Bezárás
Uncategorized

“Megyek Katikához, ő majd segít elintézni mint a legutóbb”- A nagy halak mindent megúsznak a NAV-nál?

Újabb bátor adóhatósági volt vezető lépett ki a színre, aki elmondta, hogy 40 milliárdos adóhátralékot sikáltattak el vele a most is a Vida Ildikó által vezetett hivatalban lévő vezetők. Az áfacsalásokra specializálódott szervezeti egység volt vezetőjének a vallomásából egyértelműen kiderül, hogy voltak/vannak(?) olyan cégek akiknek, ha jó kapcsolatuk van az adóhatósági vezetőkkel, akkor elnéznek 40 milliárdos adókülönbözetet is. 10 lottónyereményi adófizetői pénzt hagytak egy amerikai cégnél, akinek a vezetője egy adóhatósági tárgyaláson csak annyit mondott az ügyön évek óta dolgozó revizoroknak: “Megyek Katikához, ő majd segít elintézi mint a legutóbb”. Somos Katalin a kiemelt adózókkal foglalkozó részleg főigazgatója.

A nagy cégek, melyek külön megállapodást kötöttek a kormánnyal, úgy tűnik, hogy magas szintről védettek az egyszerű revizorok vizsgálataitól. Mivel a kormány stratégiai szerződéseibe nem lehet betekinteni, így nem tudjuk, hogy kormányzati szintű jóváhagyással mennek ezek a folyamatok, vagy “csak” az adóhivatali vezetők magánakciójáról van szó. A csalásgyanús nemzetközi ügyleteket egyszerűen agresszív adótervezésnek nevezete az ellenőrzési főosztály vezetője, aki mindmáig élvezi Vida Ildikó bizalmát. A vezetők ráparancsoltak a szakmai munkatársakra, hogy semmissé tegyék a cég számára előnytelen adóhatósági jegyzőkönyvet. Berzenkedtek a munkatársak, de megcsinálták. Majd őket csinálták ki. Nyugdíj, kirúgás, áthelyezés volt a jussa annak, aki nem vágott jó pofát az ügy elsikálásához. A háromdiplomás, az áfacsalások informatikai felderítésében egyedülálló tudással rendelkező szakember, most kis adózókat ellenőriz, hogy adnak-e nyugtát.

Agresszív adótervezés az szép hazugság arra, ha egy nagy cég csal. Agresszív adóztatásnak nevezhetjük-e azt, ha a NAV nyugdíjast vegzál, mert hallókészüléket vásárol? Vagy ha 350 forintért az egyszeri kosárfonót milliós bírságra ítéli a NAV? Itt mindenkinek minden fillérről be kell számolnia, kivéve a kiemelt adózókat és a politikusokat? Ezek után még mindig a helyükön vannak a NAV vezetők?

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom