Bezárás
Uncategorized

EU pénzek: Fejvesztés nem fejlesztés

Brüsszel beszállt a belpolitikába a Fidesz oldalán? Azzal, hogy a Miniszterelnökség szerint a Bizottság a Gyurcsány közeli Altus céget bízta meg hazai fejlesztéspolitika vizsgálatával, minden érdemi kritika bekerül a szokásos Gyurcsány kottájából játszik mindenki keretbe. A DK kommunikációs műhelyében és a Habony művekben örömtüzek gyulladnak. Szokásos üzletmenet, a nagy lenyúlások folyhatnak tovább. A vörös kutya ugat, a narancs karaván halad. Ezentúl csak annyit kell mondania Csepreghy Nándornak, ha fény derül egy újabb túlárazott beszerzésre, vagy előre eldöntött pályázatra, hogy: a balliberális ármány gátolja a haza fejlődését. Nem ők lopnak, csak a hiteltelen Gyurcsány támadja őket. UPDATE: Dobrev Klára pontosítása (miszerint minden ország tervezési dokumentumait ellenőrzik) árnyalja, de nem helyezi más fénybe az ügyet. Hiába nem fejtette ki ismét Csepreghy az igazság minden részletét, a kormánypropagandának ez a szerződés kiváló ürügy lesz a mindenkori gyurcsányozásra.

EU-s dal: Fidesz kotta, Gyurcsány játszik

EU-s dal: Fidesz kotta, Gyurcsány játszik

Az EU-s pénzek felhasználásával számos súlyos gond van, aminek kárait végső soron a magyar adófizetőknek kell kipengetnie a költségvetésből. Először csak a játszótér mutyi miatt kellett 1,8 milliárdot állnia a büdzsének. Felelőst nem keres senki, inkább fizet az állam. Aztán a gazdaságfejlesztési programok miatt jöhet egy 70 milliárdos büntetés. Hiszen nem körültekintően loptak választották ki a nyerteseket. A túlárazott (3,8 milliárd/km) M4-es autópálya építésről nem is tudni, hogy kartell gyanú a baj, vagy az, hogy a Közgép viszi a lóvét. Az OLAF, a csalás elleni hivatal vizsgálódik a Rogán féle Város Szíve projekt körül. Az már nem csak a tényfeltáróknak és az EU-nak gyanús, ahogyan a miniszterelnök vejének a cége fényárba borítja az országot. Oldalakon át lehetne sorolni azokat a projekteket, ahol felsejlik a mutyi gyanúja.A nagy sietségben a pénzosztásnál csak arra figyeltek, hogy minél több pénz minél megfelelőbb zsebekbe kerüljön. Az, hogy ez valójában miként hasznosul a magyar gazdaság számára, sokadlagos kérdés volt.

Van érdemi kritikára lehetőség, hiszen súlyos csalások látszódnak ki a túlszámlázásokból és a haverokra kiírt pályázatok rendszeréből. Ezt az érdemi kritikát Gyurcsány Ferenc érdekeltsége nem adhatja meg. No nem azért , mert ne volnának felkészült szakemberek az Altusban, sőt. Láttak ők már mindent a magyar fejlesztések körül a 40 centis kilátó magaslatából. Azt is el tudom képzelni, hogy korrekt tételes felsorolását tudják adni a jelenlegi fejlesztési ciklus fény és árnyoldalainak. Ám olyan kommunikációs eszközt kap a kezébe a Fidesz, amit rutinosan forgatott eddig is. Ha hatástalanná kezdett volna válni az elmúltnyócévezés, most a Bizottságnak hála ismét lehet hadonászni rozsdásodó és életlen Gyurcsány a hibás karddal.

Mi lehet a döntés mögött? A DK lobbi ereje Brüsszelben? Gyurcsányt látják az egyetlen potens ellenzéknek? Esetleg annyira félnek a Jobbik előretörésétől, hogy a Ferit kell bevetni a Fidesz erősítésére? Vagy mindezeken túl, annyira érzéketlenek a magyar belpolitikai folyamatokra, hogy hagyják, főjünk csak a saját levünkben?

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom