozatot hozni azért mert a fegyver és olaj lobbi elérte hogy az amerikai kormány milliárdokkal támogassa a helyi terroristákat? Ha nem akarná USA megmondani ki legyen a szír elnök, most is béke lenne ott. Talán itt kéne kezdeni, nem az átlag magyart felelősségre vonni és emberi értékekre oktatni.
  A Soros részről meg annyit, hogy ha igaza van a cikkírónak akkor pont ezt a romba dőlést támogatja Soros az NGOkon (embercsempészeken?) és a lojális médiumokon keresztül – vajon mit is mond ez el róla.
  Persze az hazugság hogy a terrortámadások a muszlimellenes hisztéria miatt volnának.. egyfelől fordított a kapcsolat, másfelől ha nem engednek be ellenőrizetlenül embereket százezer számra olyan területekről ahol börtönöket, állami intézményeket (okmányok, info stb) terroristák tartanak ellenőrzés alatt akkor nincsenek terrorcselekmények sem.

 • Merry_KissMyAss

  Te jó ég!!!! Ez a kis senki tollforgató még életben van egy agysejttel??
  Tud levegőt venni?? Működnek a vegetatív életfunkciói??
  Ennyi baromságot leírni nem kis dolog! Bár értelmét tekintve nem nagyobb, mint egy szorulás után a “kábelt” kinyomni….
  Ez a “botosbotond” egy igazi szardarab…..

 • Imre Balogh

  netto hulye vagy fiam :)

 • Macs

  Ezt a tömény agyhordát. Honnan jött ez a f…sz, a Marsról?

 • Cservak MarchorDie István

  A kurva anyádat!!!

 • Szabó Tibor

  Nem támogatom a “munkátokat” ,mert ez nem munka.
  A három generációval ezelőtt bejött muszlimok mostanáig nem tudtak asszimilálódni.
  Teljesen felesleges muszlim bevándorlókat tömegesen, kötelező kvótákkal befogadni.
  A muzulmánok nem is titkolt célja Európa elfoglalása.
  Az USA vagy Izrael befogadja őket?
  És a gazdag arab államok? Az öbölmenti országok Távol-Keletről hozzák a munkásokat.
  Magyarországon van elég cigány akiket asszimilálni és felemelni kellene.
  Nem Sorostól kell kölcsönt felvenni, hogy havi ezer eurót adjunk a bevándorlóknak.
  Annyit nagyon sokan munkával sem keresnek.
  Egy dolog igaz, a dumátok átlátszó.

 • Livingstone

  “az egészségügyben főként nők dolgoznak, tehát próbáljuk megértetni a
  kormánnyal, hogy ha egy ilyen területen hajt végre alapvető reformokat,
  akkor a döntések előkészítésébe be kell vonnia a nőket is”

  Milyen “érdekes” hogy erről “egész véletlenül” nem az jut eszébe hogy “több férfit az egészségügybe”. Hanem mivel ott több a nő akkor be kell vonni őket. Persze ha valahol férfi van több, akkor már mindjárt nem “be kell vonni őket” hanem először pinakvóta, aztán ha már elég sokan vannak, akkor jöhet ott is a “be kell vonni őket” duma. Már persze feltéve hogy az a terület jól fizet. Egyenjogúság, hát persze…

 • A Lyukastorkú

  “Egyszerűen nem igazságos, hogy a társadalom fele nő, ám nincsenek ugyanilyen arányban képviselve a politikában.”
  Baszki, a politikusok nem férfiakat meg nőket képviselnek, hanem embereket. Most mondjam, hogy mindenki magából indul ki, “kedves” femcsik?! Nagyon jók azok a női politikusok, hogy ők csak a nőket képviselik… Idióták…

 • László Kerekes

  A képviselőtestület le tudja szavazni, meg tudja bénitani a polgármestert. természetesen, ha összefognak. Lehet, hogy ez a “lázadó, forradalmár” csoport nem a többség?

 • József Szűcs

  A polgarmestereket nem lehet elenorizni pedig a legtoobb torvenysertest ok kovetik el ok rajuk nem vonatkoznak a torvenyek csak a szegenyemberre falumba amit csinal a polgarmeste az mar tul megy minden hartaron megmontak neki az igazat meg o tett feljelentest mert aertonek vette az igazsagot milyen orszagba elunk nem csoda menekzl mindenki az orszagbol de jol teszik

 • https://lumixchallenge.jux.com/ kesztió

  Legyek cinikus?
  Pontosan évi hány közlekedési balesetben elhunyt áldozat az, ami után azt mondod, hogy nem kell növelni a forgalomba hozott gépkocsik számát? Az a baj, hogy te magasan leszarod az áldozatokat..

 • zsíroskenyér

  Amikor a magyar egészségügyben évente meghal harmincezer ember?

 • amok

  Közlekedni muszáj. Határokat megnyitni, nagyszámú idegen/ellenséges kultúráju embert beengedni pedig nem.

 • Dagiiron

  A gépkocsik esetében folyamatosan szigorítják a szabályokat, ha a gyakorlat indokolja (lsd. sebbességkorlátozás stb.)
  De értem a felvetésed, neked elfogadható ár ez a 300 ember, aki az elmúlt időszakban terrorcselekményekben meghalt, mert eljátszhatjátok a nagy humánust, ráadásul nem a rokonaitok az áldozatok..

 • Asidotus

  az autózásból, a közlekedésből van haszon.
  A muszlim bevándorlásból nincs
  Ha lenne, akkor nem erőltetnék az elöregedő társadalommal, dráguló munkaerővel küzdő nyugateurópai országok, hogy mi is vegyünk át migránsokat.

 • https://lumixchallenge.jux.com/ kesztió

  Haha. És ezt még komolyan is gondolod. Pont erről szól a cikk, ezek szerint egy szót sem értettél belőle.

 • https://lumixchallenge.jux.com/ kesztió

  A bevándorlás esetén is szigorítják.
  Ráadásul a bevándorlás és a terrorizmus között azért eléggé közvetett a kapcsolat (ugye, nem képzeled azt, hogy nem lennének terrorcselekmények, ha 3 évvel ezelőtt lezártuk volna a határokat), a közlekedés és a közlekedési balesetek között viszont a létező legközvetlenebb.

 • Dagiiron

  1, Nem szigorítják, pont az ellenkezője az igaz..
  2 , A muszlim közösség létszáma és a bevándorlás között van kapcsolat. A hétfői támadáshoz hasonló akciókat csak muszlimok követnek el..
  3, A kialakuló párhuzamos társadalmakhoz is köze van a bevándorlásnak.
  4, Azokat a hibákat, amiket az angolok és a többiek elkövettek, ne kelljen nekünk is az EU nyomására elkövetni..

 • amok

  Szerintem te nem értesz semmit a világból. Azt hiszed, hogy a globalizáció egy szükségszerű, elkerülhetetlen és alternatíva nélküli folyamat, miközben nem az. A történelemben a nagy egyesülések után a nagy szétesések következnek, elég csaka a római és a brit globalizált birodalmakra gondolni. Az hogy technikailag 40p alatt Damaszkuszból Budapestre lehet menni, semmit nem jelent. 5p alatt át lehetett menni technikailag Kelet-Berlinből Nyugat- Berlinbe gyalog, mégsem nagyon ment senki.

 • tiszenety

  30-40 év múlva Európában vagy muszlimok nem lesznek, vagy keresztények. Ti liberálisok pedig biztosan nem lesztek, és nem fogtok Damaszkusz és Budapest között repkedni. Maximum a hamvaitokat viszi majd a szél a krematórium kéményéből.

 • zsíroskenyér

  Poirot felügyelő, maga az?

 • Krajcáros

  “Amikor a magyar egészségügyben évente meghal harmincezer ember?”

  Baszki, tényleg beleszámolsz minden egyes meghalt embert, és azt mondod, hogy a magyar egészségügy miatt halnak meg? Ha jobb lenne az egészségügy, örökké élnének?

 • Dagiiron

  Értem, tehát neked belefér ennyi terrortámadásban elhunyt ember, hogy humanistának érezd magad..

 • Máresi Kiskin

  Milyen harmincezer? Háromezermilliárd ember hal meg az egészségügyben.
  A zorban meg veri grazban a feleséget.

 • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

  Jól látom, hogy az urak, hirtelenjében az egész történelmet meg akarják változtatni vagy helyes útját kijelölni ? Talán a Naprendszer forgási irányát is kritika alá vehetnék, ha nem lennének ennyire kisstílűek… :)

 • jóaszamáris

  Elképesztően szórakoztató rajzfilmszerűen ostoba emberek fitymacsattotgató gőgjét olvasni, amikor azt képzelik, hogy alkalmasak lennének a történelem folyamát megváltoztatni, vagy egyáltalán értenek belőle bármit is.

  Loose-loose, my friend, mint a hígfosás.

 • zsíroskenyér

  Egy repülógépbalesetben többen szoktak meghalni, mint Manchesterben.

 • g!orgio

  Képes rá

 • tiszenety

  Akkor szerinted, normális, hogy ilyen merényletek történnek, hiszen a repülőgépbaleset is velejárója a repülésnek, de azért repülni kell, ergo a merénylet is velejárója a muszlim bevándorlásnak, de azért a bevándorlás kell, ugye? Tudod, zsíroskenyér, te és a fajtád fogja legjobban megszenvedni azt a harcot, ami most a kereszténység és az iszlám között fog zajlani, mert ha ők győznek, akkor velünk együtt mind egy szálig keserves kínok között pusztultok el, ha mi győzünk, akkor pedig velük együtt fogtok keserves kínok között elpusztulni. Úgyhogy nektek tök mindegy, lámpavas, golyó, máglya vár rátok, akárki győz. Isten irgalmazzon nektek.

 • JohannGambolputtyFromUlm

  Hátborzongató…Ilyen alacsony IQ-val és ilyen szellemi fogyatékossággal még szavazati jogod is van.Szörnyű.Már régen el kellett volna altatni az ilyen katasztrofálisan irracionálisan , betegesen gondolkodó közveszélyes idiótákat.A társadalom rákja vagytok.

 • zsíroskenyér

  Ez a merényleg nem a bevándorlás miatt történik, hanem azért, mert háboruzunk az ISIS-szel.

 • Zugonics Róbert

  Te ember elolvastam néhány irományodat és arra jutottam, hogy te egy buzi vagy. Az a legnagyobb baj veled, hogy nem az egészet nézed, hanem minden egyes bevándorlás/iszlamizáció ellenes hszből kiragadsz egy szarságot és nekiállsz erőlködve cáfolni. Nem nézed, hogy Nyugat-Európa társadalmára milyen hatást gyakorol az a sok muszlim bevándorló (igen már több generáció óta) és milyen veszélyeket, milyen lehetséges jövőképet tár elénk az egyre növekvő, integrációra nem nagyon képes, saját kis közösségeket kialakító kisebbség, amit egy számunkra nem nagyon értett sajátságos vallási, családi, közösségi rendszer szocializál bele a mi társadalmunkba. Itt nem csak a mostról van szó, itt a gyerekeimről és unokáimról van szó, akik 60 év múlva és kénytelenek lesznek ebben a világban létezni, és nagyon nem szeretnék én sem egy olyan Európában élni, ahol egy 30-40%os muszlim, nagyrészt szegénységben élő kisebbség (nagy részük, mint saját romáink nagy része) kezdi meg majd a szegénységből való kitörést egy imám ösztönzésére, aki minket, fehér keresztényeket jelöl majd meg az ő szegénységük okozójaként. (Ezek a dolgok mindig is így fognak lenni a történelem folyamán, annak ellenére, hogy mi úgy gondoljuk, hogy mi vagyunk a top értelmes lények). Szóval, ha a fent felvázolt jövőképnek csak halvány esélye is van, akkor most ebben a pillanatban már késő bármit is tenni, viszont a bevándorlás teljes lezárásával, a nem létező no-go zónák felszámolásával, a radikális imámok, vagy muszlim radikális nézeteinek terjesztésének betiltásával, radikális törvényekkel (a nők vallás általi elnyomásának betiltása, a bűnöző bevándorlók azonnali kitoloncolásával visszamenőleg 3 generációra) viszont sokáig lehet még tolni a bekövetkeztét.
  Nem is ez a kis jövőkép a lényeg, hanem az adatok, amiket te képtelen vagy cáfolni. Rendőrségi statisztikák, bűnözési ráta, erőszakos bűncselekmények, lopások, terrorcselekmények száma, ezeket, ha összeveted a 2015 előttiekkel, akkor meg fogsz lepődni!! A gazdasági haszonról ne is beszéljünk. Feketék az USÁ-ban még mindig nem és nem is fognak…

 • jóaszamáris

  Ó dehogynem. Csak hát a vélemény a hülye közhellyel ellentétben nem olyan mint a segg, a SAJÁT önálló vélemény, ami nem a kliséket mondja vissza és figyel mások érveire, hajlandó és képes átgondolni azt, a fehér hollónál is ritkább.

  Sajnos te sem mutattad ennek jelét, az egyén/közösség megítélésének kulcsproblémáját értelmezés helyett gyorsan betoltad Adolf alá, mert akkor ugye sem értelmezni sem vitatkozni nem kell már vele. Pedig, ha figyelmesebben olvasod, észrevetted volna, hogy nem csak határozottan, de megindokolva utasítottam el a rasszizmust (erről szólt az eleje).

  Hogy hol írta Bőtös ki a felelős a terrorizmusért? Íme: “Az anyagi egyenlőtlenségek mellett a jelenlegi terrortámadásokért a muszlim-ellenes őrület is felelős.” Nem a terroristák, hanem az egyenlőtlenség és a muszlim ellenes őrület.

  A véleményednek akkor lesz jelentősége, ha érvekkel támasztod meg, ha képes vagy vitatkozni a partner érveivel. A véleményed létezésének elfogadása és a véleményed tisztelete két teljesen különböző dolog. Az utóbbiért meg kell dolgozni, címkékért és hitlerezésért csak ellenszenvet és szart kapsz a nyakadba.

 • JohannGambolputtyFromUlm

  Hahahah.Megcáfolni… Egy liberális ilyet kér… hát ez valami olyan mintha egy 5 évesnek elmondanám hogy nem létezik a télapó és azt mondaná hogy “Cáfold meg”
  Aki egy repülőgépbalesetet és illegális bevándorlók által elkövetett terrorcselekményeket összehasonlítja az közveszélyesen buta.Drága barátom neked először egy áltatlános iskola elvégzésére lenne szükséged hogy az alapvető racionális gondolkodást elsajátítsd mert jelenleg egy kétéves szintjén vagy.A hétéves fiam is érti hogy a repülőgépbalesetet nem lehet megakadályozni a terrorizmust meg igen.Csak egy liberális elég fogyatékos hogy ezt ne tudja megérteni.

 • https://www.facebook.com/profile.php?id=100009815104572 Thyscio Niedyn

  Talán észak-koreai provokáció ?

 • Laszlo Dolak

  2015 vegen vette az ingatlant!! Akkor hogy arulhatja tobb eve?? Mr fidesz propaganda troll??