Bezárás
Uncategorized

Önvizsgálat és önkritika a NER-ben

Volt egy régi kommunista szokás, hogy ha valaki a hatalom berkein belül kellemetlen dolgot tett, de nem akarták elengedni a kezét, vagy változott a szélirány, de a régi elvtársakra is szükség volt, akkor önkritikát kellett gyakorolni. Töredelmesen bevallani, hogy hibáztunk, aztán minden ment tovább a maga útján. Ilyen szelek fújnak mostanában is, csak az önkritikáig nem jutnak el a szereplők, marad az önvizsgálat. Melynek az eredménye: minden szép, minden jó.

kép forrása: hacseknem.blog.hu

kép forrása: hacseknem.blog.hu

Vida Ildikó kivizsgálta magát és mindent rendben talált. Máshol is van áfacsalás, mondja a jelentés. Vannak külső kontrollpontok: ügyészség, Állami Számvevőszék, ombudsman, Nemzeti Védelmi Szolgálat. Ez a külső kontroll sem tárt fel semmilyen problémát. De. Feltártak súlyos rendszerszintű hibákat az ÁFA ellenőrzés területén, például az ÁSZ, de erre nem tér ki a jelentés, pedig hivatkozik az összegző dokumentumra. Vagy az a jelentés már régen készült, azóta csupán az áfacsalásokra szakosodott szervezeti egységet szüntették meg minden indoklás nélkül.,  Az NVSZ nem is kutatott Vida Ildikó után. Az ügyészség éppen önmagát vizsgálja. Reméljük arra is kitér, hogy miért is nem indul eljárás a Horváth András által indított ügyben. A legfontosabb kontrollnak a jelentés az adófizetőket jelöli meg. Ők pedig két tízezres demonstráción már kinyilvánították a véleményüket. Maga a vizsgálat arra jutott, hogy a NAV törvénysértően nem mellőzte az amerikai cégek által tett bejelentéseket.

Ha Polt Péter sem talál abban semmi kivetnivalót, hogy a korrupciós ügyek vizsgálatai a harmadára estek vissza az elmúlt években, akkor kiderülhet, hogy a NER a létező világok legjobbika. Ha a NER-ben rendszeressé válik az önvizsgálat az önkritika nélkül, akkor a kommunista önvallomásnál is szánalmasabb rendszer jön: az öndicséret rendszere.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszót

Az Átlátszó nonprofit szervezet, nem fogadunk el pénzt politikai pártoktól vagy az államtól. Rád viszont nagyon számítunk!

Támogatom