Bezárás
Uncategorized

Korrupt vagy-e Vida Ildikó?

Drága Ildikó!

Megérkezett végre a várva várt levél a bíróságtól. Bepereltél, mert arról beszélgettem tízezer barátommal és néhány sajtóssal, hogy korrupt vagy. Már azt hittem elfeledkeztél rólam, és a korrupció ellen küzdők kimaradnak, miközben a korrupciót bejelentőt, a korrupciót kutatót, a korrupcióra figyelmet felhívó diplomatát, no meg az oknyomozó portált beperlitek. Külön öröm, hogy honorálod a munkám, és a hazaiak közül az eddigi legnagyobb összeget követeled rajtam. Önértékelésedet magasra becsülve olvasom azt, hogy az általad vezetett újabb belső önvizsgálatod után arra jutottál: az adóhatóság vezetőjeként te nem vagy közszereplő. Bizonyára, amiként korrupt sem vagy.

vidakorrupt

Jó volt végre hallani felőled, mert már aggódtam is kicsit érted. A napokban olvastam az Állami Számvevőszék jelentését. Elképzelem milyen megterhelő is az, amikor kutakodnak nálad. Tényleg elmarasztaltak, mert több rendben törvényt sértettetek? Komolyan nem tudták megtalálni azokat a fránya szabályzatokat? Minek akarják, hogy ellenőrizzétek rendesen a kiemelt adózókat? Elég undokok lehettek, hogy nem fogadtak el a 44-ből egy reklamációtokat sem. A múltkor még azt írtad, hogy kivizsgáltad tenmagad, és erős a belső önkontroll. Erre azt merik mondani az ÁSZ-osok, hogy a belső kontrollrendszer rosszul működött? Se ellenőrzési nyomvonal, se kockázatkezelés? Én biztos vagyok benne, hogy te, ahogy eddig mindig is, kontrollálni fogod a kockázatokat.

Pedig olyan jól ment minden. A fideszes fiúk elintézték, hogy a parlament az ügynökökkel együtt téged sem vizsgál. Még az a kötözködő USA kém is hazament. Remélem, most már megint beengednek az Államokba. Ráadásul az a belső önvizsgálatod esküszöm jobban tetszett, mint az a kétnapos. Sokkal inkább átjött a minden szupiszuper hangulat. Amikor azt írod benne, hogy ott van neked ellenőrzőnek a Varga minisztériuma, komolyan felröhögtem. Erre meg belerondítanak ezek. Ki küldte őket rád, csak nem a Viktor?

Apropó! Mi van most Lajossal, a régi házad vevőjével? Azért is kérdem, mert a per kereseti anyagában azt is sérelmezed, hogy kitettem a facebookra a „Ha én egyszer kinyitom a számat! Ha én egyszer elkezdek beszélni!” videót veletek kapcsolatban. Nézd! Ő kinyitotta a száját és elkezdett beszélni. Te még mindig tartod a némasági fogadalmat a tolmácsos sztori után? Tudom, hogy egyre többeket zavar ez a háborúsdi Viktorral. Remélem, hozzád nem ér el. Ugye nem kezdi majd el komolyan venni a Polt az ügyészségi vizsgálatot, mert abból még baj is lehet!

Várom már az áprilist! Végre találkozhatunk személyesen, és a szemedbe mondhatom: Korrupt vagy-e Ildikó?! Egy korrupt kormány korrupt adóhivatalának korrupt elnöke vagy-e? Fáj nekem ezt kérdeznem. Olyan jó lenne, ha egy tisztességes ország tisztességes kormányának tisztességes adóhivatalának tisztességes elnöke lennél!

Maradok őszinte figyelemmel:

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom